Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Υψηλού επιπέδου μπάσκετ”

“Υψηλού επιπέδου μπάσκετ”

Λιόγας Αμύντα

liogas-sef

Ο προπονητής του Ικάρου Καλλιθέας, Δημήτρης Λιόγας, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα του, καθώς επίσης και για την συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων.

Αναλυτικά:

Για τη σειρά των τελικών με τον Πανιώνιο: Ο Πανιώνιος ήταν ένας πολύ δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος, είναι μία πολύ καλά οργανωμένη ομάδα για την αυτή την ηλικία. Από την άλλη πλευρά πρέπει να δώσω συγχαρητήρια και στην ομάδα μου γιατί ο βασικός κορμός μας στην πραγματικότητα «κουβαλάει» 3 καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Πολλά από τα παιδιά έχουν σημαντικό ρόλο στο αντρικό πρωτάθλημα στη Β’ εθνική, έπαιζαν στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ εφήβων και ήταν και στο σχολικό πρωτάθλημα. Μάλιστα κατέκτησαν το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα και τώρα βρίσκονται στη Λιμόζ για το παγκόσμιο. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τη σχολή “Λαμπίρη” που μας έχει βοηθήσει με τις διευκολύνσεις που παρέχει στους αθλητές πολυεπίπεδα.

Όπως καταλαβαίνετε στα πλέι οφ του εφηβικού πρωταθλήματος απέναντι σε πολύ καλές ομάδες είχαμε το μειονέκτημα ότι οι αντίπαλοι ήταν καλύτερα συγκεντρωμένοι στο στόχο τους σε σχέση με εμάς που έπρεπε να σπαταλούμε δυνάμεις σε 3 στόχους ταυτόχρονα. Παρ’ όλ’ αυτά κι ο Ολυμπιακός, αρχικά, κι ο Πανιώνιος αργότερα ήταν ομάδες που ήξεραν τι ζητούσαν στο γήπεδο, μας έβαλαν δύσκολα κι έπρεπε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να ανταπεξέλθουμε. Πιστεύω ότι όποιος είδε τα παιχνίδια διαπίστωσε ότι παίχτηκε μπάσκετ υψηλού επιπέδου για την ηλικία των παιδιών.

Η σειρά αυτών των αγώνων ήταν μία εξαιρετικά επίπονη διαδικασία κι οφείλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους. Στους αθλητές, στον συνεργάτη μου Άκη Παπαδάκη, τον φυσιοθεραπευτή Γιάννη Μαρκογιαννάκη, ο οποίος είχε πολύ δύσκολη δουλειά γιατί έπρεπε να διαχειριστεί όλη αυτή την κούραση, τον φροντιστή μας Κώστα Αναγνωστόπουλος, που έτρεχε για όλα αλλά και τους ανθρώπους που διοικητικά στελεχώνουν την ομάδα, όπως είναι ο κύριος Παύλος Ανδρέου και φυσικά ο πρόεδρος Δημήτρης Αγγελόπουλος και οι συνεργάτες του (Σαραντής, Παπαδόπουλος, Καρκατσέλης) που εξαιτίας του δικού τους οράματος γίνονται όλα αυτά”.

Για τους στόχους που υπάρχουν στο Πανελλήνιο: Δυστυχώς όλη αυτή η επίπονη διαδικασία που ανέφερα μας έδωσε ήδη έναν σοβαρό τραυματισμό, καθώς ο Παντελής Σκορδάς έσπασε το πόδι του στο Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα με αποτέλεσμα να μείνει εκτός δράσης για αρκετό καιρό.

Εκτός αυτού ο Ίκαρος είναι πολύ δύσκολο να δουλέψει σαν ομάδα για το Πανελλήνιο γιατί οι αθλητές δεν είναι καν στην Ελλάδα κι όταν επιστρέψουν θα πρέπει σχεδόν αμέσως να φύγουμε για την τελική φάση χωρίς χρόνο για προετοιμασία. Όπως και να έχει θεωρώ ότι είναι μία γιορτή για τον Ίκαρο η συμμετοχή του στην τελική φάση του πρωταθλήματος κι ελπίζω να παρουσιαστούμε όσο πιο έτοιμοι γίνεται με βάση τις συνθήκες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…