Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Καλύτεροι σε κάθε παιχνίδι”

“Καλύτεροι σε κάθε παιχνίδι”

delininkaitis aek kolossos

delininkaitis-aek-kolossos

Ο Τόμας Ντελινινκάιτις μπορεί να μην έχει πιάσει ακόμα τα στάνταρ απόδοσης που περιμένει από αυτόν η ΑΕΚ αλλά αναμφίβολα αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα “εργαλεία” της ομάδας του Ντράγκαν Σάκοτα όταν βρει για τα καλά ρυθμό.

Ο  Λιθουανός γκαρντ, μιλώντας στην επίσημη σελίδα της ΚΑΕ στο facebook, αναφέρθηκε στο ματς με τον Άρη και στο επερχόμενο στα Τρίκαλα ενώ ζήτησε χρόνο τόσο για τον ίδιο, μέχρι να βρει τα πατήματα του, όσο και για την ομάδα μέχρι να αποκτήσει την απαραίτητη χημεία και να παρουσιαστεί καλύτερη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Για την ήττα από τον Άρη: “Στο ματς με τον Άρη ήμασταν κακοί στην άμυνα. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και δεν κάναμε όλα όσα έπρεπε για να σταματήσουμε τα “ατού” του Άρη. Στην επίθεση δεν “οργανώσαμε” σωστά το παιχνίδι μας και γενικά δεν ήμασταν τόσο επιθετικοί όσο οι αντίπαλοί μας και στις δύο μεριές του παρκέ. Γι’ αυτό και χάσαμε”.

Για τον επερχόμενο αγώνα με τα Τρίκαλα: “Προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε τον τρόπο που παίζουν τα Τρίκαλα και από αύριο που θα δούμε το βίντεο μαζί με τους προπονητές μας, θα μπορούμε να πούμε περισσότερα”.

Για την εικόνα της ΑΕΚ στο παρκέ: “Προχωράμε βήμα-βήμα. Είμαστε καινούρια ομάδα, με νέο προπονητή. Μου αρέσει ο τρόπος δουλειάς του κόουτς. Εδώ και τρεις-τέσσερις εβδομάδες είμαστε όλοι μαζί, αλλά δεν είναι αρκετός χρόνος. Πολλές φορές δεν καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλο. Θέλουμε χρόνο για να “χτίσουμε” το παιχνίδι μας και πιστεύω ότι συνεχίζοντας με τους ίδιους συμπαίκτες και τον ίδιο προπονητή σε έναν με δύο μήνες θα είμαστε σε θέση να παίξουμε μπάσκετ ακόμα υψηλότερου επιπέδου”.

Για το τι πρέπει να βελτιώσει η ΑΕΚ: «Σε κάθε προπόνηση ο κόουτς μας λέει ότι πρέπει να έχουμε ισορροπία στο παιχνίδι μας κοντά και μακριά από το καλάθι. Αυτή τη στιγμή στηριζόμαστε κυρίως στο τρίποντο, αλλά χρειάζεται να παίξουμε και περισσότερο κοντά στο καλάθι για να υπάρχει μεγαλύτερη ισορροπία.

Θεωρώ ότι θα βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι στο εγγύς μέλλον. Αλλά είναι λογικό να συμβαίνει αυτό. Η ομάδα τώρα “χτίζεται”, τα πάντα είναι καινούρια, οπότε μέρα με τη μέρα θεωρώ ότι θα είμαστε καλύτεροι”.

Για την προσωπική του απόδοση: “Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι ακόμα σε καλή κατάσταση και όσους περισσότερους αγώνες παίρνω στα πόδια μου τόσο το καλύτερο για μένα. Άλλωστε, είχα να παίξω έξι μήνες, κάτι που με επηρέασε.

Είναι πολύ δύσκολο όταν είσαι εκτός δράσης για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, να πατήσεις ξανά παρκέ και να επανέλθεις απευθείας σε υψηλό επίπεδο. Η αποχή αυτή δεν κάνει καλό σε κανέναν παίκτη, όπως και σε μένα. Μπορεί να έκανα προπονήσεις, αλλά δεν αγωνιζόμουν. Ήρθα λοιπόν στην ΑΕΚ, σε μία νέα ομάδα και θέλω τον χρόνο μου για να βρω τον εαυτό μου“.

Για το ελληνικό Πρωτάθλημα: “Το ελληνικό Πρωτάθλημα είναι ένα από τα δυνατότερα της Ευρώπης. Οι προπονητές είναι καλοί, οι παίκτες υψηλού επιπέδου, ενώ οι οπαδοί έχουν την δική τους “τρέλα“. Όλοι οι αγώνες είναι δύσκολοι, ειδικά οι εκτός έδρας. Γενικά μου αρέσει που είμαι εδώ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…