Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ Τέλος το Σεμινάριο

Τέλος το Σεμινάριο

konstantinidou

konstantinidou

Έλαβε τέλος το 6ο Διεθνές Σεμινάριο καλαθοσφαίρισης, που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το ACS Athens σε συνεργασία με τον ΣΕΠΚ, το περασμένο Σαββατοκύριακο (18-19/04). Στο σεμινάριο μίλησαν Manning, Brennan, Engles.

Αναλυτικά:
“Πάνω από 100 προπονητές τόσο από την Ελλάδα όσο και από άλλες χώρες του εξωτερικού, βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του ACS Athens στην Αγία Παρασκευή, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις ομιλίες των τριών προπονητών.

Στο σεμινάριο μίλησε ο head coach του American University, Mike Brennan, ο οποίος στις δύο ομιλίες του ανέλυσε το “Princeton offense” και “Princeton defense“. Αρκετό ενδιαφέρον είχαν τα θέματα που ανέλυσε (Post player development και Individual development (balance / footwork) with perimeter and post players) και ο πρώην ΝΒΑερ και νυν τεχνικός του Wake Forest, Danny Manning, ενώ o προπονητής του New Jersey Institute of Technology, James Engles, στις δύο ομιλίες του μίλησε για “team defensive & offensive drills.

Οι τρεις εγνωσμένοι προπονητές (κοινό τους στοιχείο είναι ότι όλοι έχουν έναν Έλληνα παίκτη υπό τις οδηγίες τους στην ομάδα που προπονούν), εκτός από τεχνικές δεξιότητες και ομαδικές στρατηγικές ανέλυσαν και την προπονητική τους φιλοσοφία. Στο περιθώριο του Σεμιναρίου οι Αμερικανοί τεχνικοί μίλησαν και στα παιδιά του σχολείου σε θέματα που άπτονται της μόρφωσης, της σκληρής δουλειάς, της ηγεσίας και των προσκλήσεων της ζωής.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…