Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Χωρίς αναγνώριση

Χωρίς αναγνώριση

tsagkronis-golemis

Το ότι η ΕΟΚ του Γιώργου Βασιλακόπουλου θεωρεί πως είναι πάνω από νόμους και κανονιστικές διατάξεις, το έχουμε αναδείξει πολλάκις. Θυμηθείτε πως ήταν μια από τις ελάχιστες ομοσπονδίες που δεν είχαν… παρουσία στο “Διαύγεια” (να δω πόσο μάγκες είναι από την 1/1/2015, που το “Διαύγεια” έγινε υποχρεωτικό), είναι από τις ομοσπονδίες που δεν ακολουθεί… άνωθεν εντολές.

Δεν μας κάνει εντύπωση πως δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας αθλητικής ομοσπονδίας! Και δεν διαθέτει, γιατί απλά δεν έχει ζητήσει αθλητική αναγνώριση, γιατί δεν έχει καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα. Και δεν είναι η μόνη, καθώς κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την ομοσπονδία του βόλεϊ (αν θέλετε να αναζητήσετε κοινά στοιχεία ανάμεσα στις δυο διοικήσεις, ψάξτε στο “βαθύΠΑΣΟΚ), η οποία πάντως κινείται, προκειμένου να εναρμονιστεί με τις απαιτήσεις του νόμου 2725/1999.

Τί σημαίνει πρακτικά αυτό; Πως το κράτος, από τη στιγμή που μια ομοσπονδία δεν έχει αθλητική αναγνώριση, μπορεί να μην την επιχορηγεί! Αν κοιτάξετε λίγο πιο πέρα από το δικό μας… αθλητικό χωριό, στα γεγονότα των ημερών, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής υπέβαλε την παραίτησή του από το αξίωμα, επειδή η ομοσπονδία ποδοσφαίρου δεν μπόρεσε να πάρει φορολογική ενημερότητα, γι’ αυτό και δεν μπορούσε να εισπράξει την κρατική επιχορήγηση.

Η ΕΠΟ επικαλέστηκε πως έχει αναγνώριση, βάσει του νόμου 7575, που όμως δεν ισχύει πια. Οι ομοσπονδίες είναι υποχρεωμένες να εναρμονιστούν με τα προαπαιτούμενα από τις κανονιστικές διατάξεις (τους νόμους), αν θέλουν να συνεχίσει -όσο θα συνεχίσει- να υπάρχει εισροή κρατικού χρήματος στα ταμεία τους.

Η ΕΟΚ δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση. Αν το κράτος θα συνεχίσει να την ενισχύει οικονομικά δεν το γνωρίζουμε. Πάντως, για να είναι όλα νομότυπα, απαιτείται αθλητική αναγνώριση, που δεν υπάρχει.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Το μπάσκετ έχει… σφυγμό

    Ήταν 2 Σεπτεμβρίου όταν αποκλειστικά γράψαμε ότι με κυβερνητική παρέμβαση δρομολογήθηκε η …
  • Η εξέγερση των σωματείων

    Όσοι έχουν… μυρίσει κάλτσα, όσοι γνωρίζουν από ομαδικά σπορ, ξέρουν πως η περίοδος της προ…
  • Υπάρχει εγκληματική οργάνωση;

    Ο Θεόφιλος Μητρούδης ετοιμάζεται να ταράξει τα νερά (όχι πως είναι ήρεμα) με την αυτοβιογρ…
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Του κάνει πλάκα και η FIBA

Η συνάντηση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Πολωνία, για τις θέσεις 7-8 είναι πανηγυρικά αδιάφορη…