Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Άνετη παραμονή”

“Άνετη παραμονή”

takianos gonatistos

takianos-gonatistos

Ο ΟΦΗ πορεύεται για τρίτη συνεχόμενη σεζόν με τον Φώτη Τακιανό στο “τιμόνι” του και ευελπιστεί πως θα συνεχίσει να βρίσκεται και του χρόνου στο πρωτάθλημα της Α2. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα τους ΣΕΠΚ και αναφέρθηκε στην όσο το δυνατόν γρηγορότερη εξασφάλιση της παραμονής, που είναι και ο στόχος, τη σχέση του με το σύλλογο και τις μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την συνεργασία του με τον ΟΦΗ: “Είναι μία σχέση που συνεχίζεται για τρίτη χρονιά κι αυτό δείχνει ότι είναι βασισμένη σε καλό επίπεδο. Υπάρχει μπροστά μας ένα δύσκολο έργο, το οποίο είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα έχει σταθερότητα για τα επόμενα χρόνια. Όταν ανέλαβα υπήρχε μία τεράστια δυσκολία ακόμα κι αν θα κατέβει ο σύλλογος να αγωνιστεί. Από τότε προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να σταθεροποιήσουμε την πορεία της ομάδας στην Α2“.

Για την φετινή σεζόν: “Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε στο επίπεδο που θα θέλαμε. Κάθε χρόνο δημιουργούμε μία καινούρια ομάδα κι αυτό συμβαίνει γιατί το μέρος είναι δύσκολο. Βρίσκουμε εμπόδια σε πολλούς τομείς είτε αυτός λέγεται μετακινήσεις, είτε φιλικά και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από τους πάντες για μπορέσει η ομάδα να σταθεροποιηθεί στην κατηγορία.

Φέτος συμμετέχουμε σε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα κι έχουμε μείνει αρκετά πίσω. Θα πρέπει να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί, να δουλέψουμε σκληρότερα και να προσαρμόσουμε την ομάδα στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος με σκοπό να βγούμε από το αδιέξοδο που φαίνεται να βρισκόμαστε”.

Για τη φιλοσοφία που στηρίχθηκαν οι μεταγραφικές κινήσεις: “Στις δυσκολίες που προανέφερα προσθέστε ότι οι παίκτες δεν έχουν ως προτεραιότητα την Κρήτη εξαιτίας της απόστασης. Οι ομάδες που ήθελαν να δημιουργήσουν αξιόμαχα σύνολα απέκτησαν παίκτες από την Α1 όπως είναι οι Χατζής, Κυρίτσης, Νίκου, Λάτοβιτς, Μάντζαρης και πολλοί ακόμα. Παράλληλα η γκάμα των παικτών από την Α2 έχει συρρικνωθεί, καθώς αρκετοί μετακινήθηκαν σε Β’ ή Γ’ εθνική.

Αναγκαστικά είχαμε περιορισμένες δυνατότητες. Αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα μπορεί να είχαμε άλλη φιλοσοφία, όμως χτίσαμε μία ομάδα που πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι αξιόλογη για την κατηγορία, καθώς με βάση τις συνθήκες έγιναν οι καλύτερες δυνατές επιλογές”.

Για τους στόχους που υπάρχουν στον ΟΦΗ “Μετά και την ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα πρέπει να βγει από τις τελευταίες θέσεις και να μπορέσει να μείνει στην κατηγορία με άνεση. Αυτός είναι ο ρεαλιστικός στόχος στην παρούσα φάση. Μακροπρόθεσμα είναι να δημιουργηθεί ένας κορμός και μια φιλοσοφία πάνω στην οποία θα μπορεί να χτιστεί ο ΟΦΗ των επόμενων χρόνων για να κοιτάξει κάποια στιγμή την Α1“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…