Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ ”Ιστορικές στιγμές”

”Ιστορικές στιγμές”

papaspiridakos

papaspiridakos

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για το 2014, η Τερψιθέα. Ο ομάδα της Γλυφάδας επικράτησε του Αθηναϊκού για το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών και στη συνέχεια προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Final 4 του Κυπέλλου. Ο τεχνικός της ομάδας, Στέφανος Παπασπυριδάκος, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ, τόσο για τις ιστορικές στιγμές που ζει η Τερψιθέα, όσο και για τις σκέψεις του να βρεθεί σε αντρική ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός:

Για την παρουσία της Τερψιθέας στο Final 4 του Κυπέλλου: ”Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για την ομάδα μας. Θα συμμετάσχουμε για πρώτη φορά στο Final 4 του κυπέλλου Ελλάδας. Εκτός από τη σημαντικότητα του γεγονότος αυτού καθ’ εαυτού, η παρουσία μας στο Final 4 αποτελεί επιστέγασμα της σκληρής δουλείας των κοριτσιών μέσα στο γήπεδο. Είμαστε νεοφώτιστη ομάδα στην Α1 κατηγορία που δεν είχαμε θέσει εξαρχής ως στόχο μας το κύπελλο. Καταφέραμε, όμως, να βρεθούμε στους τέσσερις της διοργάνωσης και δε μένει παρά να πάμε να απολαύσουμε αυτά τα παιχνίδια”.

Για τη νίκη επί του Κρόνου και την πρόκριση στο Final 4: ”Ο Κρόνος είναι μια ομάδα που σχεδόν όλες οι παίκτριές του έχουν αγωνιστεί στη Α1 εθνική κατηγορία. Είχε μια σειρά αγώνων φέτος που ήταν αήττητος. Έπαιζε στην έδρα του κι είχε το κίνητρο να αποκλείσει μια ομάδα Α1 μπροστά στον κόσμο του. Ξέραμε ότι το παιχνίδι θα ήταν αμφίρροπο κι εξαιρετικά δυνατό. Έπρεπε, επίσης, να διαχειριστούμε και το πρωτόγνωρο, για κάποιες παίκτριες της ομάδας μας, ενός νοκ άουτ αγώνα. Μείναμε πιστοί στο πλάνο μας και παρ’ όλο που ήμασταν αρκετά άστοχοι στην επίθεση, καταφέραμε να επικρατήσουμε κυρίως από την αμυντική μας λειτουργία”.

Για τους στόχους της ομάδας στο Final 4: ”Είναι αγώνες που έχουμε μόνο να κερδίσουμε πράγματα. Δεν έχουμε κανένα άγχος για το αποτέλεσμα. Θέλουμε να ζήσουμε αυτή τη γιορτή του γυναικείου μπάσκετ και να μπορέσουμε να εμφανιστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι σε αυτά τα παιχνίδια. Πιστεύω ότι θα είναι μια σημαντική εμπειρία και για τις νεαρότερες παίκτριες της ομάδας που είναι η πρώτη τους φορά που θα συμμετάσχουν σε ένα final 4”.

Για τη νίκη επί του Αθηναϊκού: “Καταρχάς ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι για τους φιλάθλους του μπάσκετ, καθώς είχε πολλές διακυμάνσεις και κρίθηκε στο τελευταίο σουτ της παράτασης. Όσοι είδαν το παιχνίδι θα το θυμούνται για πολύ καιρό. Το ίδιο και εμείς στην ομάδα. Κερδίσαμε μια ιστορική ομάδα για το γυναικείο μπάσκετ για δεύτερη φορά φέτος. Πριν το παιχνίδι καθώς και στο ξεκίνημά του τα πράγματα δεν ήταν καλά για εμάς, αφού παίζαμε με πολλά προβλήματα απουσιών και τραυματισμών στην έδρα ενός ενισχυμένου Αθηναικού με μια εξαιρετική ξένη. Στην πορεία αλλάξαμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας και τα κορίτσια τα εφάρμοσαν στην εντέλεια με τρομερή διάθεση και πάθος, κάτι που μας οδήγησε στη νίκη”.

Για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας: ”Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι ως νεοφώτιστη ομάδα η παραμονή. Η ομάδα στήθηκε πιο αργά από όλες τις άλλες ομάδες της Α1 κι έφυγαν όλες οι γυναίκες που αγωνίστηκαν την προηγούμενη χρονιά. Είπαμε να κάνουμε μια προσπάθεια με καινούρια ομάδα να παραμείνουμε στην κατηγορία. Δε είναι εύκολο σε τόσο μικρό διάστημα να δημιουργήσεις μια ομάδα που θα αποδίδει καλό μπάσκετ και θα παίρνει αποτελέσματα. Δεν έχουμε φτάσει στο επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο ακόμα. Παρ’ όλα αυτά είμαστε στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά χρειάζεται σκληρή δουλειά για να παραμείνεις στην κατηγορία. Ακόμα δεν έχουμε καταφέρει τίποτα”.

Για τα χρόνια που βρίσκεται στην Τερψιθέα: ”Είμαι 10 χρόνια στην Τερψιθέα. Ουσιαστικά όταν πήγα στην ομάδα είχε μόνο ένα τμήμα κορασίδων στη Β κατηγορία. Επαναδραστηριοποιήσαμε, με το συνεργάτη μου Μάριο Μπορίνο, το γυναικείο τμήμα πριν οκτώ χρόνια. Η ομάδα με βοήθησε να κάνω τα πρώτα βήματά μου στην προπονητική. Έχω δεθεί και θα την έχω πάντα στην καρδιά μου. Στιγμές που θα θυμάμαι μια ζωή. Κάποια στιγμή όλα τα ωραία τελειώνουν και θα κλείσει ο κύκλος μου στην ομάδα. Στις σκέψεις μου είναι να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου σε επίπεδο αντρών! Αγαπώ πολύ αυτό που κάνω και προσπαθώ να παίρνω ιδέες και απόψεις από όλους τους συναδέλφους μου. Ο προπονητής πρέπει να βελτιώνεται και να εξελίσσεται για να μπορεί να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις σε οποιοδήποτε επίπεδο”.

Για τις ευχές που κάνει για το 2015: ”Εύχομαι το 2015 να είναι μια γεμάτη με υγεία χρονιά για όλο τον κόσμο. Αν έχεις την υγεία σου μπορείς να καταφέρεις τα πάντα στη ζωή. Το ίδιο εύχομαι στην ομάδα μου και σε όλο το μπασκετικό κόσμο. Επίσης θα ήθελα να εκφράσω τις καλύτερες ευχές μου για μια σημαντική και πετυχημένη χρονιά για την Εθνική γυναικών στην προσπάθεια της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Καλή χρονιά, λοιπόν, με υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…