“Όλα άλλαξαν”

obradovic fener

obradovic-fener

Ο Φενέρμπαχτσε προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Φάιναλ Φορ, όπου εκεί θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ρεάλ Μαδρίτης, αφού πρωτίστως “σκούπισε” την περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο τεχνικός της ομάδας της γειτονικής χώρας, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στον δεύτερο χρόνο του στον πάγκο της ομάδας, κατάφερε αυτό που δεν έχει καταφέρει κανένας. Να πάει την Φενέρμπαχτσε σε Φάιναλ Φορ.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (24/04), οι συντελεστές της επιτυχίας της “Φενέρ” μίλησαν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Τουρκίας με τον “Ζοτς” να επικεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μίλησε για την επιτυχία της ομάδας να φτάσει στο Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης, για τους τραυματισμούς, ενώ στάθηκε κυρίως στο παιχνίδι της φετινής αγωνιστικής περιόδου, με τον Παναθηναϊκο, όπου η “Φενέρ” υπέστη βαριά ήττα με 91-73, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “μετά τον Παναθηναϊκό, όλα άλλαξαν” Επίσης μίλησαν ο Νίκος Ζήσης αλλά και ο Ομέρ Ονάν.

Αναλυτικά:
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μιλώντας για τα παιχνίδια με την Μακάμπι είπε: “Τελικά τα καταφέραμε με “σκούπα” απέναντι στη Μακάμπι. Πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε. Έχω μία πολύ καλή ομάδα. Δεν θέλουμε να πετύχουμε μόνο στην Euroleague, αλλά και στην TBL. Το γιατί εκτός έδρας παρουσιαζόμαστε τόσο δυνατοί οφείλεται στους παίκτες μου. Κάνουν εξαιρετική δουλειά. Για αρχή βέβαια, έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι την Κυριακή (26/4) με την Αναντολού Εφές”.

Ο τεχνικός της “Φενέρ” μίλησε και για τους τραυματισμούς που ποτέ δεν είδαν το φως της δημοσιότητας, όπως αυτοί του Νίκου Ζήση και Κενάν Σιπάχι: “Κατά τη διάρκεια της χρονιάς αντιμετωπίσαμε αρκετές δυσκολίες, κυρίως λόγω των τραυματισμών που παρουσιάστηκαν, με αποτέλεσμα να μην προπονούμαστε όπως θέλαμε. Για παράδειγμα, πριν το Game 2 της σειράς με τη Μακάμπι, ο Νίκος (Ζήσης) και ο Κενάν (Σιπάχι) τραυματίστηκαν, αλλά είπαν πως θέλουν να παίξουν, χωρίς να τους απασχολούν οι συνθήκες”.

Ο Ομπράντοβιτς πριν μιλήσει για την αναμέτρηση με την Ρεάλ, σχολίασε την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, όπου η ομάδα της γειτονικής χώρας υπέστη βαριά ήττα από τους “πράσινους” με 91-73, λέγοντας πως “το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ήταν αυτό που άλλαξε τα πάντα. Πάντα ξέραμε πως μπορούμε να φτάσουμε ψηλά με τη δουλειά που κάναμε, αλλά όλα έγιναν βήμα – βήμα, όπως πάντα”.

Αναφερόμενος στο παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης στο Φάιναλ Φορ: “Τώρα έχουμε το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι οι γηπεδούχοι και μια σταθερή ομάδα. Όλοι θέλουν να μιλάνε για τα φαβορί, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα παιχνίδι που όλα γίνονται. Το ότι η Ρεάλ Μαδρίτης διοργανώνει το Final Four έχει τα καλά έχει και τα κακά του. Το σημαντικό είναι να είσαι προετοιμασμένος για κάθε τι μπορεί να σου παρουσιάσει η αντίπαλη ομάδα. Ο Πάμπλο Λάσο ήταν ένας πολύ έξυπνος παίκτης και τώρα έχει γίνει ένα ικανότατος προπονητής. Δεν είναι εύκολο να βρίσκεσαι στο τιμόνι ενός συλλόγου, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης”.

Τέλος, μίλησε και για τους φιλάθλους της Φενέρμπαχτσε, οι οποίοι “μας βοήθησαν πάρα πολύ σε αυτή την πορεία. Μας στήριξαν με δυναμικό τρόπο, κάτι που αποτυπώνει πλήρως τη σχέση των φιλάθλων με τον σύλλογο. Το μοναδικό μήνυμα που μπορώ να τους δώσω αυτή τη στιγμή είναι να μας υποστηρίξουν στο παιχνίδι της Κυριακής (26/4) με την Αναντολού Εφές”.

zisis- bertans fenerbahce-laboral
Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Νίκος Ζήσης, ο οποίος μετά την συμμετοχή του στο Φάιναλ Φορ του 2011 στη Βαρκελώνη με την φανέλα της Σιένα, θα συμμετάσχει και φέτος αυτή την φορά με τα χρώματα της Φενέρμπαχτσε.

Ο 31χρονος γκάρντ δήλωσε αρχικά πως “είμαι πολύ τυχερός, γιατί ήρθε στη Φενέρμπαχτσε έχοντας μπροστά μου μία πολύ μεγάλη ευκαιρία. Προσπαθώ να δώσω ό,τι έχω για την ομάδα” και συνέχισε, “μετά τις δύο ήττες που κάναμε στο Top 16, ο κόουτς Ομπράντοβιτς μάς θύμισε ότι είχαμε πολλά παιχνίδια ακόμη μπροστά μας. Ποτέ δεν πανικοβληθήκαμε. Μετά τον τραυματισμό του Ρίκι (Χίκμαν) μεγάλωσε η ευθύνη των υπόλοιπων. Οι φίλαθλοι της Φενέρμπαχτσε ήταν εξαιρετικοί στη σειρά με τη Μακάμπι. Μας βοήθησαν πάρα πολύ”

Omer Onan
Τελευταίος, μίλησε ο Ομέρ Ονάν, ο οποίος δεν κατάφερε να ζήσει ως παίκτης την επιτυχία της ομάδας. Συγκεκριμένα ο Ονάν μίλησε για την εξέλιξη της ομάδας η οποία
“τα κατάφερε με αργά, αλλά σταθερά βήματα. Η πρόκριση στο Final Four είναι το αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς. Η Φενέρμπαχτσε διαθέτει παίκτες με υπομονή και επιμονή. Σαν χώρα επενδύουμε πολλά στο μπάσκετ. Διαθέτουμε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 80-82 (vid)

Ο Ολυμπιακός έχασε στην παράταση από ένα σφύριγμα (80-82). Σ’ ένα από τα ομορφότερα παιχνί…