Κεντρική Basket League Η Θεσσαλονίκη και πάλι στο προσκήνιο

Η Θεσσαλονίκη και πάλι στο προσκήνιο

vezenkof langford mvp

vezenkof-langford-mvp

Γράφαμε στην αρχή της χρονιάς στο eBasket, ότι το φετινό πρωτάθλημα αναμένεται να είναι ένα από τα πο συναρπαστικά των τελευταίων ετών. Η δικαίωση δεν άργησε να έρθει, μιας και τόσο η επιστροφή της ΑΕΚ στη μεγάλη κατηγορία, όσο και οι πολύ δυνατές ομάδες της επαρχίας έδωσαν ώθηση στο εδώ και καιρό παρηκμασμένο πρωτάθλημα. Παράλληλα, η συνεχής άνοδος του ΠΑΟΚ, μαζί με την σταδιακή εξυγίανση του Άρη, έφεραν και πάλι στο προσκήνιο τη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, αν το φετινό πρωτάθλημα ήταν συναρπαστικό, τα πλέι οφ αλλά και η επόμενη σεζόν που έρχονται αναμένονται… συγκλονιστικά!

Η ΑΕΚ με τον Μάκη Αγγελόπουλο στο τιμόνι δημιούργησε μία εξαιρετικά δυνατή ομάδα εντός και εκτός των γραμμών του γηπέδου, γεγονός που προκάλεσε κινητικότητα στους δύο μεγάλους ανταγωνιστές της όσον αφορά την τρίτη θέση, Άρη και ΠΑΟΚ.

Στο “Θεό του πολέμου”, ο Γιάννης Ιωαννίδης ανέφερε ότι όχι μόνο έχει πλάνο για να βοηθήσει την αγαπημένη του ομάδα, αλλά πώς ήδη έχει δώσει χείρα βοηθείας στους “κιτρινόμαυρους”. Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, οι άνθρωποι της ΚΑΕ βρίσκονται σε συζητήσεις με επενδυτικό σχήμα, με τις εξελίξεις να αναμένονται σύντομα.

Στο “Δικέφαλο του Βορρά” από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης, υπάρχει η πεποίθηση ότι θα ασχοληθεί πιο ενεργά και με το τμήμα μπάσκετ. Και λέμε “πιο ενεργά” καθώς ο Ρώσος έχει βάλει ήδη ουκ ολίγες φορές το χέρι στην τσέπη για τον μπασκετικό ΠΑΟΚ. Μάλιστα, τους τελευταίους μήνες έχουν φουντώσει οι φήμες για αγορά της ΚΑΕ από την οικογένεια Σαββίδη, με τους δύο γιους του επιχειρηματία να βρίσκονται στο προσκηνιο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η συνομιλία του Γιώργου Σαββίδη με φίλο του στο Instagram, από μία φωτογραφία αγώνα βόλεϊ του ΠΑΟΚ:
Φίλος Σαββίδη:  “Αγοράσατε και την ομάδα βόλεϊ;”
Γιώργος Σαββίδη: “Όχι, απλά ήρθα να δω τον αγώνα…”
Φίλος Σαββίδη: “Εσύ δεν κάνεις τίποτε τυχαία”
Γιώργος Σαββίδης: “Χαχαχα. Όχι. Για την ομάδα μπάσκετ το σκεφτόμαστε…

Όπως είναι φανερό όλοι στη Θεσσαλονίκη περιμένουν τις εξελίξεις στους δύο συλλόγους. Το βέβαιο είναι, ότι η ενδεχόμενη ισχυροποίηση των Άρη και ΠΑΟΚ, σε συνδυασμό με τους ήδη οικονομικά και οργανωτικά κραταιούς Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ (πλέον), φαντάζει ως την καλύτερη λύση για την επαναφορά του ελληνικού πρωταθλήματος στην ελίτ των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

  • ΑΕΚ

    Χωρίς κόσμο… ξανά η ΑΕΚ

    Τιμωρία για την ΑΕΚ, χωρίς κόσμο με το Λαύριο. Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με το Λαύριο στον τρίτο …
  • McRae Μαρούσι - ΑΕΚ

    Μαρούσι – ΑΕΚ 82-90

    Πέρασε από το Μαρούσι και… πετάει στην εξάδα η ΑΕΚ Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρ…
  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Στα έξι ανέβηκαν τα ban

    Ένα ακόμη ban πρόσθεσε η ΑΕΚ. Επέστρεψε στους εφιάλτες της η ΑΕΚ. Όπως ενημέρωσε η FIBA, α…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Λαύριο – Μαρούσι 76-90

Με ηγέτη τον Χιλ το Μαρούσι επικράτησε του Λαυρίου και έκανε το «βήμα» για τα play off της…