Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Το μαγικό 21-0”

“Το μαγικό 21-0”

Aris Nikaias panigurismoi

Aris Nikaias-panigurismoi

Ο Άρης Νικαίας κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΝΑ και μετά από εφτά χρόνια απουσίας βρίσκεται και πάλι στις εθνικές κατηγορίες με τον κόουτς Μανώλη Τσαπάκη στο τιμόνι. Ο τεχνικός της ομάδας μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, για την πορεία της ομάδας, αλλά και για εκείνη την ήττα που αποδείχθηκε κομβική, ώστε να έρθει ένα σερί 21 νικών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τα συναισθήματα που υπάρχουν: “Τα συναισθήματα είναι χαρά, ικανοποίηση και ανακούφιση. Μετά από 8 μήνες επιβραβεύεται ο κόπος κι η καθημερινή προσπάθεια μιας ομάδας διαφορετικών ανθρώπων που είχαν θέσει έναν κοινό στόχο. Αυτό που αισθάνομαι είναι χαρά, ικανοποίηση αλλά και ανακούφιση που επιτεύχθηκε αυτός ο πολύ δύσκολος στόχος που είχαμε βάλει”.

Για την πορεία του Άρη στο πρωτάθλημα και πως έφτασε μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος: “Ξεκίνησα τη χρονιά ως συνεργάτης του coach Γιώργου Δρουμπούκη, τον οποίο θα ήθελα να ευχαριστήσω γιατί αυτός έφτιαξε το ρόστερ κι έκανε την προετοιμασία με ότι αυτό συνεπάγεται. Η χρονιά δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς την 2η αγωνιστική ατυχήσαμε κάνοντας την πρώτη μας ήττα στην παράταση, ενώ την τρίτη αγωνιστική ήρθε η αποχώρηση του coach.

Σε εκείνο το σημείο ανέλαβα την ομάδα έχοντας ως συνεργάτη μου τον Αυγουστή Βιντζηλαίο. Στον πρώτο μου αγώνα γνωρίσαμε μία ήττα-συντριβή μέσα στον Άλιμο κι αυτή νομίζω πως ήταν η κομβική στιγμή της χρονιάς. Με ρεκόρ 2-2 κανείς δεν μας υπολόγιζε πλέον για διεκδικητές της ανόδου κι αυτό πήρε την πίεση από πάνω μας. Συγκεντρωθήκαμε να γίνουμε καλύτεροι μέσα στο γήπεδο και να ευχαριστιόμαστε το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα είχαμε ένα μαγικό 21-0 μέχρι την ήττα-νίκη μέσα στην Βούλα που μας έδωσε τον τίτλο”.

Για τους στόχους που υπήρχαν ξεκινώντας τη χρονιά: “Διαθέτοντας παίκτες όπως οι Σουρλής, Ραλλάτος, Φωτόπουλος, Κανέλλης, τους οποίους αναφέρω γιατί είναι οι πιο γνωστοί, ο στόχος ήταν να διεκδικήσουμε την άνοδο. Θέλαμε να ανέβουμε κατηγορία, όμως αυτό δεν ήταν αυτοσκοπός για εμάς”.

Για την άνοδο της ομάδας του στη Γ’ εθνική και τα πλάνα που υπάρχουν: “Ακόμα είναι νωρίς και δεν έχουν υπάρξει συζητήσεις για την επομένη χρονιά. Προσωπικά θα με ενδιέφερε να δουλέψω στην Γ’ εθνική κι ειδικά με τον Άρη, όμως είναι νωρίς ακόμα να πούμε οτιδήποτε. Πιστεύω ότι σύντομα κι αφού πλέον είναι μαθηματικά βέβαιη η άνοδος, θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα”.

Για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΝΑ: “Το φετινό πρωτάθλημα της Α ΕΣΚΑΝΑ πιστεύω ότι ήταν αρκετά δυνατό και ανταγωνιστικό παρόλο που ξεχώρισαν νωρίς οι ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο. Τα ονόματα των αθλητών και προπονητών που βρέθηκαν στο πρωτάθλημα ήταν πολύ βαριά και με προϋπηρεσία σε υψηλό επίπεδο.

Πραγματικά όλοι οι προπονητές ήταν πολύ καλοί και είχαν δώσει χαρακτήρα στις ομάδες τους. Το να βρίσκομαι αντίπαλος με προπονητές όπως οι κύριοι Μανουσέλης και Σορώτος ήταν μεγάλη πρόκληση για μένα αλλά και τιμή. Όλες οι ομάδες είχαν τουλάχιστον 2-3 αθλητές που άνηκαν σε υψηλότερες κατηγορίες”.

Για όσους συντέλεσαν σε αυτή την άνοδο: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω αρχικά όλους τους παίκτες μου που έδωσαν ένα κομμάτι της ψυχής τους. Τους πρωτοκλασάτους, που απέδειξαν με την αγωνιστική τους παρουσία αλλά και με την προσωπικότητα τους γιατί βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο, τους πιο αφανείς, οι όποιοι ήταν το βαρόμετρο της ομάδας και ανταποκρίθηκαν άριστα, τους μικρούς που είναι ένα σημαντικό κομμάτι κάθε ομάδας της ΕΣΚΑΝΑ και έδειξαν ότι μόνο μικροί δεν ήταν, αλλά κι αυτούς που είχαν σχεδόν μηδενική αγωνιστική συμμετοχή αλλά συνέβαλαν σημαντικά στις προπονήσεις.

Από εκεί και πέρα θέλω να ευχαριστήσω τον συνεργάτη και φίλο Αυγουστή Βιντζηλαίο που είχα εξαιρετική συνεργασία και βοήθεια σε πολλά επίπεδα αλλά και τους Κώστα Σκιαθίτη, Μιχάλη Γαλίτη, Γιώργο Καριώτη που ήταν οι άνθρωποι που έτρεχαν για την ομάδα χωρίς να παρέμβουν ποτέ στη δουλειά μου”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…