Κεντρική Ελλάδα ΕΣΚΑ Β' ΕΣΚΑ Αποτελέσματα 19ης αγωνιστικής

Αποτελέσματα 19ης αγωνιστικής

Εθνική Παμπαίδων

basketa12

Το μπαμ του ομίλου έγινε στον Καρέα. Σε ένα σκληρό ματς όπου οι γηπεδούχοι μπήκαν μπροστά στο σκορ από την αρχή, εκμεταλλεύτηκαν την καλή μέρα των ψηλών τους, αλλά και τα πολλά νεύρα των φιλοξενούμενων τα οποία και τιμωρήθηκαν για αυτά και με κορυφαίους τους αδερφούς Λευτέρη και Κώστα Τσολάκη, πανηγύρισαν μία μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Η Παλατιανή στη συνέχεια, ενώ βρισκόταν σε όλο το ματς πίσω στο σκορ, κατάφερε και έδειξε σοβαρότητα στα τελευταία λεπτά του αγώνα και με κορυφαίο τον Αλέκο Ντάνα, έκανε την ολική ανατροπή, φεύγοντας νικήτρια από τη Δάφνη.

Μεγάλη νίκη πέτυχε και ο Γέρακας, ο οποίος ενώ έφτασε τη διαφορά ακόμα και στους 20 πόντους, η μαχητική Κηφισιά επανήλθε στο δεύτερο μέρος στους 6, αλλά με πολύ καλό πρόσωπο από το σύνολο των γηπεδούχων, η διαφορά ξανά έφτασε σε διψήφια επίπεδα και ο Γέρακας αγγίζει πλέον την τέταρτη ΕΦΟΑ.

Μεγάλες νίκες επίσης πέτυχαν η Δάφνη Δαφνίου μέσα στην έδρα της απέναντι στον Αχιλλέα, ενώ τεράστιο διπλό πήρε και η Ολυμπιάδα μέσα στον περισσό, επιτρέποντάς της να συνεχίζει να έχει σχέδια για τη Β΄Εσκα. Οριακή νίκη έγραψε και ο Τυφώνας απέναντι στην Αμίλλα και συνεχίζει παίρνοντας ακόμα πιο βαθιά ανάσα στο τρέχον πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Τυφώνας – ΠκΑΟ Αμίλλα 79-73
ΠΑΟ Θρίαμβος Αθ.Δαφν. – Παλατιανή 71-78
Περισσός – Ολυμπιάδα. 41-45
Γέρακας – Κηφισιά 72-57
Νικηφόρος –  Αθηναϊκός (Αναβλήθηκε λόγω υδάτων από την οροφή)
Δάφνη Δαφνίου – ΑΕ Αχιλεύς 66-53
ΚΑΡΕΑΣ – ΕΦΟΑ 72-70

Η βαθμολογία (σε 19 αγώνες): Δάφνη Δαφνίου 35, Παλατιανή 34, *Νικηφόρος 33, ΕΦΟΑ-Σπ. Λούης 32, Γέρακας 32, ΠΑΟ Θρίαμβος 28, ΠκΑΟ Αμιλλα 28, ΓΣ Κηφισιάς 26, Ολυμπιάδα Παπ. 26, Αχιλλέας 25, Τυφώνας 25, *Αθηναϊκός 24,  Καρέας 24, Περισσός 23.

Η επόμενη αγωνιστική (20, 5/3): Παλατιανή – Τυφώνας, Ολυμπιάδα – ΠΑΟ Θρίαμβος, Κηφισιά – Περισσός, Αθηναϊκός – Γέρακας, ΕΦΟΑ – Νικηφόρος, Αμίλλα – Δάφνη Δαφνίου, Αχιλλεύς – Καρέας.

Οι Θρακομακεδόνες ήταν οι νικητές στο μεγάλο ματς της εβδομάδας, καθώς ανάγκασαν τον πρωτοπόρο Αίολο στο να φύγει για πρώτη φορά με σκυμμένο κεφάλι. Η διαφορά στο 34ο λεπτό είχε φτάσει μέχρι και τους 15 πόντους και στη συνέχεια μειώθηκε στο τελικό 68-60 με κορυφαίο τον play maker των γηπεδούχων Θέο. Ο Πρωτέας στη συνέχεια, κατάφερε και έφυγε με το διπλό από τους Τρεις Αστέρες, έχοντας μία σταθερή διαφορά από την αρχή του αγώνα, η οποία στο τρίτο δεκάλεπτο έφτασε μέχρι και τους 17 πόντους. Κορυφαίοι των νικητών Σιραγάς και Νταγιάννης.

Στην Πετρούπολη είχαμε ντέρμπι για δύο δεκάλεπτα όπου το ματς έκλεισε στο 27-21, αλλά το υπόλοιπο του αγώνα υπήρχε μόνο μία ομάδα που ξεχώριζε και αυτή ήταν η Ίριδα, η οποία εκμεταλλεύτηκε την πολύ καλή βραδιά του ψηλού της με το νούμερο 5 στη φανέλα. Στον Άγιο θωμά τώρα ο οποίος κατάβηκε με 9 αθλητές λόγω τραυματισμών, για 35 λεπτά το ματς δεν είχε κάποιο ξεκάθαρο φαβορί. Στο τέλος το Κουκάκι όμως, με πολύ καλή δουλειά από όλους τους αθλητές σε επίθεση και άμυνα, πήραν μία νίκη που τους κρατά στις πρώτες θέσεις.

Πάμε στη Ραφήνα όπου , όπου είχαμε ένα πολύ ωραίο αγώνα, με κλειστό σκορ και τους γηπεδούχους να είναι μπροστά για 25 λεπτά, να γίνεται αρχικά η ανατροπή από πλευράς Κουκουβάουνων, και η συνέχεια είχε την επανάκτηση του σκορ για τους αθλητές από τη Ραφήνα. Πολύ άστοχοι οι νικητές οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν δώσει μεγαλύτερη έκταση στο σκορ και άξια αναφοράς η μέτρια διαιτησία του αγώνα.

Αναβολή για ακόμα μία φορά είχαμε στο πολύ κακό γήπεδο των Αμπελοκήπων και ολοκληρώνουμε με τη νίκη άνευ αγώνα που πήρε η Αχαρνής απέναντι στην Εκάλη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Τρεις Αστέρες – Πρωτέας 58-65
Ίρις Πετρούπολης – Χαραυγιακός 61-44
Αμπελόκηποι – Θεμιστοκλής (Διακόπή με το σκορ 13-9)
Άγιος Θωμάς – Κουκάκι 48-61
Αργοναύτης – Κουκουβάουνες 62-50
Εκάλη – Αχαρνής 0-20
Θρακομακεδόνες – Αίολος Ταύρου 68-60

Η βαθμολογία (σε 19 αγώνες): Αίολος 35, Θρακομακεδόνες 33, Αχαρνής 32, Κουκάκι 31, Αργοναύτης 31, *Θεμιστοκλής 29, Τρεις Αστέρες 27, Πρωτέας 27, *Αμπελόκηποι 26,  Ίριδα Πετρούπολης 25, Χαραυγιακός 23, Κουκουβάουνες 22, Αγιος Θωμάς 22, Εκάλη 18 (αποχώρησε από το πρωτάθλημα).

Η επόμενη αγωνιστική (20η, 5/3): Χαραυγιακός – Τρεις Αστέρες, Θεμιστοκλής – Ίρις Πετρούπολης, Κουκάκι – Αμπελόκηποι, Κουκουβάουνες – Άγιος Θωμάς, Αίολος Ταύρου – Αργοναύτης, Πρωτέας – Εκάλη, Αχαρνής – Θρακομακεδόνες.

Πηγή: sportsofficers

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Β' ΕΣΚΑ

Δειτε επισης

Νέοι Παλατιανής: «Βόμβα» με Νίκο Γεωργοπαπαδάκο (pic)

Μεταγραφή με «άρωμα» Elite League για τους Νέους Παλατιανής Οι Νέοι Παλατιανής προχώρησαν …