Κεντρική Διεθνή Η φανέλα με το νούμερο… 8

Η φανέλα με το νούμερο… 8

Michael DAntoni

Michael D'Antoni

Όπως έκανε γνωστό μέσα από ανακοίνωση της η Αρμάνι Μιλάνο, την Παρασκευή (13/03) στην αναμέτρηση της με την Μάλαγα για την 10η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, θα τιμήσει το παρελθόν της. Θα αποσύρει την φανέλα με το “νούμερο 8” προς τιμήν του άλλοτε παίκτη της Μάικ Ντ’ Αντόνι.

Ο πολύπειρος Αμερικανόϊταλός προπονητής αγωνίστηκε στην τότε Ολίμπια Μιλάνο (νυν Αρμάνι) για 12 συναπτά έτη. Με την φανέλα της ιταλικής ομάδας αγωνίστηκε 452 φορές, ενώ κατέκτησε μαζί της 5 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο Κόρατς, 1 Διηπειρωτικό και 2 Κύπελλα Πρωταθλητριών.

Michael D'Antoni1

Ο Μάικ Ντ’ Αντόνι είναι γεννημένος τον Μάϊο του 1951. Αποφοίτησε από το κολέγιο του Μάρσαλ, ενώ επιλέχθηκε από τους Κάνσας στα ντράφτ του 1973 με τους οποίους αγωνίστηκε για 2 χρόνια στο NBA. Από το 1977 και για 12 χρόνια αγωνίστηκε στην Ολίμπια Μιλάνο με την οποία έκανε τεράστια καριέρα. Είχε το προσωνύμιο “Πλέι-μέικερ κομπιούτερ” λόγω του εγκεφαλικού τρόπου που οργάνωνε το παιχνίδι της ομάδας.

Michael D'Antoni-fanela

Από το 1990 που σταμάτησε από την ενεργό δράση, εργάζεται σαν προπονητής με τον τελευταίο του σταθμό να είναι οι Λος Άντζελες Λέϊκερς, όπου κάθισε στον πάγκο τους από το 2012 έως την 1η Μαΐου του 2014.

Τέλος, ο ιταλικός σύλλογος έφτιαξε και ένα βίντεο προς τιμήν του.

Απολαύστε το…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…