Φενέρ – ΤΣΣΚΑ 80-86

weems goudelock f4

weems-goudelock-f4

Μαρίτη, αποστολή
psarakisΗ ΤΣΣΚΑ Μόσχας βρέθηκε στο “χείλος” ακόμα μιας απίστευτης ήττας καθώς παρά τις τεράστιες διαφορές που έχτισε επέτρεψε στην Φενέρμπαχτσε να επιστρέψει αλλά εν τέλει “χαμογέλασε” στο τέλος επικρατώντας με 86-80.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη προηγήθηκε μέχρι και με 27 πόντους στο πρώτο ημίχρονο όμως οι Τούρκοι με επικη ανατροπή στα τελευταία 15 λεπτά του ματς ισοφάρισαν το ματς όμως δεν κατάφεραν ποτέ να περάσουν μπροστά, έχασαν κάποια κρίσιμα σουτ και βολές στο τελευταίο λεπτό και εν τέλει τερμάτισαν τέταρτοι.

Ο Νάντο Ντε Κόλο ηγήθηκε για τους Ρώσους σημειώνοντας 17 πόντους με τους Ντεμέτρις Νίκολς και Άαρον Τζάκσον να τον πλαισιώνουν έχοντας 14 και 12 πόντους αντίστοιχα. Ο Άντριου Γκάουντλακ ήταν ξανά το “πρώτο βιολί” για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς σταματώντας στους 24 πόντους με 4/5 τρίποντα, ο Νεμάνια Μπιέλιτσα ήταν ο κορυφαίος με 18 πόντους, 10 ριμπάουντ και 3 ασίστ ενω καθοριστικός για το comeback των Τούρκων ήταν ο Νίκος Ζήσης έχοντας 12 πόντους (2/4 διπ.-2/5 τρ.-2/ βολές), 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 28 λεπτάσυμμετοχής.

Καταιγιστική με το καλημέρα η ΤΣΣΚΑ η οποία προηγήθηκε με 12-0 στα πρώτα τρία λεπτά της αναμέτρησης και δεν σταμάτησε εκεί. Μέχρι το 7:30 η διαφορά είχε εκτοξευθεί στο +20 (4-24) με τους Ρώσους να δείχνουν εξαιρετική πολυφωνία και να χτυπούν με κάθε τρόπο την ανήμπορη να αντιδράσει Φενέρ που ήταν κάτι παραπάνω από απογοητευτική. Η πρώτη περίοδος διαμορφώθηκε στο 27-13 και η συνέχεια ήταν ακόμα πιο μονόπλευρη.

Τις δύο βολές του Μπιέλιτσα, ακολούθησαν 7 πόντοι του Ντε Κολό ο οποίος έκανε το 15-36 (στο 14’). H ψαλίδα διατηρήθηκε σταθερά πάνω από τους 20 πόντους και μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου έφθασε τους 24 (24-48).

Η εικόνα παρέμεινε ίδια για τα πρώτα πέντε λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και εν συνεχεία ξεκίνησε η αντεπίθεση της Φενέρ. Ο Γκάουντλακ πήρε το όπλο του και ξεκίνησε να σκοράρει με κάθε πιθανό τρόπο και να ηγείται επιθετικά ενώ στην άλλη πλευρά του παρκέ οι συμπαίκτες του έδειξαν μεγαλύτερη αυταπάρνηση και ενέργεια στην άμυνα με αποτέλεσμα η ψαλίδα να κλείσει στους 13 πόντους (51-64 στο 29’).

Ακολούθησε μια ελληνογαλλική διαμάχη μεταξύ του Ζήση και του Ντε Κολό με τον πρώτο να κάνει αντιαθλητικό στον Γάλλο και τον δεύτερο να απαντάει αναλόγως λίγο αργότερα. Ο Ζήσης ευστόχησε στις βολές για να κάνει το 53-66 ενώ ο Ντε Κολό υπέπεσε σε λάθος με τον Έλληνα γκαρντ να βγάζει μια δύσκολη ασίστ στον Ερντέν ο οποίος κάρφωσε για το 55-66 του τρίτου δεκαλέπτου. Το παιχνίδι απέκτησε άλλο ενδιαφέρον ξαφνικά.

Ο Γκάουντλακ με λέι απ έριξε για πρώτη φορά μετά το αρχικό 0-8, τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο και εν συνεχεία πλησίασε ακόμα περισσότερο στους 7 (59-66) με τρίποντο του Αμερικανού και πάλι ύστερα από ακόμα μια ασίστ του Ζήση. Οι Τούρκοι είχαν πάρει το μομέντουμ. Εγκλώβισαν την ΤΣΣΚΑ με την άμυνα τους ωθώντας τους Ρώσους σε βεβιασμένες ενέργειες ενώ επιθετικά είχαν βρει απίστευτο ρύθμο σκοράροντας με κάθε τρόπο και έχοντας τον Ζήση ιθύνων νου και τον Ερντέν κυρίαρχο κάτω από τις ρακέτες. Ο Έλληνας διεθνής ήταν αυτός που έφερε το ματς στα ίσα με τρίποντο (70-70 στο34’) και τα πάντα ξεκινούσαν από την αρχή!

Η ΤΣΣΚΑ πέρασε μπροστά με +3 (74-77 στο 36’) αλλά ο Μπιέλιτσα με μια τρίποντη βόμβα επανέφερε την ισορροπία (77-77 στο 37’). Η Φενέρ είχε δύο φορές την ευκαιρία να περάσει για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ αλλά τη μια ο Ζήσης αστόχησε για τρεις και την άλλη ο Κιριλένκο κέρδισε το επιθετικό φάουλ από τον Μπιέλιτσα. Η ΤΣΣΚΑ εξακολουθούσε να αδυνατεί να σημειώσει καλάθι αλλά σκόραρε μέσω βολών. Πρώτα με τον Τζάκσον (77-79 στο 38′) και εν συνεχεία με τον Ντε Κολό (77-81 στο 38:30) ο οποίος κέρδισε και το πέμπτο φάουλ του Γκάουντλακ!

Ο Ντε Κολό έκανε ακόμα ένα λάθος με τον Μπιέλιτσα να κλέβει και να κερδίζει το φάουλ πηγαίνοντας στη γραμμη της φιλανθρωπίας αλλά ήταν κατά το ήμιση εύστοχος (78-81 στο 39′). Ο Νίκολς ήρθε μετά για να δηλώσει “παρών” και με ένα μεγάλο τρίποντο να αυξάνει τη διαφορά στους 6 πόντους (78-84) 36 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, γέρνοντας οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του.

Τα δεκάλεπτα: 13-27, 24-48, 55-66, 80-86.
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Γκάουντλακ 24 (4), Ζήσης 12 (2), Μπιέλιτσα 18 (1), Ερντέν 8, Μαχμούτογλου, Μπογκντάνοβιτς 5 (1), Τσετίν, Σαβάς, Ζόριτς 8,  Βέσελι 5, Σιπάχι, Πρέλντζιτς.
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ιτούδης): Ντε Κολό 17 (1), Φριντζόν 9 (1), Νίκολς 14 (2), Τζάκσον 12 (1), Μαρκοϊσβίλι 1, Ουίμς 6, Βοροντσέβιτς 3 (1), Καούν 9, Κριάπα 2, Χάινς 8, Κιριλένκο 5.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Ψαράκης
  • real madrid champion f4 2015

    Όσα δεν είδατε στο F4 (vid)

    Το φάιναλ-φορ της Μαδρίτης ολοκληρώθηκε πριν από μία εβδομάδα, με τη Ρεάλ να επιστρέφει στ…
  • real madrid champion f4 2015

    Απ’ τη Μαδρίτη, με αγάπη

    Πέντε μέρες στη Μαδρίτη, παιχνίδια, meetings, τουρνουά μικρών, clinic, έχεις πολλά να σκεφ…
  • Spanoulis Lojeski Olympiacos Real Madrid

    “Δεν ξέρει να χάνει” (vid)

    Μαδρίτη, αποστολή Η κίνηση του Βασίλη Σπανούλη να πετάξει τη μπάλα στον Ρούντι Φερνάντες λ…
Περισσότερα σε Μαδρίτη 2015

Δειτε επισης

Όσα δεν είδατε στο F4 (vid)

Το φάιναλ-φορ της Μαδρίτης ολοκληρώθηκε πριν από μία εβδομάδα, με τη Ρεάλ να επιστρέφει στ…