Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Προσφυγή στη FIBA

Προσφυγή στη FIBA

trinchieri vasilakopoulos

trinchieri-vasilakopoulos

Δεν υπάρχει καμία συμφωνία, οπότε προχωρήστε στα δέοντα“!…
Αυτό είναι σε γενικές γραμμές το μήνυμα που έστειλε η πλευρά του Αντρέα Τρινκιέρι προς τη FIBA, την οποία καλεί να προχωρήσει σε τιμωρία της ΕΟΚ (το λεγόμενο και ΒΑΝ), που μεταφράζεται -αν δεν υπάρξει εγκαίρως αποπληρωμή της οφειλής- σε αποκλεισμό της Εθνικής.

Πριν από τρεις ημέρες, στις 02/02 εξέπνεε η προθεσμία για την πληρωμή των οφειλομένων προς τον Ιταλό κόουτς. Ήταν η στιγμή που ο Σοφοκλής Πιλάβιος (γνωστός από τη θητεία του στην προεδρία της ΕΠΟ) επικοινώνησε -ως νομικός εκπρόσωπος της ΕΟΚ– με τον Αλέξανδρο Βαγιάτα, δικηγόρο του Τρινκιέρι.

Αυτό που υποστήριξε είναι πως η Ελληνική Ομοσπονδία δεν έχει στην παρούσα φάση τα χρήματα για να εξοφλήσει τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό και ζήτησε έναν διακανονισμό. Από την πλευρά του ο κ. Βαγιάτας, σε ανοιχτή γραμμή με τον πελάτη του, ζήτησε ένα “payment plan“, ήτοι ένα σχέδιο αποπληρωμής.

Έδωσε χρονικό περιθώριο δύο ημερών, προκειμένου να κατατεθεί η τελική πρόταση από την πλευρά της ΕΟΚ, όμως από το σημείο της πρώτης επαφής του κ. Πιλάβιου κι έκτοτε δεν υπήρξε ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Η πλευρά Τρινκιέρι θεώρησε αφενός επαρκή τον χρόνο των 48 ωρών, προκειμένου για την κατάθεση πλάνου πληρωμής, αφετέρου τη στάση της ΕΟΚ παρελκυστική.

Από τη στιγμή που δεν βρέθηκε (για την ώρα) κοινός τόπος και ουσιαστική επαφή, ο Αντρέα Τρινκιέρι ενημέρωσε τη διεθνή ομοσπονδία, η οποία θα αποφασίσει (αφού συνεδριάσουν τα αρμόδια όργανα) για τον τρόπο με τον οποίο θα πιέσει την ελληνική πλευρά, ώστε να ανταποκριθεί. Κι ο τρόπος αυτός συνήθως είναι μονοδιάστατος: Στις ομάδες επιβάλλεται απαγόρευση μεταγραφών, στις ομοσπονδίες απαγόρευση συμμετοχής των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων στις διεθνείς διοργανώσεις.

Περιμένουμε (δυστυχώς) το επόμενο κεφάλαιο, σημειώνοντας τούτο: Με όλες αυτές τις ενέργειες και τις διαδικασίες, το ποσό πληρωμής αυξάνεται, καθώς μπαίνουν και τόκοι, και δικαστικά έξοδα. Να δούμε, τελικά, πόσο θα πληρώσει (γιατί αυτό είναι το μόνο σίγουρο, ότι θα υποχρεωθεί η ΕΟΚ να πληρώσει) τον Ιταλό προπονητή ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Φασούλας: «Κύριε Βρούτση πάρτε θέση»

Ο Παναγιώτης Φασούλας καλεί τον υπουργό να φέρει ισονομία στο μπάσκετ. Ο συνδυασμός «Πρώτα…