Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα ΤΣΣΚΑ – Παναθηναϊκός 93-66

ΤΣΣΚΑ – Παναθηναϊκός 93-66

kirilenko cska pao

kirilenko-cska-pao

Με κάτω τα χέρια…
Δίχως να συναντήσει την παραμικρή αντίσταση, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας συνέτριψε τον Παναθηναϊκό με 93-66, κάνοντας δια περιπάτου το 1-0 στη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ήταν καταιγιστική και δεν άφησε εξ’ αρχής κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στους  “πράσινους”, οι οποίοι πραγματοποίησαν ακόμα μία κακή εμφάνιση στη διοργάνωση.

Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έχασε με κάτω τα χέρια την πρώτη μάχη αλλά όχι τον πόλεμο, γι’ αυτό οφείλει να ανασυνταχθεί άμεσα και να παρουσιαστεί αρκετά βελτιωμένη την Πέμπτη (16/4) στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς στη Μόσχα. Μοναδικό κέρδος για το “τριφύλλι” από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, η οποία πρέπει γρήγορα να ξεχαστεί, ήταν η παρουσία των νεαρών παιδιών του Παναθηναϊκού (Λούντζης, Χαραλαμπόπουλος), οι οποίοι αποκόμισαν πλούσιες εμπειρίες.

Ειδικότερα ο 17χρονος γκαρντ αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε παιχνίδι Ευρωλίγκας και έδειξε καλά στοιχεία, πετυχαίνοντας, μάλιστα, 2 πόντους. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μίλος Τεόντοσιτς με 18 πόντους και 8 ασίστ, ενώ από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισαν οι Παππάς (16π.) και Γκιστ (14π.).

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας φρόντισε να αποδείξει από νωρίς ποιο είναι το αφεντικό της αναμετρήσης. Με τον Τεόντοσιτς να ξεκινάει “καυτός” το παιχνίδι, η “ρωσική αρκούδα” προηγήθηκε με 16-7 στο 4′. Η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού ήταν απαράδεκτη, κάτι που πλήρωσαν ακριβά οι “πράσινοι” εξ’ αρχής. Ο Νίκος Παππάς τραβούσε απελπιστικά μόνος του το κουπί στην επίθεση του “τριφυλλιού”, το οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ με 8 πόντους (29-21) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Τα χειρότερα, πάντως, δεν είχαν έρθει ακόμη για τον Παναθηναϊκό. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να τιμωρούν την τραγική άμυνα των “πρασίνων” και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τη διαφορά, όμως, πως ανέβασαν στροφές και στην άμυνα. Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς σίγησαν, σκόραραν μόλις 6 πόντους (!) στη δεύτερη περίοδο, με αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευτεί στο +29 (56-27) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι 56 πόντοι είναι οι περισσότεροι που έχει δεχθεί ο Παναθηναϊκός σε αγώνα Ευρωλίγκας.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε καθόλου στο δεύτερο μέρος. Οι Ρώσοι δεν είχαν καμία διάθεση να χαλαρώσουν, με τη διαφορά να φτάνει ακόμα και στους 35 πόντους (!) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (77-42). Η αναμέτρηση ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Παναθηναϊκό απλά να ρίχνει τη διαφορά στο τελευταίο δεκάλεπτο κάτω από τους 30 πόντους.

Ο αποψινός αγώνας θύμισε πολύ τον περσινό πέμπτο τελικό ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τον Παναθηναϊκό, όπου η ελληνική ομάδα είχε γνωρίσει και πάλι βαριά ήττα (+30) με κάτω τα χέρια.

Τα δεκάλεπτα: 29-21, 56-27, 77-42, 93-66.
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ιτούδης): Ντε Κολό 7 (1), Τεόντοσιτς 18 (4), Νίκολς 13 (3), Τζάκσον 7 (1), Μαρκοϊσβίλι 13 (3), Κορόμπκοφ 4, Ουίμς 2, Βοροντσέβιτς 7 (1), Καούν 6, Χριάπα 2, Χάινς 2, Κιριλένκο 12 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 4 (1), Γιάνκοβιτς 7 (2), Φώτσης 3 (1), Νέλσον 2, Παππάς 16 (2), Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης, Γκιστ 14 (1),Μπατίστα 8, Μπλουμς, Παπαγιάννης, Λούντζης 2.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Για να κερδίσεις στο ΟΑΚΑ πρέπει να είσαι 40 λεπτά συγκεντρωμένος»

Στην έλλειψη συγκέντρωσης της Μακάμπι αναφέρθηκε ο Οντέντ Κάτας. Ο τεχνικός της Μακάμπι Τε…