Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Η Ελλάδα κοιτάει ψηλά”

“Η Ελλάδα κοιτάει ψηλά”

Giorgos Mpogris

Giorgos Mpogris 3x3

Η Εθνική Ομάδα 3χ3 θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στο Μπακού από τις 22 έως τις 26 Ιουνίου και ο Γιώργος Μπόγρης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Αναλυτικά:
Τι θα σημαίνει για σένα να παίξεις στο Μπακού; “Είναι πολύ σημαντικό για μένα. Είμαι τόσο υπερήφανος κάθε φόρα που φοράω τη φανέλα της Εθνικής μου ομάδα σε κάθε διοργάνωση. Στο Μπακού θα είναι η τρίτη συμμετοχή μου σε τουρνουά 3×3 και κάθε φορά το απολαμβάνω και περισσότερο. Επιπλέον κάθε χρόνο αποκτώ μεγαλύτερη εμπειρία μέσα από τα 3×3 και βελτιώνω τόσο το ομαδικό όσο και το ατομικό μου παιχνίδι. Ελπίζω αυτή τη φορά να επιτύχουμε και να κάνουμε κάτι σπουδαίο”.

Τόσο σημαντικό είναι για τα τουρνουά 3×3 να είναι μέρος των ευρωπαϊκών παιχνιδιών; “Είναι σημαντικό γιατί ο κόσμος θα μάθει περισσότερα για το άθλημα, που είναι όμορφο και εύκολο να το παρακολουθήσεις και να το καταλάβεις. Μέσω ευρωπαϊκών διοργανώσεων το παιχνίδι θα κερδίσει μεγαλύτερο σεβασμό και περισσότεροι άνθρωποι θα το ακολουθήσουν. Σε κάθε διοργάνωση που έχω συμμετάσχει, οι κερκίδες ήταν γεμάτες κόσμο, και μπορώ να πω με σιγουριά ότι το απόλαυσαν πάρα πολύ. Για μένα το 3×3 θα κάνει την μεγάλη διαφορά, αν γίνει Ολυμπιακό άθλημα. Ελπίζω να παίζω τότε και να μπορέσουμε μαζί να “μεγαλώσουμε” το άθλημα”.

Η Ελλάδα τερμάτισε τέταρτη το 2014 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 3×3, καθώς έχασε από την Σλοβενία στον ημιτελικό και από την Λιθουανία για το ματς της 3ης θέσης. Ποιος είναι ο στόχος στο Μπακού; “Σε κάθε διοργάνωση ξεκινάμε έχοντας τον μεγαλύτερο στόχο στο μυαλό μας. Το ξέρω ότι δεν θα είναι εύκολο, γιατί και άλλες χώρες έχουν παίκτες που βγάζουν τα προς το ζην μέσα από το μπάσκετ. Έχουν μεγαλύτερη εμπειρία και ξέρουν τους κανόνες καλύτερα από ότι εμείς. Αλλά πρέπει να πω ότι γινόμαστε πιο έμπειροι χρόνο με τον χρόνο και βελτιωνόμαστε. Επομένως θα πάμε εκεί για το καλύτερο. Μας ξέρετε τους Ελληνες, αν τερματίσουμε μακριά από τα μετάλλια τότε δεν είναι επιτυχημένη διοργάνωση για μας, αν μιλάμε για μπάσκετ“.

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες διαφορές για σένα ανάμεσα στα ματς 3×3 και σε εκείνα 5×5; “Είναι δύο τελείως διαφορετικοί αγώνες. Για μένα οι αγώνες 5 επί 5 είναι παιχνίδι του προπονητή… Έχει τόση τεχνική, τόσους κανόνες και μεγαλύτερο ανταγωνισμό. Πρέπει να παλέψεις με τους συμπαίκτες του για τα λεπτά που θα παίξεις. Πρέπει να βελτιώνεσαι κάθε μέρα και για αξίζεις τον χρόνο σου. Από την άλλη μεριά, το 3×3 είναι περισσότερο παιχνίδι του παίκτη. Είναι 100% το ταλέντο που παίζει ρόλο, με όχι και τόση τακτική. Είναι ένα παιχνίδι που παίζεις και διασκεδάζεις μαζί με τους φίλους σου”.

Εσύ τι προτιμάς περισσότερο και γιατί; “Προτιμώ τα ματς 5×5, γιατί είναι ένα παιχνίδι που δεν μπορούν να παίξουν όλοι. Όλοι όμως μπορούν να παίξουν στο 3×3. Γι’αυτό και όλοι οι αθλητές του 3×3 δεν μπορούν να επιτύχουν στο 5×5. Για μένα το πέντε εναντίον πέντε είναι καλύτερο γιατί αγαπώ την τακτική. Αγαπώ τους έξυπνους παίκτες και προπονητές. Αγαπώ να βρίσω τα μειονεκτήματα του αντιπάλου και να επικρατώ. Το 3×3 όμως είναι ένα παιχνίδι που απολαμβάνω μαζί με τους φίλους μου. Γι’ αυτό προσπαθώ να βρίσκομαι σε κάθε διοργάνωση κατά την διάρκεια του καλοκαιριού”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Οι κλήσεις της Εθνικής Παίδων

Η ΕΟΚ έκανε γνωστούς τους παίκτες, που κλήθηκαν στην Εθνική Παίδων Διήμερο προπονητικού χα…