Κεντρική NBA Έσπασε τα κοντέρ (vid)
NBA

Έσπασε τα κοντέρ (vid)

curry celebration

curry-celebration

Είναι ο MVP και φροντίζει σε κάθε παιχνίδι να δικαιώνει όλο και περισσότερο όσους τον ψήφισαν και τη δεδομένη χρονική στιγμή ίσως να αποτελεί τον κορυφαίο παίκτη στον κόσμο, μετά τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Ο Στεφ Κάρι απλά “μαγεύει” με τα όσα κάνει στο παρκέ και συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου, όντας ο κορυφαίος πόιντ γκαρντ του “μαγικού κόσμου” που δείχνει με όλο και πιο εμφανή τρόπο την ηγετική στόφα που τον διακατέχει.

Χθες κόντρα στους Ουόριορς πραγματοποίησε ακόμα μια σπουδαία παράσταση, εκτελώντας το Χιούστον με 40 πόντους και μνημειώδη συνέπεια καθώς είχε 5/10 δίποντα, 7/9 τρίποντα (!) και 9/10 βολές, συνεισφέροντας επιπλέον με 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 2 κλεψίματα και επέκτεινε το σερί των τουλάχιστον πέντε εύστοχων τριπόντων σε πέντε ματς πλέι οφ, ένα ρεκόρ το οποίο κατέχει μόνο αυτός στην ιστορία! Παράλληλα κατέρριψε και ένα ιστορικό ρεκόρ καθώς έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα τρίποντα σε μια postseason έχοντας 64, σε 13 ματς, και διέλυσε το ρεκόρ του Ρέτζι Μίλερ, που κρατάει από το 2000, όταν και είχε σημειώσει 58 σε παιχνίδια περισσότερα (22) όμως! Και τα επιτεύγματα δεν σταματούν εκεί.

curry vs rockets

Ο Κάρι είναι ο δεύτερος παίκτης στα χρονικά που έχει τουλάχιστον 40 πόντους, πέντε τρίποντα και 55% εντός παιδιάς σε παιχνίδι τελικών Περιφέρειας, μετά τον Μάικλ Τζόρνταν ο οποίος είχε καταφέρει (πρώτος) κάτι ανάλογο το 1993 ενάντια στους Νικς (έχοντας σκοράρει 54 πόντους).

Επιπροσθέτως, ο MVP έγινε ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία με τουλάχιστον 30 πόντους και 5 ασίστ στα πρώτα τρία παιχνίδια τελικών Περιφέρειας! Οι τρεις που προηγούνται αυτού είναι ο Καρίμ Αμπντούλ – Τζαμπάρ (1970), ο Τιμ Ντάνκαν (2003) και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς (2009). Τέλος, με τους 107 πόντους που έχει πετύχει συνολικά στα πρώτα τρία παιχνίδια με τους Ρόκετς, είναι τρίτος στη σχετική λίστα με τους παίκτες που σημείωσαν αθροιστικά τους περισσότερους πόντους στις πρώτες τρεις αναμετρήσεις τελικών Περιφέρειας. Ρικ Μπάρι (116) και Αμάρε Στουντεμάιρ (112) βρίσκονται από πάνω του ενώ έχει ξεπεράσει τους Τζαμπάρ (106) και Τζόρνταν (105).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…