Κεντρική Διεθνή ”Σοκ” η Άλμπα, άνετη η Μπάγερν

”Σοκ” η Άλμπα, άνετη η Μπάγερν

Hammonds alba ulm

Hammonds-alba-ulm

Την τρίτη της συνεχόμενη ήττα στο γερμανικό πρωτάθλημα γνώρισε η Άλμπα Βερολίνου, καθώς ηττήθηκε με 67-55 από την Λούντβισμπουργκ, για την 23η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Τοπ 16 βρίσκεται σε αγωνιστική κρίση, έχοντας να γευτεί την χαρά της νίκης από της 31 Γενάρη.

Οι Βερολινέζοι ξεκίνησαν δυνατά το ματς, παίρνοντας ένα μικρό προβάδισμα 3 πόντων (22-19) με το τέλος της πρώτης περιόδου. Για τα επόμενα 20 λεπτά οι δυο ομάδες συμπορεύονταν στο σκορ και στην τέταρτη περίοδο, ήρθε η ”καταστροφή”. Η Άλμπα χαλάρωσε και επέτρεψε στην Λούντβισμπουργκ να κάνει την αντεπίθεση της, με τους γηπεδούχους όχι μόνο να κάνουν την ανατροπή, αλλά να καταφέρνουν να πάρουν διαφορά 12 (64-52) πόντων, ένα λεπτό πριν από το τέλος της αναμέτρησης. Με αυτό το αποτέλεσμα η Μπάμπεργκ, που αντιμετωπίζει αυτή την ώρα την Μπράουνσβαϊγκ, έχει την ευκαιρία να μείνει μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι έτεροι διεκδικητές του τίτλου Βαυαροί, πέρασαν ένα εύκολο απόγευμα στην έδρα της Μπαϊρόιτ. Η Μπάγερν δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση των γηπεδούχων επικρατώντας με το εμφατικό 83-64, παραμένοντας ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου, πιάνοντας κορυφή έστω και προσωρινά.

Στο αγωνιστικό κομμάτι το παιχνίδι τελείωσε πριν ακόμα ουσιαστικά αρχίσει. Η ομάδα του Μονάχου πάτησε γκάζι από το πρώτο κιόλας λεπτό και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Μπαϊρόιτ, με το ημίχρονο να την βρίσκει μπροστά με 46-32. Ανάλογη εικόνα και στο δεύτερο μέρος με την Μπάγερν να συνεχίζει το επιθετικό της κρεσέντο, με την διαφορά να εκτοξεύεται στους 27 πόντους (77-50), στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου. Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με το 83-64 να είναι το τελικό σκορ.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές αναδείχθηκε ο Σαβάνοβιτς με 16 πόντους σε 20 λεπτά συμμετοχής, ενώ άλλοι τρεις παίχτες της Μπάγερν να ολοκληρώσαν τον αγώνα με διψήφιο αριθμό πόντων.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Παρασκευή 21/2
Mπρεμεχάβεν – Χάγκεν 92-85

Σάββατο 22/2
Μιτελντόιτσερ – Μέρλινς 84-87
Τρίερ – Βόννη 74-80
Γκέτινγκεν – Toύμπινγκεν 115-112
Άρτλαντ – Ούλμ 77-82
Όλντενμπουργκ – Σκάιλαινερς 81-83

Κυριακή 23/2
Μπαϊρόιτ – Μπάγερν 64-83
Λούντβισμπουργκ – Άλμπα 67-55
Μπάμπεργκ – Μπράουνσβαϊγκ 18:00

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…