Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Δίκαια νικητής ο Άρης”

“Δίκαια νικητής ο Άρης”

soulis markopoulos

soulis-markopoulos

Απογοητευμένος από την εμφάνιση της ομάδας του και τη ήττα, εμφανίστηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος. Ο έμπειρος τεχνικός εστίασε στα μεγάλα σουτ που πέτυχαν οι νικητές, αλλά και στα χαμένα ριμπάουντ, ενώ για τον Χαριτόπουλο υπογράμμισε ότι θα βοηθήσει το «Δικέφαλο του Βορρά» από δω και πέρα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σούλης Μαρκόπουλος:
“Συγχαρητήρια στον Άρη. Κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα και δίκαια έφυγε νικητής. Ευχαριστώ στον κόσμο. Εμείς παρ’ όλα αυτά δεν ήμασταν σε καλή μέρα. Σε 3-4 φάσεις ο Άρης κέρδισε χαμένες φάσεις και πέτυχε μεγάλα καλάθια. Αυτό επηρέασε την ομάδα. Όταν θες να κερδίσεις ένα παιχνίδι πρέπει να μη χάνεις τόσα ριμπάουντ. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτά. Έβαλε πολύ μεγάλα καλάθια ο Άρης. Είχε αυτοπεποίθηση και κάθε φορά που προσπαθούσαμε να μειώσουμε, κάτι γινόταν και άλλαζε η ψυχολογία με τα καλάθια”.

Για τα ριμπάουντ: “Είναι πρόβλημα τα ριμπάουντ. Πήγαμε να καλύψουμε τη διαφορά και χάσαμε ριμπάουντ. Αυτό είναι πρόβλημα”.

Για το τι έκρινε τον αγώνα, τα ριμπάουντ ή τα μεγάλα σουτ: “Σίγουρα τα σουτ δίνουν ψυχολογία. Όμως και ένα ριμπάουντ μετά από μία πιεστική άμυνα είναι μεγάλο πλήγμα.
Για το μαρκάρισμα του Βεζένκοβ: Ο Μαργαρίτης έπαιζε πολύ καλά απέναντι στον Βεζένκοβ. Σε δύο φάσεις έχασε τη μπάλα ο Βεζένκοβ και στο τέλος έβαλε καλάθι μακρινό ο Άρης. Δεν πιέσαμε στο σουτ. Αυτό ήταν λάθος”.

Για τον Χαριτόπουλο: “Ήμασταν πίσω στο σκορ και ο Χαριτόπουλος τώρα θα μπει στην ομάδα. Θα μας βοηθήσει πολύ από δω και πέρα”.

Από πλευράς παικτών μίλησε ο Μαρκ Κάρτερ ο οποίος δήλωσε: “Συγχαρητήρια στον Άρη για το παιχνίδι. Από την αρχή παίξανε πιο δυνατά. Έτσι είναι το μπάσκετ. Είναι δύσκολο να χάνεις μέσα στην έδρα σου. Δε μας αρέσει να είναι πιο ανταγωνιστικοί οι αντίπαλοι από εμάς. Όμως αυτό έκανε ο Άρης σήμερα και κέρδισε δίκαια”.

Για τα ριμπάουντ: “Δεν είναι τόσο εύκολο να το εξηγήσεις. Έχουν πολύ ψηλούς παίκτες. Παίξανε σωματικά. Σε κουράζει αυτό το πράγμα. Ίσως θα έπρεπε να παίξουμε και εμείς πιο πολύ στις επαφές”.

Για την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια: “Παίξαμε με τον Άρη την Κυριακή. Η ομάδα φτιάχτηκε για δύο αγώνας τη βδομάδα. Απλά ο Άρης έπαιξε καλύτερα. Εμείς πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι”.

Για τις 3 σερί ήττες: “Αυτό είναι το μπάσκετ. Κάθε ομάδα έχει προβλήματα τραυματισμών. Νομίζω ότι οι νέοι παίκτες θα μας βοηθήσουν. Δε μπορείς να ξέρεις πότε θα σου λείπουν και πότε όχι παίκτες. Προχωράς με όσους έχεις διαθέσιμους”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…