Κεντρική Αρθρογράφοι Ψαράκης Οι θεριακλήδες της Α1

Οι θεριακλήδες της Α1

rodney biuford

rodney biuford

psarakisΟύτε το πρώτο, ούτε, φυσικά, το τελευταίο κρούσμα χρήσης ινδικής κάνναβης είναι αυτό στο οποίο αρνητικός πρωταγωνιστής είναι ο Τζέιμς Γκιστ. Στο παρελθόν, ουκ ολίγες φορές κυρίως Αμερικανοί μπασκετμπολίστες “πιάστηκαν” στα πράσα ως… καπνιστές, αρκετοί εξ αυτών μάλιστα αγωνίζονταν όταν έπεσαν στις δαγκάνες του νόμου στους “αιώνιους”.

Οι “πράσινοι” θεριακλήδες ήταν δύο Αμερικανοί και ένας Νιγηριανός. Πρόκειται για τον Άριελ ΜακΝτόναλντ τον Αύγουστο του 2003 στην προετοιμασία της ομάδας στο Ζλάτιμπορ (!), τον Ρόντνεϊ Μπιούφορντ τον Μάρτιο του 2003 σε αγώνα με το Ηράκλειο στα Πατήσια και πριν την έναρξη του Top-16 της Ευρωλίγκα (στο οποίο και δεν συμμετείχε όντας τιμωρημένος) και τον Νιγηριανό σέντερ Τζούλιους Νουόσου το μακρινό 1997 όταν μάλιστα ο πρώτος… ιστορικά παίκτης του Παναθηναϊκού.

Όσο για τους “ερυθρόλευκους” ήταν ο Ντούσαν Βούκσεβιτς, ο Έβρικ Γκρέι το 1997 και ο Τζέιμς Φόρεστ το 2003 και μάλιστα πριν τον 5ο και τελευταίο τελικό των πλέι-οφ με την ΑΕΚ (είχε βρεθεί “ντοπέ” στον 1ο τελικό).

Θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ για χρήση ινδικής κάνναβης είχαν βρεθεί επίσης ο Ουίλ Σόλομον όταν έπαιζε στον Άρη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Ψαράκης
Περισσότερα σε Ψαράκης

Δειτε επισης

Οι συμμαχίες της γκαστρωμένης κάλπης

Έληξε η θητεία της διοίκησης της ΕΟΚ υπό τον Γιώργο Βασιλακόπουλο στις 31 Μαρτίου 2021 και…