Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Να βοηθήσω την ομάδα”

“Να βοηθήσω την ομάδα”

Likogiannis

Ο Άρης Λυκογιάννης, μετά το τέλος των υποχρεώσεων του, με την ομάδα του Κολοσσού Ρόδου, μετακόμισε στην Αθήνα και τον Παναθηναϊκό για να κάτσει δίπλα στον Σωτήρη Μανωλόπουλο. Ο κ. Λυκογιάννης, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (Sepk.gr) για την συνεργασία με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο, καθώς επίσης και για τους στόχους των “πρασίνων“.

Αναλυτικά:
Για την συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό
;
“Όλοι ξέρουμε ότι πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο σύλλογο. Για οποιονδήποτε προπονητή είναι μεγάλη τιμή να δέχεται κλήση για να προστεθεί στο προπονητικό τιμ μίας ομάδας όπως ο Παναθηναϊκός. Έρχομαι σε μία δύσκολη χρονική στιγμή, καθώς υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις, όμως θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει και να υλοποιήσει το αγωνιστικό πλάνο που υπάρχει”.

Για το ρόστερ του Παναθηναϊκού και πως το αξιολογεί;
“Στην ομάδα υπάρχουν Έλληνες και ξένοι παίκτες με εμπειρίες πρωταθλητισμού κι εικόνες από το υψηλότατο επίπεδο, ενώ έχουμε παίκτες που μπήκαν φέτος σε αυτή την διαδικασία, καθώς προέρχονταν από χαμηλότερους συλλόγους ή πρωταθλήματα. Σε αυτό το κράμα έρχονται να προστεθούν και νέα ταλαντούχα παιδιά, καθώς από το καλοκαίρι πραγματοποιείται μία σημαντική προσπάθεια να τονωθεί το ελληνικό στοιχείο”.

Για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας;
“Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε ήδη το Κύπελλο, ενώ στην Ευρωλίγκα σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις πήγε αρκετά ψηλά, οπότε πλέον απομένει ο τελευταίος στόχος που είναι το πρωτάθλημα και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε όλοι. Υπάρχουν κάποιες απώλειες όπως είναι οι Παππάς, Γκιστ που είναι σημαντικές ελλείψεις, όμως η ομάδα σε μία δύσκολη περίοδο για να βρεθούν υψηλού επιπέδου παίκτες έκανε δύο πολύ καλές κινήσεις με στόχο να καλυφθούν τα κενά όσο καλύτερα γίνεται. Στην παρούσα φάση δίνουμε μάχη με τον χρόνο προκειμένου να παρουσιαστούμε όσο πιο δεμένοι και ανταγωνιστικοί γίνεται στα παιχνίδια που έρχονται”.

Για τον Σωτήρη Μανωλόπουλο και την συνεργασία που έχουν;
“Δεν υπήρχε εκ των προτέρων συνεργασία, όμως γνωριζόμασταν ως αντίπαλοι. Αυτές τις λίγες ημέρες που ήμαστε μαζί έχουμε περάσει αρκετό χρόνο, κυρίως πριν τις προπονήσεις, για να συζητήσουμε και να δούμε πως θα γίνονται οι προπονήσεις και που θέλουμε να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση. Γίνεται κι από τους δύο μας μία πολύ καλή προσπάθεια να συνεργαστούμε όσο καλύτερα γίνεται με κοινό στόχο να βοηθήσουμε την ομάδα όσο περισσότερο μπορούμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

ΣΕΠΚ: «Αναγκαία η επανεκκίνηση στο ερασιτεχνικό μπάσκετ»

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ζητάει την…