Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Όλα ξεκινούν από την αρχή”

“Όλα ξεκινούν από την αρχή”

sfairopoulos odigies

sfairopoulos-odigies

Ο Ολυμπιακός αναχώρησε το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς για την Ανδαλουσία, εκεί όπου το βράδυ της Παρασκευής (2/1) θα αντιμετωπίσει την Ουνικάχα Μάλαγα στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκα. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Δημήτρη Αγραβάνη, ο οποίος παρέμεινε στην Αθήνα, εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του.

Ο Έλληνας τεχνικός, κατά την αναχώρηση της αποστολής, μίλησε για την αυριανή αναμέτρηση με τους Ισπανούς, ενώ ξεκαθάρισε πως μεταγραφή θα γίνει μόνο αν προκύψει κάτι εξαιρετικό.

“Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί η Μάλαγα είναι πολύ φορμαρισμένη. Στο ισπανικό πρωτάθλημα ηγείται έχοντας μόλις δύο ήττες. Στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκα δεν έδειξε το καλύτερο δυνατό αγωνιστικό πρόσωπο, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Στο Top 16 όλα ξεκινούν από την αρχή. Έχουμε δουλέψει πάνω στο παιχνίδι. Έχουμε καλή ψυχολογία μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, έχουμε δει τις αδυναμίες των αντιπάλων μας. Το σημαντικό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει”, ανέφερε αρχικά ο Σφαιρόπουλος και πρόσθεσε:

“Αλλαγές δεν υπάρχουν. Οι βασικές αρχές που έχουμε παραμένουν ίδιες. Δηλαδή η πολυφωνία στην επίθεση και η ομαδικότητα στην άμυνα. Το πιο σημαντικό είναι να προσαρμόζεσαι στην άμυνα που παίζει ο αντίπαλος. Κι αυτό θα κάνουμε αύριο”.

Όσον αφορά για το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης της ομάδας, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε: “Υπάρχει προβληματισμός για το τι μέλλει γενέσθαι. Έχουμε όμως ικανούς παίκτες στην ίδια θέση. Αν βρούμε κάτι εξαιρετικό, μπορεί να κάνουμε κίνηση για να πάρουμε παίκτη. Ο Πρίντεζης δεν μπορεί να παίξει για πολλή ώρα, αλλά δείχνει όλο και καλύτερα στις προπονήσεις. Ο Πέτγουεϊ είναι σε εξαιρετική κατάσταση, οπότε πιστεύω πως προς το παρόν είμαστε καλυμμένοι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…