Μαύρο πρόβατο

tomi schinas

tomi schinas

Χρόνια ολόκληρα ο Χρυσόστομος Σχινάς αντιμετώπιζε τη δυσπιστία των “ερυθρόλευκων“. Μέχρι και με… “πράσινη φόρμα” (το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;) τον είχαν δει να τρέχει στο ΟΑΚΑ. Ο ίδιος, παρότι έπαιζε πάντα με την πλάτη στον τοίχο, παρότι γνώριζε πως έφτανε ένα λάθος για να τον κρεμάσουν ανάποδα (στα μανταλάκια τον είχαν κρεμάσει έτσι κι αλλιώς), δεν μάσησε. Έπαιζε κι έπαιζε πάντα καλά, μοιράζοντας το καρπούζι (και τα κουκούτσια) στη μέση.

Η ΚΕΔ/ΕΟΚ γνώριζε τη δυσπιστία των ανθρώπων του Ολυμπιακού, αλλά εμπιστεύτηκε -και πολύ καλά έκανε- τον διεθνή διαιτητή, ο οποίος ήταν ακριβοδίκαιος, δικαιώνοντας τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής για την επιλογή και τη στήριξή τους.

Μέχρι που πέρυσι ήρθε σε αντιπαράθεση, η οποία ξέφυγε από τα… κόσμια πλαίσια, με τον τότε πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Μετά το τέλος του τρίτου τελικού ανταλλάχθηκαν βαριές εκφράσεις. Κι ως συνήθως, ο Σχινάς κατέγραψε τα πάντα στο φύλλο αγώνα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την τιμωρία του κ. Γιαννακόπουλου.

Τίποτα από αυτά δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει την ΚΕΔ/ΕΟΚ να ορίζει τον Σχινά σε αγώνες υψηλού κινδύνου, δηλαδή στα “αιώνιαντέρμπι. Μόνο που ο Καλαματιανός ρέφερι έκανε ένα λάθος. Αποδέχθηκε, μέσω της ιδιότητάς του ως δικηγόρος, να συμμετέχει στην ομάδα των νομομαθών που συνέταξαν τον νέο Αθλητικό Νόμο.

Αυτόν τον νόμο που θα βάλει τέλος στην αυτοκρατορία του Γιώργου Βασιλακόπουλου, αυτόν που θα συνταξιοδοτήσει τους “αιώνιους παράγοντες” της ΕΟΚ. Απ’ όλα τα “λάθη“, αυτό ήταν το μοιραίο. Όπως έγραφε κι ο Βασίλης Νικολαΐδης στο τραγούδι του “η ιστορία της Μαρίας” (καταπληκτική προσέγγιση στην κατοχή και τον εμφύλιο) “… τον αντάρτη κι αν τον είδατε τον είδα“.

Η ΚΕΔ/ΕΟΚ αδιαφορεί (και καλά κάνει) οσάκις μια ομάδα (ακόμα κι αν αυτή είναι ο Ολυμπιακός) ζητά επιμόνως την εξαίρεση ενός διαιτητή. Προσωπικά πιστεύω (δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο) πως αντίστοιχα αντιδρά κι όταν ένας “γκρίζος” μπαίνει στο στόχαστρο του “αιωνίου” αντιπάλου (Παναθηναϊκού). Όταν, όμως, κάποιος βρεθεί στον δρόμο του Βασιλακόπουλου η διαταγή εκτελείται πάραυτα.

Να υποθέσω ότι δεν θα τον ξαναδούμε σε “αιώνιοντέρμπι;

Υ.Γ.: Τελικά έχει μεγάλη διαφορά να είσαι δίπλα στον Αδριανό, από το να είσαι δίπλα στον Σαμαρά.

Υ.Γ.1: Γνωρίζοντας τον Χρυσόστομο Σχινά είμαι βέβαιος ότι απολαμβάνει όσο τίποτα αυτή τη… σιωπηλή τιμωρία. Προτιμά να είναι “μαύρο πρόβατο“, από το να είναι… πρόβατο στο κοπάδι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ξέφραγο αμπέλι η διαιτησία

Η ελληνική διαιτησία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο από καταβολής της. Το να υπάρχουν κακ…