Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ρεάλ – Μακάμπι 86-75

Ρεάλ – Μακάμπι 86-75

gustavo ayon real madrid

gustavo-ayon-real-madrid

“Βασιλικό… πλεονέκτημα…”
Σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε να ήταν το ριμέικ του περσινού τελικού της Ευρωλίγκα, η Ρεάλ επικράτησε της Μακάμπι με 86-75 για την 12 αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκα, με αποτέλεσμα η Ρεάλ να φτάσει τις 10 νίκες και να κλειδώσει το πλεονέκτημα έδρας για την φάση των πλέι οφ.

Από ένα πρόσωπο είχαν οι δυο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο με την Ρεάλ να μην χάνει ούτε μια φορά το προβάδισμα, καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα και από το τρίτο δεκάλεπτο και μετά οι Ισπανοί διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι.

Η Ρεάλ ήταν αυτή που ξεκίνησε δυνατά στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα στα πρώτα 3 λεπτά να έχει επιβάλλει για τα καλά τον ρυθμό της και την Μακάμπι να μην μπορεί να αντισταθεί. Αυτό κράτησε μέχρι και το τέλος του δεκαλέπτου με τους Ισπανούς να προηγούνται με 2713.

Από κει και πέρα στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους ήταν η σειρά των Ισραηλινών να ανεβάσουν την απόδοσή τους, με την Ρεάλ να μοιάζει περισσότερο να έχει μείνει στο καλό πρώτο δεκάλεπτο. Και εκεί που η Μακάμπι πατούσε καλύτερα στο παρκέ, ψαλίδισε την διαφορά, μάλιστα περίπου στο 15‘ η διαφορά έφτασε ακόμα και στο καλάθι (31-29) προσπάθησε να δώσει ένα άλλο χρώμα στο παιχνίδι, εκθέτοντας παράλληλα σε αρκετές περιπτώσεις τους παίκτες της Ρεάλ με μπροστάρη τον Σμίθ, ήρθε από τον πάγκο, ένας πρώην πράσινος. Ο Γιόνας Ματσιούλις, ο οποίος με δύο τρίποντα στο 17‘ και στο 19‘, έδωσε ξανά ρυθμό στην ομάδα της Ρεάλ, κλείνοντας το ημίχρονο προηγούμενη 4640.

Στην επανάληψη, η ισπανική ομάδα επανήλθε στο καλό της πρόσωπο με τον Κάρολ να κάνει ότι θέλει στο παρκέ, φτάνοντας στο 24′ να προηγείται ακόμα και με 13 πόντους διαφορά. Από την άλλη μεριά, οι Ισραηλινοί, φάνηκε να μην μπορούν να αντιδράσουν και να έχουν μείνει στο καλό δεύτερο δεκάλεπτο. Δεν άλλαξε κάτι στο τελευταίο δεκάλεπτο, η διαφορά συνέχιζε να είναι σε υψηλά επίπεδα με αποτέλεσμα η Ρεαλ να φτάσει σε μια σχετικά άνετη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 27-13, 46-40, 66-54, 86-75.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Ρίβερς, Φερνάντες 9 (2), Νοτσιόνι 6, Ματσιούλις 6 (2), Ρέγες 16, Ροντρίγκες 4, Αγιόν 11, Κάρολ 18 (3), Γιούλ 11 (2), Μπορούσης 2, Σλότερ 3.
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Γκούντες): Πάργκο 14 (2), Χάϊνς 6 (2), Σμίθ 12, Ράντλ 17, Λίνχαρντ 3, Τάϊους 6, Κοέν 2, Οχαγιόν, Σχορτσιανίτης 3, Αλεξάντερ 12.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στην Κροατία για θεραπεία ο Μπάλντγουιν

Προσπάθεια να προλάβει το game 3 κάνει ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται…