Κεντρική Διεθνή ΠΑΟΚ – Χίμκι 78-82

ΠΑΟΚ – Χίμκι 78-82

paok khimki

paok-khimki

Ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός στη μεγαλύτερη διάρκεια, βάζοντας δύσκολα στη Χίμκι μέχρι το τέλος, έχοντας επιστρέψει και από διψήφια διαφορά στο τέλος, αλλά εν τέλει γνώρισε την ήττα με 82-78, στην Πυλαία, για την 3η αγωνιστική της φάσης των “Last 32” του Γιούροκαπ.

Το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου είχε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο ακολουθώντας κατά πόδας την επιθετική ορμή των φιλοξενουμένων και παρέμεινε κοντά μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου. Όμως, ένα μεγάλο σερί των Ρώσων στις αρχές της τέταρτης περιόδου αποδείχθηκε μοιραίο για την έκβαση του αγώνα  παρά την άριστη αντίδραση του “δικεφάλου” που επέστρεψε και διεκδίκησε τη νίκη μέχρι το τέλος χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Μαρκ Κάρτερ και Κέβιν Λάνγκφορντ ηγήθηκαν από πλευράς ΠΑΟΚ, με 17 και 14 πόντους αντίστοιχα ενώ οι Τάιλερ Χόνικατ και Πέτερι Κόπονεν αποτέλεσαν τα αντίπαλα “δέη”, σημειώνοντας 14 και 13 πόντους.

Πλέον η υπόθεση πρόκριση δυσκολεύει επικίνδυνα καθώς θα χρειαστεί (τουλάχιστον) να νικήσει εντός την Λιμόζ καλύπτοντας και τη διαφορά αλλά και να πάρει το διπλό στην Ιταλία ενάντια στην Καντού για να ελπίζει σε συνέχεια στη διοργάνωση, η οποία βέβαια θα εξαρτηθεί και από τα άλλα αποτελέσματα.

Άκρως αμφίρροπο το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά με τις εναλλαγές να είναι αλλεπάλληλες με τον ΠΑΟΚ να έχει βραχεία κεφαλή (9-8) ύστερα από 5΄αγώνα. Τότε η Χίμκι ανέβασε στροφές και με μπροστάρηδες τους Πατέεφ και Χόνινατ έτρεξε σερί 12-0 για να προηγηθεί με 11 πόντους (9-20 στο 7’)! Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει με τους Λάνγκφορντ, Μαργαρίτη, Τσόχλα, μειώνοντας στο -4 (16-20) αλλά οι Πόποβιτς και Ράις με τέσσερις εύστοχες βολές διατήρησαν την ομάδα τους σε απόσταση ασφαλείας (16-24) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο αποφασισμένος στη δεύτερη περίοδο καταφέρνοντας αρχικά να μειώσει στο πόντο (27-28 στο 15’) με τρίποντο του Όντουμ και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα να περάσει μπροστά, ύστερα από πολλή ώρα, με δύο βολές του Λάνγκφορντ (29-28). Οι εναλλαγές στο προβάδισμα ήταν απανωτές στη συνέχεια με τον Αμερικανό (12 πόντοι) να αποτελεί την πιο αξιόπιστη επιθετική λύση του “δικεφάλου” απέναντι στην πολυφωνία των Ρώσων. Το ματς ήταν ισόπαλο (40-40) χάρη στις δύο βολές του Λιάπη και το σκορ διατηρήθηκε έτσι μέχρι οι ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια καθώς στην τελευταία επίθεση τόσο ο Κοπόνεν όσο και ο Ντέιβις δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στο καλάθι των γηπεδούχων.

Το ματς ήταν εξαιρετικά κλειστό και μετά την ανάπαυλα. Η Χίμκι είχε σταθερά μια μικρή υπεροχή αλλά ο ΠΑΟΚ δεν την άφηνε να ξεφύγει ενώ η πρωτοκαθεδρία στο σκορ περνούσε από το ένα στρατόπεδο στο άλλο. Εν τέλει ο Πόποβιτς διαμόρφωσε το 54-57 του τρίτου δεκαλέπτου.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν φορτσάτοι στην τελευταία περίοδο και με ένα 10-0, και τους Πόποβιτς, Χόνινατ να χτυπούν από τα 6.75μ, ξέφυγαν στο +13 (64-77) 7:30 πριν το τέλος. Ο Κάρτερ μπήκε στην επιθετική εξίσωση και ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε να καλύπτει το χαμένο έδαφος  καταφέρνοντας να μειώσει στο -5 (70-75 στο 38’) χάρη σε καλάθι και μια συμπληρωματική βολή του Όντουμ. Οι Ρώσοι δεν πανικοβλήθηκαν, έφθασαν σε καθοριστικά καλάθια, δεν αστόχησαν και βρίσκονταν στο +6 (73-79) 14 δεύτερα πριν την κόρνα της λήξης.

Τότε ο Γιώργος Δέδας δήλωσε ξανά “παρών” και κατά τον προσφιλή του τρόπο, πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, έριξε τη διαφορά στους 3 πόντους (76-79) με 12 δευτερόλεπτα να απομένουν. Ο Ράις αστόχησε στη μία βολή (76-80), ύστερα από φάουλ του Λάνγκφορντ, και στη συνέχεια ο Τσόχλας δέχθηκε φάουλ ενώ σηκωνόταν για το τρίποντο. Ευστόχησε στις δύο από τις τρεις βολές, και μείωσε σε 78-80. Ο Κόπονεν ήταν ψύχραιμος και διαμόρφωσε το τελικό 82-78 από την γραμμή των βολών, με τον Κάρτερ να αστοχεί στο τελευταίο σουτ της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 16-24, 40-40, 54-57, 78-82.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 14 (1), Λιάπης 2, Κάρτερ 17 (2), Κακαρούδης 8, Τσόχλας 8 (1), Δέδας 5 (1), Μαργαρίτης 6 (1), Όντουμ 6 (1), Βον 10, Μπρέμερ, Σαλούστρος 2.
XIMKI (Κουρτινάιτις): Ράις 11, Ογκούστιν 4, Πόποβιτς 10 (1), Πατέεφ 13, Κόπονεν 13 (2), Βιάλτσεφ 6, Μόνια 5, Λοβέρν 2, Χόνεϊκατ 14 (2), Ντέιβις 4.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…