Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ρόδα είναι και γυρίζει

Ρόδα είναι και γυρίζει

kolossos apollon

kolossos-apollon

Τον πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα…
Ο Κολοσσός Ρόδου επικράτησε εντός έδρας του Απόλλωνα Πάτρας με 64-63, για την 18η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Γιατί, όμως, η ομάδα του Άρη Λυκογιάννηεκδικήθηκε” τους “Φρουρούς της Αχαΐας“;

Ο Απόλλων Πάτρων έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του, καθώς ο αρχηγός, Νίκος Αργυρόπουλος, αστόχησε σε δύο βολές 4” πριν τη λήξη -με τις οποίες θα μπορούσε να χαρίσει στην ομάδα του τη νίκη-, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Ντομινίκ Γουότερς και στον Κολοσσό να διεκδικήσει τη νίκη, 2” πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Ένα φάουλ του Μπατή στον 29χρονο γκαρντ των “θαλασσί” ήταν αρκετό, για να τον στείλει στη “γραμμή της φιλανθρωπίας” και να ευστοχήσει σε νεκρό χρόνο σε τρεις βολές.

“Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο”, λέει η παροιμία και αυτό το πιάτο σέρβιρε ο Κολοσσός στον Απόλλωνα ένα χρόνο μετά. Την 1η Φεβρουαρίου του 2014 οι “θαλασσί” υποδέχτηκαν στο Βενετόκλειο τον Απόλλωνα, για τη 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους φιλοξενούμενους να είναι μπροστά στο σκορ (40-53) και στο τέλος της τρίτης περιόδου να προηγούνται με 53-66. Όλα έδειχναν ότι οι Πατρινοί θα πανηγύριζαν μία άνετη νίκη, λογάριαζαν όμως χωρίς τον Άγγελο Τσάμη, ο οποίος πήρε “φωτιά” στην τέταρτη περίοδο κι έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 82-75, ένα λεπτό πριν το τέλος.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως ο Κολοσσός θα πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, ο Απόλλωνας έκανε τρομερό σερί 9-0, επικρατώντας με 84-82. Μεγάλος πρωταγωνιστής τότε, ο Μιλουτίνοβιτς, ο οποίος με καλάθι 6” πριν το τέλος του παιχνιδιού, χάρισε το υπερπολύτιμο διπλό παραμονής στους πατρινούς.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, ο ΓουότερςντύθηκεΜιλουτίνοβιτς και με τρεις βολές έστειλε στο καναβάτσο την ομάδα του Νίκου Βετούλα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …