Κεντρική NBA Η “Αλήθεια” μίλησε
NBA

Η “Αλήθεια” μίλησε

pierce johnson

pierce-johnson

Το πιο αμφίρροπο ζευγάρι της Ανατολικής Περιφέρειας επιβεβαίωσε αυτόν τον χαρακτηρισμό καθώς ύστερα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση, οι Ουίζαρντς έκαναν με το “καλημέρα” το μπρέικ επικρατώντας στο Τορόντο με 93-86!

Η νευρικότητα και το άγχος (ελέω πρεμιέρας) επηρέασαν αμφότερες τις ομάδες οι οποίες σούταραν με άσχημα ποσοστά (38% οι Ράπτορς και 39% οι Ουίζαρντς) αλλά η απόλυτη υπεροχή των “μάγων” στα ριμπάουντ (61 έναντι 48) καθώς και η συνέπεια των βασικών της γραναζιών όταν η μπάλα έκαιγε, έκαναν τη διαφορά.  Χαρακτηριστικό είναι πως οι τέσσερις βασικοί της Ουάσινγκτον σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων όταν την ίδια στιγμή από τους γηπεδούχους ο μοναδικός που ξεπέρασε τους 10 πόντους ήταν ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν (15π.–1ρ.-6ασ.)!

wall-raptors-wizards

Κορυφαίος για τους πρωτευουσιάνους ήταν ο Πολς Πιρς (20π. με 4/7 τρ.) που έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα με περίσσιο πάθος, παρασέρνοντας και τους υπολοίπους, με τον Τζον Ουόλ (16π.-9ρ.-6ασ.) να αποτελεί συνοδοιπόρο του. Από τους Καναδούς, πέραν του ΝτεΡόζαν, ξεχώρισε ο Αμίρ Τζόνσον (18π.-8ρ.).

Οι “πτερόσαυροι” ήταν αυτοί που προηγούνταν στην πρώτη περίοδο (23-19) αλλά ακολούθησε ηχηρή απάντηση των φιλοξενουμένων οι οποίο προηγήθηκαν με 9 πόντους (56-65) στο τέλος του τρίτου δωδεκάλεπτου. Οι Ράπτορς αντέδρασαν στην τελευταία περίοδο και κατάφεραν να στείλουν το ματς στον έξτρα χρόνο αφότου ο Ουόλ αστόχησε στο τελευταίο σουτ. Στην παράταση οι παίκτες της Ουάσινγκτον δεν άφησαν ξανά περιθώρια, έτρεξαν επιμέρους 11-4 και έκαναν το 1-0!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…