Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Πιο μαύρο, απ’ το μαύρο

Πιο μαύρο, απ’ το μαύρο

papadimitriou nikos

papadimitriou-nikos1

Καλέ μου φίλε πάλι μαζί.
Πίστεψα ότι είναι καλύτερη η σιωπή, ότι η παρατήρηση από μια κάποια απόσταση των όσων συμβαίνουν γύρω σου, σου δίνει τη δυνατότητα της καλύτερης γνώσης, της πληρέστερης άποψης, όλων όσων συμβαίνουν στον πολύπαθο χώρο της διαιτησίας γενικά και της αθηναϊκής διαιτησίας ειδικότερα.

Σιώπησα περιμένοντας την αλλαγή σελίδας, σιώπησα παρατηρώντας προσεκτικά τις κινήσεις της νέας διοίκησης του ΣΕΔΚΑ για το καλό μας, σιώπησα για να μην χαρακτηριστώ φαφλατάς, σιώπησα για να μη γίνω άγγελος κακών, σιώπησα τελικά για το καλό μας!

Σήμερα, δυο μόλις χρόνια μετά την απομάκρυνση του Θοδωρή Βιδάλη από τον ΣΕΔΚΑ και την ΚΕΔ/ΕΣΚΑ (όλοι θυμόμαστε πώς έγινε), την εκλογή του Νίκου Παπαδημητρίου στη διοίκηση του ΣΕΔΚΑ και την τοποθέτηση του Τάκη Άκελ στη θέση του προέδρου της ΚΕΔ/ΕΣΚΑ έχουμε αλλαγές. Οι “κακοί” έγιναν καλοί και οι καλοί έγιναν “κακοί“. Τώρα, ούτε λόγος για παράγκες και αντίσκηνα.

Καλά ρε παιδιά, περασμένα ξεχασμένα δεν λέω, εμένα όμως που κάθομαι αποσβολωμένος στην καρέκλα μου και προσπαθώ να καταλάβω τί γίνεται, θα μου εξηγήσει κανείς; Θα μου πεις Νικολάκη τί ακριβώς γίνεται; Γιατί, δεν μπορεί, κάτι γίνεται και κάτι πρέπει να πεις κι εσύ.

Ο Θοδωρής, Νικολάκη, επιστρέφει πρόεδρος στην ΚΕΔ/ΕΣΚΑ και φεύγει ο Άκελ, φεύγει και ο Ορφανός κι έρχεται ο Αφεντουλίδης, ο τρίτος της ΚΕΔ παραμένει, τα ήξερες εσύ αυτά Νικολάκη; Αλλά τί ρωτάω, αφού μας τα ανακοινώσατε χθες.

Πώς γίνεται, αλήθεια Νικολάκη, αυτός που φεύγει να μένει στους ορισμούς των ανεξάρτητων πρωταθλημάτων; Μέλος της ΚΕΔ/ΕΣΚΑ δεν είναι, μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΔΚΑ δεν είναι, ως τί λοιπόν ασχολείται με τα μέλη σου Νικολάκη; Με ποια ακριβώς ιδιότητα επικοινωνεί με τα μέλη σου; Αλλά τί ρωτάω, κάτι ψελλίσατε χθες και για αυτό, εγώ όμως εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω.

Αλήθεια, η ΚΕΔ των Ενώσεων δεν έχει την ίδια θητεία με αυτήν του Δ.Σ. των Ενώσεων, ή κάνω λάθος; Ο Σύνδεσμός μας δεν προτείνει από τα μέλη του για την επάνδρωση της ΚΕΔ; Εσείς ποιους προτείνατε; Έτσι, από περιέργεια ρωτάω. Δεν ισχύει δηλαδή εδώ ότι ισχύει και στην ΚΕΔ/ΕΟΚ (για τη διάρκεια της θητείας κλπ.); Αλλά τί ρωτάω, ψιλά γράμματα!

Είμαι ο πρώτος που επέκρινα την τοποθέτηση του νστα κέντρα λήψης των αποφάσεων της αθηναϊκής διαιτησίας, όταν αυτό έγινε, άλλωστε δεν υπήρξα ποτέ οπαδός του μαύρου. Έγραψα πολλάκις για τα καλά και τα κακά της διοίκησης Βιδάλη (της διοίκησης που πολλοί από εμάς σήμερα νοσταλγούμε). Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να χαρακτηρίζω τούτη την πράξη με χρώμα, όχι χρώμα φωτεινό και καθάριο, αλλά μαύρο. Βαθύ μαύρο, πιο μαύρο κι απ’ το μαύρο.

Δεν είμαι οπαδός της απόλυτης και ανεξέλικτης εξουσίας, από όπου και αν αυτή προέρχεται, δεν ανήκω σε αυτούς που αρέσκονται να χαϊδεύουν αυτιά και για τον λόγο αυτό και μόνο είμαι υποχρεωμένος να το καταγράψω ως γεγονός.

Για να συμπληρώσω, απευθυνόμενος στον απερχόμενο πρόεδρο της ΚΕΔ/ΕΣΚΑ: Εσύ γιατί μένεις; Τί λόγους έχεις; Συμπάθαμε, αλλά νομίζω ότι τίθεται θέμα αξιοπρέπειας για σένα. Από δήμαρχος… αυλικός; Εσύ ξέρεις… Εγώ, πάντως, είτε οπαδός του μαύρου, είτε του γρι, είτε του πράσινου, θα την έκανα μεγάλε, θα έφευγα, δεν θα έμενα να τους μαζεύω το χρήμα.

Μετά από τόσο χρόνο σιωπής και μετά απ’ όσα άκουσα χθες, έχω να ρωτήσω και κάτι ακόμα: Δεν μπορεί διαιτητής Γ’ Εθνικής κατηγορίας να διεξάγει επιτυχώς αγώνα για το τοπικό πρωτάθλημα των παίδων της Β’ κατηγορίας, ακόμα και αν πρόκειται για την τρίτη φάση, όταν μάλιστα κατά κοινή ομολογία όλων, μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν αψεγάδιαστος στα καθήκοντά του; Και ποιος είναι αρμόδιος να το κρίνει αυτό, εκτός από την ΚΕΔ; Με τί κριτήρια γίνεται η αξιολόγηση των διαιτητών, εκτός από την απόδοσή τους στους αγώνες;

Μήπως οι διεθνείς, μετά την Euroleague, να σφυρίζουν κι αυτά τα πρωταθλήματα για να μη χαλάμε το χατίρι στους -κατά τα άλλα συμπαθέστατους- λιλιπούτιους και τους γονείς αυτών; Μήπως τελικά στον χώρο μας λαλούν πολλά κοκόρια; Ή κοκοράκια;

Εσύ αλήθεια τί γνώμη έχεις για όλα τούτα Νικολάκη; Δεν σε ακούσαμε χθες, ή είναι καλύτερα να τα λένε οι άλλοι για σένα; Εσύ αλήθεια μένεις, δεν φεύγεις Νικολάκη; Σωστά;

Μ’ αυτά και μ’ αυτά καταφέρατε εκείνο το μαύρο του Άκελ, να αρχίζει να γκριζάρει κι αυτό είναι δικό σας επίτευγμα.
Άντε και σ’ ανώτερα παλικάρια!

Baseline

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ξέφραγο αμπέλι η διαιτησία

Η ελληνική διαιτησία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο από καταβολής της. Το να υπάρχουν κακ…