“Μεγάλη πρόκληση”

kogas spanoulis

kogas-spanoulis

Μαδρίτη, αποστολή
kogasΟ Γιάννης Σφαιρόπουλος την προηγούμενη φορά που συμμετείχε σε φάιναλ φορ, ήταν ως βοηθός προπονητή στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ. Τώρα όμως βρίσκεται στη Μαδρίτη ως πρώτος προπονητής στον Ολυμπιακό.

“Θα είναι σίγουρα διαφορετική εμπειρία. Θέλω να συγχαρώ κατ’ αρχήν όλους τους παίκτες που βραβεύτηκαν και να τονίσω πως από την πλευρά μας θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό αύριο για να φτάσουμε στον τελικό. Είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση, απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα όπως η ΤΣΣΚΑ και σε έναν πολύ καλό προπονητή. Ανεξάρτητα από τι έχει γίνει στο παρελθόν είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι σε αυτό που έχουμε μπροστά μας, εδώ στη Μαδρίτη. Η εμπειρία όλων θα βοηθήσει αλλά κάθε ματς είναι διαφορετικό, στη ζωή οι ευκαιρίες δεν παίζουν πάντα ρόλο”.

Στην παρουσία δύο Ελλήνων νέων προπονητών, κλήθηκε να απαντήσει και ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος.
“Ο Δημήτρης Ιτούδης είναι πολύ καλός προπονητής, είμαι χαρούμενος που δύο Έλληνες θα αναμετρηθούν στα ημιτελικά, η νέα γενιά δείχνει σε όλη την Ευρώπη ότι κάνουμε καλή δουλειά, είμαστε ευγνώμονες σε όσους συνεργαστήκαμε και μας βοήθησαν να φτάσουμε εδώ”.

Ο Βασίλης Σπανούλης ως ηγέτης των “ερυθρολεύκων” ρωτήθηκε για το ποιο είναι το μυστικό να εμφισύσει το πνεύμα της νίκης στους συμπαίκτες του.

“Είναι σημαντικό να έχεις παίκτες με καλό χαρακτήρα, να είναι όλοι χαρούμενοι με το ρόλο που έχουν στην ομάδα. Εμείς είμαστε! Οι προπονητές και το σταφ μας βοηθούν συνεχώς και είμαστε ευγνώμονες που βρισκόμαστε στο Φάιναλ Φορ, με τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης”.

Ποια διαδικασία αυτοσυγκέντρωσης ακολουθεί ο ίδιος; “Πρέπει να έχεις δίπλα σου καλούς συμπαίκτες και καλούς προπονητές. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας”.
Το ελληνικό στοιχείο είναι έντονο στο Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης και σίγουρα είναι ένα θέμα που σχολιαστηκε εκτενώς. “Είναι απόδειξη πως οι Έλληνες δουλεύουμε σκληρά από μικρή ηλικία. Κάνουμε αυτό που αγαπάμε και είμαστε τυχεροί γι’ αυτό. Εκπροσωπούμε την Ελλάδα και το ελληνικό μπάσκετ και είναι σημαντικό για εμάς”, δήλωσε ο Σπανούλης“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
  • real madrid champion f4 2015

    Όσα δεν είδατε στο F4 (vid)

    Το φάιναλ-φορ της Μαδρίτης ολοκληρώθηκε πριν από μία εβδομάδα, με τη Ρεάλ να επιστρέφει στ…
  • real madrid champion f4 2015

    Απ’ τη Μαδρίτη, με αγάπη

    Πέντε μέρες στη Μαδρίτη, παιχνίδια, meetings, τουρνουά μικρών, clinic, έχεις πολλά να σκεφ…
  • Spanoulis Lojeski Olympiacos Real Madrid

    “Δεν ξέρει να χάνει” (vid)

    Μαδρίτη, αποστολή Η κίνηση του Βασίλη Σπανούλη να πετάξει τη μπάλα στον Ρούντι Φερνάντες λ…
Περισσότερα σε Μαδρίτη 2015

Δειτε επισης

Όσα δεν είδατε στο F4 (vid)

Το φάιναλ-φορ της Μαδρίτης ολοκληρώθηκε πριν από μία εβδομάδα, με τη Ρεάλ να επιστρέφει στ…