Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Πρωταγωνιστής ο Γκιστ

Πρωταγωνιστής ο Γκιστ

panathinaikos celebrates

panathinaikos-celebrates

Ο Παναθηναϊκός περνάει τον τελευταίο μήνα περίοδο ντεφορμαρίσματος, με την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς να μετράει μόλις τρεις νίκες στα τελευταία οκτώ παιχνίδια της σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η ήττα από τη Φενέρμπαχτσε στην Πόλη στις 4 Δεκεμβρίου είναι η αρχή της περιόδου, όπου το “τριφύλλι”, χτυπημένο από τις απουσίες και την κούραση των παικτών, παρουσιάζει ένα “μέτριο” αγωνιστικό πρόσωπο.

Οι “πράσινοι”, σ’ αυτό το μήνα, επικράτησαν εντός έδρας του Πανιωνίου (9η αγωνιστική) και του Άρη (10η αγωνιστική) για το ελληνικό πρωτάθλημα και της Μακάμπι Τελ Αβίβ για την πρώτη αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκα, ενώ ηττήθηκαν από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (11η αγωνιστική), τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία (6η εξ’ αναβολής αγωνιστική) αλλά και από τις Αρμάνι Μιλάνο (εκτός) και Μπαρτσελόνα (εντός) για την κανονική περίοδο της Ευρωλίγκα.

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς καλείται να βρει λύσεις, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να εμφανίσει ξανά το πρόσωπο των πρώτων δύο μηνών (Οκτώβριος -Νοέμβριος) της χρονιάς και να επανέλθει άμεσα στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, ώστε να μείνει ζωντανός στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης στο ελληνικό πρωτάθλημα και της πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα.

Ο μήνας ντεφορμαρίσματος των “πράσινων” συνοδεύτηκε, πάντως, με την αγωνιστική άνοδο του Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος σε αντίθεση με τη γενικότερη εικόνα της ομάδας εμφανίζεται βελτιωμένος σε σχέση με την αρχή της σεζόν, πράγμα απολύτως λογικό καθώς τον Οκτώβριο ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό στον ώμο, ενώ γενικότερα άργησε να μπει στην προετοιμασία της ομάδας λόγω του προσωπικού προβλήματος που τον κρατούσε στις ΗΠΑ. Ο Αμερικανός φόργουορντ τείνει να εξελιχθεί σε μεγάλο πρωταγωνιστή για τον Παναθηναϊκό και αυτό το αποδεικνύουν περίτρανα οι αριθμοί του.

Ο Γκιστ ήταν ο κορυφαίος παίκτης του “τριφυλλιού” στην προχθεσινή ήττα από τον ΠΑΟΚ, όντας με διαφορά ο πρώτος σκόρερ (18π.) και ριμπάουντερ (7), ενώ ήταν και ο πολυτιμότερος παίκτης στο παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ, μετρώντας 15 πόντους και 6 ριμπάουντ. Γενικότερα ο 28χρονος φόργουορντ στην αρχή της σεζόν μετρούσε μέσο όρο σε 14 παιχνίδια 8,5 πόντους, ενώ στον τελευταίο μήνα μετράει σε οκτώ παιχνίδια 11,25 πόντους, όντας ο μοναδικός παίκτης του Παναθηναϊκού που έχει παρουσιάσει σημαντική άνοδο.

Δείτε αναλυτικά τις επιδόσεις του Τζέιμς Γκιστ εώς την 8η αγωνιστική του ελληνικού πρωτάθληματος και εώς την 7η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκα:

Αντίπαλος Πόντοι Ριμπάουντ
Κηφισιά 9 4
Κολοσσός 8 4
ΑΕΚ 15 4
Τρίκαλα 11 2
Ρέθυμνο 7 6
Κόροιβος 7 10
Τουρόβ 7 6
Μπάγερν 2 2
Φενέρμπαχτσε 8 4
Αρμάνι 9 6
Μπαρτσελόνα 9 3
Τουρόβ 16 5
Μπάγερν 2 6

 

Αναλυτικά οι επιδόσεις του Γκιστ στον μήνα ντεφορμαρίσματος του Παναθηναϊκού σε ελληνικό πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα:

Αντίπαλος Πόντοι Ριμπάουντ
Πανιώνιος 19 5
Άρης 4 4
Ολυμπιακός 8 3
ΠΑΟΚ 18 7
Φενέρμπαχτσε 9 4
Αρμάνι 8 10
Μπαρτσελόνα 9 7
Μακάμπι 15 6

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση κάνει λόγο για «καταδρομική επιχείρηση» Την ελπίδα πως όσ…