Κεντρική Basket League Απόλλων Πατρών “Προσήλωση στην άμυνα”

“Προσήλωση στην άμυνα”

vetoulas

vetoulas

Πλήρης μετά από αρκετό καιρό θα παραταχθεί η ομάδα του Απόλλωνα Πάτρας στην αναμέτρηση της Κρήτης με το Ρέθυμνο, όπως υπογράμμισε ο Νίκος Βετούλας. Ο τεχνικός της αχαϊκής ομάδας, αναφέρθηκε στον πλουραλισμό της ρεθυμνιώτικης ομάδας, και τόνισε ότι η προσήλωση στο πλάνο είναι καθοριστικής σημασίας.

Οι δηλώσεις του προπονητή του Απόλλωνα Πάτρας:

Για τη σημασία του αγώνα: “Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο θα παίξουμε πλήρεις μετά από αρκετό καιρό, αφού βρισκόμαστε σε διαδικασία να μπουν ξανά στο κλίμα της ομάδας οι Μπατής και Σκορδίλης που έρχονται από τραυματισμούς. Το Ρέθυμνο είναι μια ομάδα πολύ σοβαρή που ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο και στηρίζεται στο γρήγορο παιχνίδι”.

Για το “κλειδί” της αναμέτρησης: “Συνήθως σε τέτοια παιχνίδια η αμυντική προσέγγιση είναι πολύ σημαντική στην εξέλιξη του αγώνα”.

Για τα δυνατά σημεία του Ρεθύμνου: “Είναι μια ομάδα που δεν βασίζεται σε έναν παίκτη. Έχει πολλά παιδιά που μπορούν να τραβήξουν στο σκοράρισμα κι αυτό την κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη”.

Για το που θα στηριχθεί ο Απόλλων: “Εμείς πρέπει να εξαντλήσουμε τα περιθώρια που έχουμε για την εφαρμογή του πλάνου μας μέσα στο παιχνίδι, ώστε να καταφέρουμε να νικήσουμε”.

Ο Κέβιν Γκάλογουεϊ, ο 26χρόνος Αμερικανός γκαρντ των “Φρουρών της Αχαΐας“, επισήμανε:

“Είναι σημαντικό για εμάς προκειμένου να τονώσει την αυτοπεποίθησή μας σαν ομάδα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος”.

Για το αμυντικό τρανζίσιον και τη σημασία του στην έκβαση του αγώνα: “Νομίζω ότι θα είναι το τρανζίσιον στην άμυνα. Πρέπει να εμποδίσουμε τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας να βάλουν εύκολους πόντους στην επίθεση”.

Για τα πλεονεκτήματα του αντιπάλου: “Οι παίκτες του Ρεθύμνου είναι δυνατοί στα ριμπάουντ και βρίσκονται με μια πάσα σε θέση για σουτ”.

Για τα στοιχεία στα οποία θα επικεντρωθεί ο Απόλλωνας: “Πρέπει να τους παίξουμε έξυπνα στο μισό γήπεδο, να κερδίσουμε τα ριμπάουντ και να μην τους επιτρέψουμε να πάνε σε εύκολα καλάθια στην επίθεση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Απόλλων Πατρών

Δειτε επισης

Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…