Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Πάμε για την πρόκριση”

“Πάμε για την πρόκριση”

pappas pao barca

pappas-pao-barca

Ο Παναθηναϊκός αναχωρεί για τη Ρωσία χωρίς του Λαουάλ, Μποχωρίδη (θλάση), Διαμαντάκο (ενοχλήσεις στο γόνατο) και Κόνιαρη (πρόβλημα στη μέση) αλλά με τους Χαραλαμπόπουλο, Λούντζη και Παπαγιάννη να συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή, για τις πρώτες δύο αναμετρήσεις των πλέι οφ της Ευρωλίγκα όπου καλείται να τα βάλει με την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Οι “πράσινοι” σίγουρα δεν έχουν τις πιθανότητες με το μέρος τους όμως θέλουν να αποδείξουν ότι δεν έφθασαν μέχρι εδώ απλά για να αποκλειστούν αλλά για να παλέψουν με “νύχια” και με “δόντια” ώστε να επιστρέψουν στο Φάιναλ Φορ ύστερα από τρία χρόνια. Αυτό τόνισε και ο Νίκος Παππάς λίγο προτού το “τριφύλλι” πετάξει για τη Μόσχα υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι η πρόκριση ενώ αναφέρθηκε και στην παρουσία των “μικρών”.

“Η ΤΣΣΚΑ δείχνει να υπερτερεί, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς δεν θα παλέψουμε και ότι δεν έχουμε τις πιθανότητές μας. Υπό τις συνθήκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή θα είμαστε ικανοποιημένοι αν στο τέλος της σειράς σε δύο εβδομάδες θα έχουμε προκριθεί στο Φάιναλ Φορ!

Δεν μας ενδιαφέρει αν θα πάρουμε νίκη στη Μόσχα. Αν θα γυρίσουμε με 2-0 ή με 0-2 ή αν θα προκριθούμε στο πέμπτο παιχνίδι. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να προκριθούμε στο Φάιναλ Φορ. Αυτό είναι το βασικό” ήταν η αρχική του τοποθέτηση ενώ εν συνεχεία αναφορικά με την παρουσία των Χαραλαμπόπουλο, Λούντζη και Παπαγιάννη στην αποστολή σημείωσε: “Το ότι στην ομάδα υπάρχουν τρεις νέοι παίκτες κάτω των 18 χρονών αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία γι’ αυτούς ώστε να δείξουν ότι θα στηριχθεί η ομάδα επάνω τους τα επόμενα χρόνια. Είναι μεγάλη και πρωτόγνωρη η εμπειρία που θα πάρουν σε ένα τέτοιο γήπεδο κόντρα σε αυτή την ομάδα”.

Τέλος, εξήγησε πως “Αγωνιστικά ξέρουμε ποια είναι η ΤΣΣΚΑ και ειδικά μέσα στην έδρα της πόσο ισχυρή είναι, όμως εμείς θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν“.

“Ζητούμενο η πρόκριση”

Ο Βασίλης Χαραλμπόπουλος, με τη σειρά του, μίλησε για την παρουσία του σε αυτά τα μεγάλα παιχνίδια και επεσήμανε πως καμία ομάδα δεν είναι αχτύπητη: “Έχω ζήσει και πέρσι αυτή τη σειρά, οπότε τα δύο νέα παιδιά είναι αυτά που θα έχουν τις καινούριες εμπειρίες. Στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχει καμία ομάδα που να είναι αχτύπητη, άρα ούτε η ΤΣΣΚΑ είναι. Αυτό σημαίνει ότι θα παλέψουμε κάθε αγώνα. Θα είμαστε ικανοποιημένοι αν γυρίσουμε με δύο νίκες από τη Μόσχα αν και γνωρίζουμε ότι η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη για εμάς. Σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο είναι να προκριθούμε στο Φάιναλ Φορ“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Γκριγκόνις: «Πρέπει να νικήσουμε τρεις φορές»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε ο Μάριους Γκριγκόνις. Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από την Μακά…