Κεντρική Basket League Αγώνες Ελευσίνα – Τρίκαλα 77-81

Ελευσίνα – Τρίκαλα 77-81

trikala elefsina

trikala-elefsina

Σε ένα παιχνίδι με πολλές εναλλαγές στο προβάδισμα καθ’όλη τη διάρκεια, τα Τρίκαλα τελικά πήραν τη νίκη επί του Πανελευσινιακού με σκορ 77-81 κάνοντας ένα πολύ μεγάλο βήμα για την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία. Αντίθετα, με αυτή την ήττα η ομάδα του Πανελευσινιακού έμεινε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και πλέον δύσκολα θα καταφέρει να παραμείνει στην Α1.

Η ομάδα των Τρικάλων έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους Χολ(19 π. 14ρ), Χάρις(18π) και Ίνγκραμ(15π. 6ρ), απέδρασαν με τη νίκη από την έδρα της Ελευσίνας. Για τους γηπεδούχους ο Μάρκοβιτς ήταν εκείνος που έκανε την διαφορά με 18 πόντους και 17 ριμπάουντ, ενώ οι Αθανασούλας και Τζόνσον πέτυχαν επίσης 18 πόντους έκαστος, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν κάτι παραπάνω.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, όπως και αναμενόταν, το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά είχε τον χαρακτήρα ενός ντέρμπι.

Η Ελευσίνα μπήκε καλύτερα στο παρκέ βρίσκοντας κάποια ξεμαρκάριστα σουτ και πήρε μία μεγάλη διαφορά(13-2) με τους φιλοξενούμενους να την καλύπτουν άμεσα και το δεκάλεπτο να τελειώνει 25-23.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου και οι δύο ομάδες συνέχισαν το πολύ καλό μπάσκετ με πολλές ανατροπές στο σκορ, με εξαίρεση την στιγμή λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου, όπου τα Τρίκαλα με ένα σερι 8-0 κατάφεραν να κλείσουν το ημίχρονο με τη διαφορά στους δέκα πόντους (37-47).

Στην επανάληψη, η Ελευσίνα παίζοντας πολύ καλή άμυνα και πετυχαίνοντας κάποια κρίσιμα, ξεμαρκάριστα σουτ, αντέδρασαν και πήραν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση, κλείνοντας την τρίτη περίοδο με το προβάδισμα των πέντε πόντων (63-58).

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, η ομάδα των Τρικάλων μπήκε αποφασισμένη να γυρίσει και να πάρει το παιχνίδι και το πέτυχε. Με δύο σημαντικά τρίποντα του Νικολόπουλου και του Ίνγκραμ με το ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, οι φιλοξενούμενοι πέρασαν και πάλι μπροστά στο σκορ, δείχνοντας πιο “ζωτανοί” ώστε να πάρουν τη νίκη. Η Ελευσίνα παρά τις προσπάθειες της δεν κατάφερε ποτέ να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, καθώς η ομάδα του Φλεβαράκη έκανε σωστή διαχείριση του σκορ και έφτασε στη νίκη με 77-81.

Διαιτητές: Χριστοδούλου-Σώμος-Μαγλογιάννης
Τα δεκάλεπτα: 25-23, 12-24, 26-11, 14-23
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Κουστένης): Μίτροβιτς 5 (1), Τσακαλέρης, Βασιλόπουλος 6 (2), Λούμπι 7, Αθανασούλας 18 (4), Μάρκοβιτς 18 (2), Δορκοφίκης, Ιωάννου, Τζόνσον 18 (4), Αβραμίδης 5, Σίμπσον.
ΤΡΙΚΑΛΑ (Φλεβαράκης): Ινγκραμ 15 (2), Νικολόπουλος 3 (1), Τρέισι, Χάρις 18 (2), Τσούπκοβιτς 9 (1), Πάνος 7, Σπανός, Ματαλών 4, Βαρυτιμιάδης, Χουχούμης, Αλεξάντερ 6, Χολ 19 (2).

 

  • fotis takianos

    “Μείναμε ανταγωνιστικοί για 40 λεπτά…”

    Τα Τρίκαλα προσπάθησαν πολύ απέναντι στον ΠΑΟΚ, ωστόσο δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν ένα σ…
  • ΑΕΚ

    ΑΕΚ – Τρίκαλα 91-72

    Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, μετατρέποντας στη συνέχεια σε παράσταση για έ…
  • trikala 3

    Τρίκαλα – Κύμη 76-58

    “Διπλή” νίκη παραμονής… Επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα για τα Τρίκαλα…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • sergio llull real madrid

    Ρεάλ – Άλμπα 93-62

    Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε μια άνετη νίκη επί της Άλμπα Βερολίνου με σκορ 93-62 και έτσι παραμέν…
  • gist zalgiris

    “Πάνοπλος” στο Κάουνας

    Χωρίς προβλήματα θα παραταχθεί στο Κάουνας ο Παναθηναϊκός (13/02) για την 10η αγωνιστική τ…
  • margaritis

    Κανονικά ο Μαργαρίτης

    Στην προπόνηση της Πέμπτης (12/3) ο Βαγγέλης Μαργαρίτης κατάφερε να ακολουθήσει μεγάλο μέρ…
Περισσότερα από Θανάσης Γιαννόπουλος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…