Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μιχάλης ο… 13ος νεαρότερος

Μιχάλης ο… 13ος νεαρότερος

lountzis

lountzis

psarakisΤο όνομά του στη λίστα των νεαρότερων παικτών που έχουν ποτέ αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα έβαλε χθες ο Μιχάλης Λούντζης. Μπορεί η βραδιά να μην ήταν καλή (το κάθε άλλο…) για τον Παναθηναϊκό όμως ο νεαρός παίκτης ντεμπούταρε σε ηλικία 16 ετών, 8 μηνών και 10 ημερών όπως είχε κάνει πριν από 10 χρόνια ο Ιταλός Τζιοβάνι Τομασίνι της Σκαβολίνι Πέζαρο.

Ο Λούντζης πάντως δεν είναι καν ο νεαρότερος “πράσινος” στην ιστορία της Ευρωλίγκα αφού το ρεκόρ του Γιάννη Καραμαλέγκου κρατάει ακόμη έχοντας παίξει εναντίον της Εφές στις 11 Νοεμβρίου 2010 σε ηλικία 16 ετών, ενός μήνα και 13 ημερών.

Νεαρότερος όλων είναι ο Κροάτης Αλεξάντερ Ουγκρινόσκι που είχε παίξει σε αγώνα της Τσιμπόνα εναντίον της Παρτιζάν σε ηλικία 15 ετών, 8 μηνών και 21 ημερών!

Να σημειωθεί πάντως ότι ο Λούντζης που στο ντεμπούτο του πέτυχε και τους παρθενικούς του πόντους στη διοργάνωση, έγινε ο 2ος νεαρότερος στην ιστορία της Ευρωλίγκα, μετά τον Ρίκι Ρούμπιο που σκόραρε στο ντεμπούτο του!

Ιδού και η σχετική λίστα με τα… παιδικά ντεμπούτο της Ευρωλίγκα που αφορά όλους τους παίκτες που έπαιξαν πριν συμπληρώσουν τα 17 τους χρόνια.

pinakaki117

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Ψαράκης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…