Κεντρική NBA Ράσελ όπως Μάραβιτς και “Air” (vid)
NBA

Ράσελ όπως Μάραβιτς και “Air” (vid)

westbrook thunder

westbrook-thunder-sixers

Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ επέστρεψε ύστερα από την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε για να διορθώσει τη ζημιά στο ζυγωματικό του δεξιού του μάγουλου και ήταν σαν να μην συνέβη ποτέ. Ο εκρηκτικός πόιντ γκαρντ των Θάντερ πραγματοποίησε ακόμα μια “ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ” εμφάνιση ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση κόντρα στους Σίξερς με 49 πόντους (15/29 διπ.-1/4 τρ.-16/20 βολές), 16 ριμπάουντ και 10 ασίστ με τις επιδόσεις στις δύο πρώτες κατηγορίες (πόντοι και ριμπάουντ) να αποτελούν ρεκόρ καριέρας για τον ίδιο!

Παράλληλα, πραγματοποίησε μια σειρά από φοβερά ατομικά επιτεύγματα. Συγκεκριμένα, έγινε ο πέμπτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που σημείωσε σε ένα παιχνίδι τουλάχιστον 45 πόντους, 15 ριμπάουντ και 10 ασίστ, μπαίνοντας στο κλειστό κλαμπ των Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, Έιλβαν Άνταμς και Βινς Κάρτερ!

Επιπλέον, το γεγονός πως σημείωσε triple-double για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι τον κατατάσσει στη δεύτερη θέση των παικτών με τα περισσότερα συνεχόμενα triple-double ισοφαρίζοντας τον σπουδαίο Μάτζικ Τζόνσον (1986-87). Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Μάικλ Τζόρνταν ο οποίος είχε πραγματοποιήσει την ίδια επίδοση για 7 σερί ματς τη σεζόν 1988-89.

Τέλος, έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία που έχει τουλάχιστον 40 πόντους σε συνεχόμενα παιχνίδια κάνοντας παράλληλα triple-double, μετά τον Πιτ “The pistol” Μάραβιτς (1974-75) και τον “Air” (1988-89).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…