Κεντρική Ασίστ Basketbase Νίκη διπλής σημασίας

Νίκη διπλής σημασίας

elefsina panigiriki omadiki

elefsina-panigiriki-omadiki

petridis-giorgosΟ Πανελευσινιακός πήρε ό,τι περισσότερο μπορούσε από το παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ. Τη νίκη που ήταν σχεδόν “μονόδρομος“, αλλά και μια διαφορά, που -με βάση τα σημερινά δεδομένα- μπορεί να του χρειαστεί στο τέλος (+14). Σε ατομικό επίπεδο, ο Νίκολα Μάρκοβιτς έδειξε εκείνα τα στοιχεία που έκαναν τους ανθρώπους του Πανελευσινιακού να τον αποκτήσουν το καλοκαίρι.

Πέραν του ότι ξεπέρασε τους 300 πόντους στην Basket League, σημείωσε τις καλύτερες επιδόσεις του με την ομάδα της Ελευσίνας σε πόντους (είχε 16, έναντι 15 της προηγούμενης εβδομάδας κόντρα στον ΠΑΟΚ) και ριμπάουντ (μάζεψε 11, έναντι εννέα του αγώνα της πρεμιέρας με τον Άρη).

Ακόμη ο Σέρβος φόργουορντ ισοφάρισε την καλύτερη φετινή επίδοσή του με τις τρεις ασίστ, αφού τόσες μοίρασε και (στην 5η αγωνιστική) στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Ο Γιάννης Αθανασούλας είχε “γεμάτη” στατιστική, παρά τα χαμηλά ποσοστά του (3/7 δίποντα, 1/6 τρίποντα) με 15 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ και πέντε ασίστ. Μάλιστα, “απείλησε” και το ρεκόρ καριέρας του με τις πέντε ασίστ, αλλά κορυφαία παραμένει εκείνη της 8ης Ιανουαρίου 2012, όταν μοίρασε έξι στο παιχνίδι του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό (89-69).

Στους κορυφαίους των νικητών και ο Περικλής Δορκοφίκης, που είχε την πιο παραγωγική -επιθετικά τουλάχιστον- φετινή εμφάνισή του, με τους 14 πόντους που σημείωσε (είχε 11 κόντρα στον Κολοσσό), ενώ με τις δύο εύστοχες βολές που είχε σε αυτό το παιχνίδι, έφτασε τις 300 στην Basket League (300/487).

Έχασε τα ριμπάουντ και το παιχνίδι

Τα ριμπάουντ δεν είναι γενικότερα ένα από τα προβλήματα του φετινού ΚΑΟΔ (μαζεύει 32,2 ανά αγώνα). Όμως, στο παιχνίδι της Ελευσίνας, οι Δραμινοί κατέρριψαν τη χειρότερη φετινή επίδοση αμυντικών ριμπάουντ, που είχαν οι ίδιοι από το ματς της προηγούμενης εβδομάδας με τον Ολυμπιακό, όταν μάζεψαν μόλις 15, έχοντας αυτή τη φορά 14.

Για ένα ριμπάουντ, πάντως, ο ΚΑΟΔ απέφυγε και την ισοφάριση της χειρότερης φετινής επίδοσης συνολικών ριμπάουντ, έχοντας 25, έναντι 24 του Πανιωνίου στο ματς με τον Κολοσσό και του Πανελευσινιακού στο ματς με την Κηφισιά.

Σε ατομικό επίπεδο ο Θοδωρής Ζάρας, με τους 10 πόντους που σημείωσε, ξεπέρασε τους 800 στην καριέρα του στην Basket League. Ακόμη, με τις τέσσερις ασίστ που μοίρασε ανέβηκε στην 4η θέση της σχετικής λίστας στην ιστορία του ΚΑΟΔ στην κατηγορία, φτάνοντας τις 75 και ξεπερνώντας τον Λάζεριτς Τζόουνς.

Ο Γκάι Μαρκ Μισέλ έφτασε τις 60 τάπες με τη φανέλα του ΚΑΟΔ (πρώτος στη λίστα), ενώ έγινε τρίτος σε συμμετοχές στο πρωτάθλημα, φτάνοντας τις 59 και ξεπερνώντας τον Σταμάτη Μπένα.

Στη δεύτερη θέση της λίστας των μπλοκέρ των Δραμινών στην Basket League, πίσω από τον Μισέλ, βρίσκεται πλέον ο Διαμαντής Σλαφτσάκης, που με δύο τάπες στο ματς της Ελευσίνας, έφτασε τις 24 και προσπέρασε τον Σάσα Μάρκοβιτς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…