Κεντρική NBA Απολαυστικός και στο Λονδίνο
NBA

Απολαυστικός και στο Λονδίνο

antetokounmpo carmelo

antetokounmpo-carmelo

Οι Μπακς συνέχισαν την εξαιρετική τους πορεία, φέτος, και στην Ο2 Αρίνα του Λονδίνου, όπου επιβλήθηκαν εύκολα των Νικς με 95-79 έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Τα “ελάφια” δεν σούταραν καλά από κοντινή και μέση απόσταση, μένοντας στο 37% αλλά ήταν πολύ αποτελεσματικοί από την περιφέρεια (44%), υπερίσχυσαν στη μάχη των ριμπάουντ (44 έναντι 36), έπαιξαν καλή πιεστική άμυνα (13 κλεψίματα) και πανηγύρισαν δίκαια την… υπερατλαντική νίκη.

Ο Τζέι Μέιο έδωσε την παραπάνω “σπίθα” στην ομάδα του ερχόμενος από τον πάγκο και ήταν πρώτο σκόρερ με 22 πόντους και 4/6 τρίποντα με τον Μπράντον Νάιτ (20π.-5ρ.-6ασ.-6κλ.) να αποτελεί τον κορυφαίο για την ομάδα του Τζέισον Κιντ, την ηγετική τριάδα της οποίας συμπλήρωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο διεθνής φόργουορντ σημείωσε 16 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά (6/10 διπ.-4/5 βολές) τους 9 εκ των οποίων στην πρώτη περίοδο, κατέβασε 5 ριμπάουντ, έκανε 2 κλεψίματα και γενικότερα προσέφερε θέαμα με τα εντυπωσιακά του καρφώματα.

Οι Νικς από την άλλη, γνώρισαν την 16η συνεχόμενη ήττα τους, δεν μπήκαν ποτέ με ρεαλιστικές πιθανότητες στη διεκδίκηση της νίκης και “φως στο τούνελ” δεν διαφαίνεται, μέχρι στιγμής. Ο Καρμέλο Άντονι σκόραρε 25 πόντους (8/9 διπ.-1/3 τρ.-10/12 βολές) στην επιστροφή του αλλά αποτέλεσε τη μοναδικά “αχτίδα φωτός” στο συνονθύλευμα του Ντέρεκ Φίσερ.

Οι Μπακς φρόντισαν να δείξουν εξ αρχής τις διαθέσεις τους ανοίγοντας το ματς με ένα 14-0 το οποίος έγινε 31-13 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Η κυριαρχία των “ελαφιών” ήταν απόλυτη καθ’ όλη τη διάρκεια με τη διαφορά να φθάνει στο +26 (82-56) στο τέλος του τρίτου δωδεκαλέπτου.

Οι Νεοϋορκέζοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι στην τελευταία περίοδο και με ένα τρομερός επιμέρους σκορ 20-5, πλησίασαν στους 11 πόντους (87-76) 4:37 πριν την κόρνα της λήξης. Όμως η αντεπίθεση τους δεν είχε συνέχεια καθώς το Μιλγουόκι αντέδρασε και δεν τους επέτρεψε να πλησιάσουν περισσότερο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…