Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Αιχμάλωτοι… στο κάστρο τους

Αιχμάλωτοι… στο κάστρο τους

obradovic itoudis

obradovic-itoudis

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Δημήτρης Ιτούδης αποχώρησαν από τον πάγκο του Παναθηναϊκού το 2012, με τους περισσότερους Έλληνες φιλάθλους να θεωρούν πως αυτό ήταν το τέλος εποχής για το “τριφύλλι” που μεσουρανούσε σε Ελλάδα και Ευρώπη επί των ημερών των δύο προπονητών.

Το έργο των δύο αντρών ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικό, ωστόσο οι “πράσινοι”, όχι μόνο δε διαλύθηκαν πριν από τρία χρόνια, αλλά συνέχισαν στον δρόμο των επιτυχιών, βάζοντας μπροστά και το πλάνο ανανέωσης με νέους Έλληνες ταλαντούχους παίκτες.

Επί των ημερών του “Ζοτς” και του Ιτούδη, το ΟΑΚΑ ήταν ένα απόρθητο κάστρο. Απροσπέλαστο, όμως, είναι το Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και μετά την αποχώρηση των δύο ανδρών και αυτό το κατέλαβαν από πρώτο χέρι και οι ίδιοι, οι οποίοι μοιάζουν αιχμάλωτοι… στο κάστρο τους. Και εξηγούμαστε…

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επισκέφτηκε το ΟΑΚΑ ως αντίπαλος δύο φορές, από όταν έφυγε από τον Παναθηναϊκό. Και στις δύο επισκέψεις έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι, καθώς η Φενερμπαχτσέ ηττήθηκε τόσο τον Μάρτιο του 2014 με 76-67 για το Top 16 της Ευρωλίγκα, όσο και τον Οκτώβριο του 2014 με 91-73 για την πρώτη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκα.

Ο δε Ιτούδης επέστρεψε χθες πρώτη φορά ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, με το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο μ’ αυτό του δασκάλου του. Η ΤΣΣΚΑ ηττήθηκε με 86-85, με τον Παναθηναϊκό να έχει κάνει το 3/3 απέναντι στον Ομπράντοβιτς και τον πρώην βοηθό του στο ΟΑΚΑ.

Αιχμάλωτοι στο κάστρο τους, λοιπόν, ο “Ζοτς” και ο Δημήτρης Ιτούδης και όλα αυτά ενώ διαχειρίζονται ομάδες (Φενέρμπαχτσε, ΤΣΣΚΑ Μόσχας) με τριπλάσια μπάτζετ….

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Για να κερδίσεις στο ΟΑΚΑ πρέπει να είσαι 40 λεπτά συγκεντρωμένος»

Στην έλλειψη συγκέντρωσης της Μακάμπι αναφέρθηκε ο Οντέντ Κάτας. Ο τεχνικός της Μακάμπι Τε…