Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Επιστολή Μπερτομέου

Επιστολή Μπερτομέου

baumann-bertomeu

Συνεχίζεται η προσπάθεια να βρθεί η κατάλληλη φόρμουλα συνεργασίας ανάμεσα σε FIBA και Euroleague. Σήμερα (08/05) ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, μέσω επιστολής ενημέρωσε τον γενικό γραμματέα της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, για τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη συνάντηση των ομάδων στην Κωνσταντινούπολη (06/05).

Αναλυτικά η επιστολή:
“Αγαπητέ Πάτρικ,

το συμβούλιο της Euroleague και τα μέλη της συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, στις 6 Μαΐου 2015, και συμφώνησαν στην αποστολή του συγκεκριμένου γράμματος, με σκοπό να εκφράσουν την επίσημη θέση της διοργάνωσης. Η θέση αυτή εγκρίθηκε από τα μέλη της Euroleague, δηλαδή τις ομάδες και τις λίγκες στις οποίες αγωνίζονται.

1) Οι ομάδες είναι η βάση κάθε μπασκετική δραστηριότητας παγκοσμίως. Ως εκ τούτου πρέπει να εκπροσωπούνται και να εμπλέκονται σε κάθε απόφαση που τις αφορά.

2) Οι επαγγελματικές διασυλλογικές διοργανώσεις πρέπει να οργανώνονται από τις λίγκες, πράγμα που σημαίνει πως στην Ευρώπη η εταιρεία που είναι υπό την κατοχή των ομάδων και των λιγκών (ECA) πρέπει να συνεχίσει να έχει τον έλεγχο της Euroleague και του Eurocup.

3) Η δουλειά της ECA την τελευταία δεκαπενταετία έχει ανεβάσει τα στάνταρ των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων σε βαθμό που δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί στο παρελθόν.

4) Η ECA, οι σύλλογοι και οι λίγκες απορρίπτουν τους αγώνες εθνικών ομάδων κατά τη διάρκεια της σεζόν. Τα παράθυρα για τη διεξαγωγή αγώνων είναι μη αποδεκτά ως αποτέλεσμα αυτού.

5) Η λύση βρέθηκε από τη FIBA σε συνεργασία με το ΝΒΑ και τις ομάδες, με την συμμετοχή τους στο καλεντάρι του 2017. Η ECA ζητά να καθίσουμε για μία ακόμη φορά μαζί με την FIBA με σκοπό να βρούμε λύση, διατηρώντας τις αρχές που ενστερνίζονται όλες οι ομάδες.

6) Η δραστηριότητα των συλλόγων αφορά το μεγαλύτερο μέρος της δράσης του μπάσκετ παγκοσμίως, και είναι οι σύλλογοι που φροντίζουν για το καλό των παικτών τους. Η Διεθνής Ομοσπονδία πρέπει να σεβαστεί τους συλλόγους και να συνεχίσει να μάχεται για το καλό των αθλητών. Αυτό θα επιτευχθεί αν υπάρξει ένας μήνας πλήρους ξεκούρασης για τους παίκτες παγκοσμίως, δημιουργώντας ένα κοινό πρόγραμμα ασφάλισης για τις εθνικές ομάδες σε προπονήσεις, αγώνες και διοργανώσεις. Όπως επίσης πρέπει να μοιράζονται τα κέρδη από τις διεθνείς διοργανώσεις με τις ομάδες με σκοπό να αντισταθμιστεί η καταπόνηση των παικτών, όπως συμβαίνει στα άλλα ομαδικά αθλήματα.

Αναμένουμε απάντηση στα παραπάνω έγκαιρα και παραμένουμε στη διάθεσή σου για περαιτέρω διευκρινίσεις, αν είναι απαραίτητο.

Τις καλύτερες ευχές,

Τζόρντι Μπερτομέου”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Γιόνας Ματσιούλις – Αποσύρθηκε από το μπάσκετ

Ο Γιόνας Ματσιούλις αποφάσισε σε ηλικία 36 ετών, να βάλει τέλος στην μπασκετική του καριέρ…