Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μαδρίτη 2015 “Ντροπιαστική εικόνα”

“Ντροπιαστική εικόνα”

obradovic fener

obradovic-fener

Μαδρίτη, αποστολή
karaliΟ Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε δηλώσει αμέσως μετά το τέλος του ημιτελικού πως σκοπός του στον μικρό τελικό θα ήταν να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του. Αυτό έκανε λοιπόν, αλλά η εικόνα που είδε στο πρώτο ημίχρονο δεν τον ικανοποίησε καθόλου: “Το να παίζεις ένα τέτοιο παιχνίδι είναι δύσκολο, προσπαθείς να εμψυχώσεις του παίκτες σου και να τους δώσεις να καταλάβουν πως πρέπει να αγωνιστούν.

Η εικόνα μας στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καθόλου καλή. Αυτό που τους είπα στα αποδυτήρια είναι ότι έπρεπε να σεβαστούν τους εαυτούς τους, την ομάδα και τον κόσμο που ήρθε να τους υποστηρίξει. Δεν υπήρχε λόγος να τους μιλήσω για τακτική”, είπε ο Ζοτς και συνέχισε:

“Ευχαριστώ όλους όσοι βρέθηκαν κοντά μας, όχι μόνο από την Τουρκία αλλά από παντού. Οι παίκτες όφειλαν να το έχουν αυτό στο μυαλό τους και να αγωνιστούν διαφορετικά. Ήταν ντροπή αυτό που κάναμε στο πρώτο μισό του αγώνα. Γνώριζαν ότι θα τους έδινα ευκαιρία και κάποιοι δεν την εκμεταλλεύτηκαν. Έπρεπε να αγωνιστούν σαν άντρες, δεν υπάρχουν δικαιολογίες, παρά το νεαρό της ηλικίας τους.

Θέλω να τους συγχαρώ για το δεύτερο μισό είχαμε ευκαιρία να νικήσουμε, δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα αλλά η προσπάθεια. Θα είναι χρήσιμο για το μέλλον, ήταν μια εμπειρία για εμάς. Η Φενέρμπαχτσε μπορεί να είναι στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και πάνω σε αυτό το πλάνο θα κινηθούμε σε συνεργασία με τη διοίκηση.

Για τον Δημήτρη Ιτούδη, έπειτα από ερώτηση που του έγινε, είπε: “Ήμασταν δεκατρία χρόνια μαζί, είναι σαν αδερφός μου, του εύχομαι το καλύτερο για το μέλλον, η συμβολή του ήταν πολύ μεγάλη σε αυτή την επιτυχία και του εύχομαι καλή τύχη για τη συνέχεια”.

Όταν όμως τέθηκε το θέμα του Σεμί Ερντέν, ο “Ζοτς” απάντησε μεν, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του δε. “Όλοι έχουν τον αγαπημένο τους παίκτη αλλά εγώ δεν κοιτάζω αυτό, ξέρω καλύτερα από τον καθένα ποιον να βάλω και πότε, μόνο ο πρόεδρος μπορεί να αποφασίσει αν είναι καλός ή όχι ο τρόπος που χειρίζομαι την ομάδα. Αν δεν του αρέσει θα μου πει… γεια.

Ο Σέμι Ερντέν έπαιξε καλά σήμερα αλλά δεν το κάνει πάντα. Είναι δικό του θέμα αν θα παίξει έτσι και στη συνέχεια, αν θέλει να γίνει καλύτερος παίκτης της Ευρώπης ή όχι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
  • real madrid champion f4 2015

    Όσα δεν είδατε στο F4 (vid)

    Το φάιναλ-φορ της Μαδρίτης ολοκληρώθηκε πριν από μία εβδομάδα, με τη Ρεάλ να επιστρέφει στ…
  • real madrid champion f4 2015

    Απ’ τη Μαδρίτη, με αγάπη

    Πέντε μέρες στη Μαδρίτη, παιχνίδια, meetings, τουρνουά μικρών, clinic, έχεις πολλά να σκεφ…
  • Spanoulis Lojeski Olympiacos Real Madrid

    “Δεν ξέρει να χάνει” (vid)

    Μαδρίτη, αποστολή Η κίνηση του Βασίλη Σπανούλη να πετάξει τη μπάλα στον Ρούντι Φερνάντες λ…
Περισσότερα σε Μαδρίτη 2015

Δειτε επισης

Όσα δεν είδατε στο F4 (vid)

Το φάιναλ-φορ της Μαδρίτης ολοκληρώθηκε πριν από μία εβδομάδα, με τη Ρεάλ να επιστρέφει στ…