Κεντρική Ελλάδα “Απαράδεκτα όσα έγιναν”

“Απαράδεκτα όσα έγιναν”

kontonis

Απαράδεκτα χαρακτήρισε τα όσα συνέβησαν χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό ο Σταύρος Κοντονής. Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων τόνισε πως τέτοιες σκηνές αμαυρώνουν το πνεύμα του “ευ αγωνίζεσθαι”.

“Τα όσα συνέβησαν, για μία ακόμη φορά, σε αγώνα μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού ήταν απαράδεκτα και αμαυρώνουν το πνεύμα του “ευ αγωνίζεσθαι”, τη βαθύτερη ουσία του αθλητισμού. Με την ψήφιση του νέου Νομοσχεδίου, που ρυθμίζει θέματα του επαγγελματικού αθλητισμού, το Κράτος θα έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει άμεσα επιβάλλοντας διοικητικές ποινές και πρόστιμα, παράλληλα με τον πειθαρχικό έλεγχο που θα ασκούν οι διοργανώτριες αρχές.

Όποιοι επικαλούνται τη νομιμότητα και καλούν την Κυβέρνηση να επέμβει, σε θέματα μάλιστα που δεν είναι της αρμοδιότητάς της, θα πρέπει πρώτα αυτοί να είναι συνεπείς με τους Νόμους, σεβόμενοι τις αποφάσεις δικαιοδοτικών οργάνων. Θέλω να τονίσω προς πάσα κατεύθυνση ότι η προσπάθεια της Κυβέρνησης για την πάταξη των φαινομένων της βίας και της διαφθοράς αφορά ολόκληρη την κοινωνία και είναι υπεράνω συλλόγων και οπαδικών προτιμήσεων”, δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Στάση Εργασίας των εργαζομένων στα ΜΜΕ!

Στάση εργασίας των δημοσιογράφων. Το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων, προκήρυξε τε…