Λογικά κακός

navarro dunston

navarro-dunston

kogasΑπό τη Βαρκελώνη μοιάζει να είναι πολύ μακρινή η θέα στη Μαδρίτη, όμως -όπως και στη Μόσχα– το σκορ είναι 1-0 κι αυτό είναι όλο. Βεβαίως, εκτός από το γεγονός (ότι η Μπαρτσελόνα πήρε την πρώτη από τις τρεις νίκες που χρειάζεται για να βρεθεί στο φάιναλ φορ) υπάρχει και η ερμηνεία. Όπου ερμηνεία βάλτε εικόνα κι η εικόνα ήταν ξεκάθαρη.

Οι “μπλαουγκράνα” ήταν καλύτεροι από τους “ερυθρόλευκους“, όμως θαρρώ πως οποιαδήποτε άλλη εικόνα θα ήταν αφύσικη. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε δύο παίκτες να επανεντάξει κι ο Ολυμπιακός δεν είχε (κατ’ ουσίαν) τον ηγέτη του. Ως εκ τούτου, οι Καταλανοί είχαν το πάνω χέρι.

Προσθέστε τώρα την ποιότητα της ομάδας του Πασκουάλ, το βάθος στον πάγκο (12ος παίκτης ο Αμπρίνες), την παροιμιώδη αστοχία του Ολυμπιακού σε τρίποντα και βολές, την πολύ κακή βραδιά του Λοτζέσκι (κι όχι μόνο) κι έχετε ανάγλυφη την εικόνα και την εξήγηση, όχι γιατί επικράτησε η Μπαρτσελόνα, αλλά γιατί το έκανε με τόσο μεγάλη ευκολία.

Ο Ολυμπιακός, πάντως, ακόμα και με όσα περιγράψαμε πιο πάνω, δεν ήταν τόσο κακός. Πάλεψαν οι παίκτες του στην άμυνα, προέκυψε Αγραβάνης (κι αυτό μόνο στα θετικά μπορεί να προσμετρηθεί), ο Χάντερ δείχνει να είναι έτοιμος, ο Πέτγουεϊ ήταν σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με τη συνάντηση με τη Νίζνι και την επιστροφή του.

Όλα αυτά έχουν τόσο μεγάλη αξία, όσο το να διαδηλώσουν τα αμνοερίφια υπέρ της χορτοφαγίας, όταν ο λύκος επιμένει να τρώει κρέας. Ήτοι, η Μπάρτσα έχει το πάνω χέρι στη σειρά. Θα το είχε, ακόμα κι αν δεν υπήρχαν τα δεδομένα (και ουσιαστικά) προβλήματα στο “ερυθρόλευκο στρατόπεδο“.

Βεβαίως, όταν πρόκειται για μια σειρά αγώνων, πολλοί απρόβλεπτοι παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα, όπως για παράδειγμα ο τραυματισμός του Όλεσον (καλά να είναι ο άνθρωπος), που -με μια πρώτη ματιά- δύσκολα θα εμφανιστεί στο επόμενο ραντεβού των δύο.

Ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει με μία νίκη στα δύο ματς. Μπορεί το πρώτο να είναι το… ύποπτο, αλλά αυτό δεν είναι απαράβατος νόμος. Ακόμα και το 2-0 ανατρέπεται, αλλά εκεί θα πρέπει να ανεβεί ένα βουνό και να κατεβεί έναν λόγο (ήτοι να πάρει τα δύο επόμενα ματς στο ΣΕΦ και μετά να σπάσει την έδρα των Καταλανών), οπότε η αναμέτρηση της Παρασκευής αποκτά ιδιαίτερο χαρακτήρα. Έτσι κι αλλιώς θα είχε, καθώς δεν υπάρχουν ασήμαντα παιχνίδια στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Η σύγκριση είναι μάλλον περιττή, όμως ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε καλύτερα την κακή του βραδιά, σε σχέση με τον Παναθηναϊκό. Με την ίδια ευκολία έχασαν κι οι δύο, όμως οι “ερυθρόλευκοι” ξεκινούν από την άμυνα, την ίδια στιγμή που οι “πράσινοι” θέλουν και να πάρουν τη νίκη από την επίθεση, αλλά και να το κάνουν σε καταστάσεις τρανζίσιον και λιγότερο στο “πέντε εναντίον πέντε“.

kogas@ebasket.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Βαγγέλη Λιόλιο, βόλεϊ βλέπεις;

Να βλέπεις το βόλεϊ (γυναικών) και να κλαις. Ολοκληρώθηκε χθες το φάιναλ-4 τού κυπέλλου βό…