Κεντρική Διεθνή Σοκ για Άλμπα, 100άρα η Μπάγερν

Σοκ για Άλμπα, 100άρα η Μπάγερν

Hammonds alba ulm

Hammonds-alba-ulm

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση, η Άλμπα Βερολίνου, ηττήθηκε εκτός έδρας με 87-80 (69-69 κ.α.), από τους Σκάιλαϊνερς. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Τοπ 16 της Ευρωλίγκα, παρέμεινε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας διαφορά 2 πόντων από την δεύτερη Μπάμπεργκ.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο. Οι Σκάιλαϊνερς προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 7 πόντους (45-38). Στην τρίτη περίοδο, η οποία ήταν και η λιγότερο παραγωγική καθώς σημειώθηκαν μόλις 20 πόντοι, η Άλμπα κατάφερε να μειώσει στους 5 (54-49). Η ομάδα της πρωτεύουσας έκανε την αντεπίθεση της στην τελευταία περίοδο και κατάφερε να ροκανίσει την διαφορά, με τα τελευταία λεπτά να εξελίσσονται σε θρίλερ με τις ομάδες να μην καταφέρνουν να λύσουν τις διαφορές τους και το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο οι γηπεδούχοι είχαν το καθαρό μυαλό και κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα, επικρατώντας με 87-80. Κορυφαίος για του νικητές αναδείχθηκε Κομπς με 20 πόντους, ενώ για την Άλμπα ξεχώρισε ο ΜκΚλιν, με 24 πόντους σε 26 λεπτά συμμετοχής.

Σαν σίφουνας πέρασε η Μπάγερν Μονάχου από την έδρα της Τούμπινγκεν, επικρατώντας με το επιβλητικό 117-80. Οι γηπεδούχοι δεν προέβαλαν καμία αντίσταση και παραδόθηκαν στις ορέξεις των Βαυαρών από το πρώτο κιόλας λεπτό.

Η ομάδα του Μονάχου ξεκίνησε πολύ δυνατά στο ματς, με την πρώτη περίοδο να την βρίσκει μπροστά με 15 πόντους (30-25), με τους Βαυαρούς να μην αφήνουν το πόδι από το γκάζι και στο ημίχρονο να έχουν πετύχει ήδη 61 πόντους (61-38). Το δεύτερο μέρος ήταν μια τυπική διαδικασία, με τους φιλοξενούμενους να χαλαρώνουν στην τρίτη περίοδο με το επιμέρους σκορ να είναι 31-29, υπέρ της Τούμπινγκεν.

Πρώτος σκόρερ για τους Βαυαρούς αναδείχθηκε ο Ζίψερ με 20 πόντους, ενώ άλλοι έξι παίχτες της Μπάγερν τελείωσαν τον αγώνα με διψήφιο αριθμό πόντων. Για τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Κιούφι και Ρούμπιτ με 20 και 19 πόντους αντίστοιχα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Παρασκευή 6/2
Τρίερ – Μέρλινς 67-72

Σάββατο 7/2
Μιτελντόιτσερ – Μπράουνσβαϊγκ 72-67
Μπαϊρόιτ – Ούλμ 94-82
Γκέτινγκεν – Χάγκεν 73-83
Άρτλαντ – Βόννη 71-79
Όλντενμπουργκ – Λούντβισμπουργκ 76-98

Κυριακή 8/2
Μπρεμεχάβεν – Μπάμπεργκ 63-75
Σκάιλαινερς – Άλμπα Βερολίνου 87-80 (69-69 κ.α.)
Toύμπινγκεν – Μπάγερν Μονάχου 80-117

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…