Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κίνδυνος αποκλεισμού!

Κίνδυνος αποκλεισμού!

trinchieri vasilakopoulos

trinchieri-vasilakopoulos

Το 2015 ενδέχεται να έχει μπει με το… αριστερό για την ΕΟΚ. Κι αυτή τη φορά υπάρχει κίνδυνος για την απόλυτη απαξίωση (στα όρια του εξευτελισμού) των Εθνικών Ομάδων, που δεν αποκλείεται -αν δεν υπάρξει αντίδραση της Ομοσπονδίας– να αποβληθούν απ’ όλες τις διοργανώσεις! Αιτία, η άρνηση της ΕΟΚ να εκπληρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις απέναντι στον Αντρέα Τρινκιέρι

Επικοινωνήσαμε με τον νομικό εκπρόσωπο του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Ελλάδας, τον κ. Αλέξανδρο Βαγιάτα. Έναν εξαιρετικό νομικό, ο οποίος φάνηκε σε μας ιδιαιτέρως πράος και συζητήσιμος. Γνωρίζαμε ότι ο Ιταλός προπονητής σκοπεύει να προσφύγει στη ΦΙΜΠΑ και να ζητήσει από το ΒΑΤ την τιμωρία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, που δεν έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντί του.

“Η απόφαση έχει ληφθεί από τις 21 Νοεμβρίου κι ο εντολοδόχος μου είχε δώσει από μόνος του προθεσμία ενός μήνα. Επειδή πλησίαζαν οι γιορτές είπαμε να μην κάνουμε την παραμικρή κίνηση, προσδοκώντας ότι θα υπάρξει έστω μια θετική αντίδραση. Αυτό που εσείς κάνατε, να επικοινωνήσετε μαζί μας, δεν το έχει κάνει η ΕΟΚ, που έχει και το πρόβλημα” μας είπε ο κ. Βαγιάτας.

Ποιο είναι, λοιπόν, το πραγματικό γεγονός; Ο Αντρέα Τρινκιέρι έχει λαμβάνειν (είχαμε ασχοληθεί και στο παρελθόν με το θέμα). Αντί για μια διαπραγμάτευση, προκειμένου είτε στη μείωση του ποσού, είτε στην επιμήκυνση (για να χρησιμοποιήσουμε και… σύγχρονη ορολογία) της αποπληρωμής, συνάντησε την αδιαφορία της Ομοσπονδίας.

“Είναι αλήθεια πως προσπάθησα να μιλήσω με τους ανθρώπους της ΕΟΚ και πριν κινηθούμε σε νομικό επίπεδο, αλλά δεν βρήκαμε λύση. Θα μπορούσαν να προτείνουν κάτι, ακόμα κι αν δεν ήθελαν να επικοινωνήσουν μαζί μου να κάνουν μια κίνηση, που να υποδηλώνει ότι θέλουν να λυθεί το θέμα. Δεν έκαναν τίποτα κι εγώ δεν μπορώ να πείσω τον πελάτη μου να μην αντιδράσει”.

Τα λόγια του κ. Βαγιάτα δείχνουν πως η μία πλευρά περίμενε κι η άλλη αδιαφορούσε. Τί σημαίνει αυτό για την καθημερινότητά μας; Στις ομάδες που χρωστάνε χρήματα σε παίκτες ή προπονητές, επιβάλλεται (αν οι έχοντες λαμβάνειν προσφύγουν στη ΦΙΜΠΑ) από το ΒΑΤ απαγόρευση μεταγραφών.

Σε επίπεδο Εθνικής Ομάδας μεταγραφές δεν υπάρχουν, οπότε το ΒΑΤ επιβάλλει απαγόρευση συμμετοχής στις διοργανώσεις. Ο κ. Τρινκιέρι θα προσφύγει την ερχόμενη εβδομάδα στο ΒΑΤ, που λογικά θα δώσει ένα χρονικό διάστημα στην ΕΟΚ για να βρεθεί λύση. Βεβαίως, πλέον είναι στο χέρι του Ιταλού να αποδεχθεί οποιονδήποτε διακανονισμό, είτε οικονομικής φύσης (“κούρεμα“), είτε χρονικής διάρκειας αποπληρωμής.

Όπως και να ‘χει, ο κίνδυνος αποκλεισμού της Εθνικής ελογχεύει. Και μάλιστα σε μια εποχή που, λόγω των επικείμενων εκλογών, είναι αβέβαιο αν θα υπάρχει εκταμίευση των χρημάτων από τον προϋπολογισμό έγκαιρα.

Η αλαζονεία της διοίκησης της ΕΟΚ φέρνουν την “επίσημη αγαπημένη” μπροστά σε μια επικείμενη φουρτούνα. Ας ελπίσουμε ότι -έστω και την τελευταία στιγμή- θα υπάρξει αντίδραση, πριν βρεθούμε μπροστά στην πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…