Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Λαμποράλ – ΟΣΦΠ 89-70

Λαμποράλ – ΟΣΦΠ 89-70

spanoulis euroleague

spanoulis - euroleague

Απότομη προσγείωση!…
Τέλος στο σερί θετικών αποτελεσμάτων του Ολυμπιακού έβαλε η Λαμποράλ Κούτσα  η οποία σε ματς-τελικό για το μέλλον της στη διοργάνωση επικράτησε των “ερυθρολεύκων” με 89-70.

Κακή αμυντική παρουσία είχε ο Ολυμπιακός ο οποίος δεν κατάφερε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να περιορίσει τα ατού της Λαμποράλ και οι Ισπανοί τιμώρησαν τους Πειραιώτες, οι οποίοι “πλήρωσαν” και την αστοχία έξω από τη γραμμή του τριπόντου με 3/19!

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Ερτέλ με 18 πόντους, ενώ ζημιά έκανε ο Μπερτάνς με 17 πόντους και οι Σενγκέλια και Σαν Εμετέριο με 14 και 12, αντίστοιχα.

Ο Σπανούλης ήταν ο μοναδικός που ξεχώρισε για τον Ολυμπιακό και σταμάτησε στους 27 πόντους, ενώ ο Ντάνστον ήταν το πιο αξιόπιστο στήριγμα με 12 πόντους.

Νευρικότητα και σκληρές άμυνα ήταν τα χαρακτηριστικά της αναμέτρησης στα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να βρουν το δρόμο προς το καλάθι. Έτσι, μετά από 5 λεπτά αγώνα, ο Ολυμπιακός βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 6-5, με πόντους κοντά στο καλάθι.

Με συνεχόμενους πόντους από Ερτέλ και Κοσέρ η Λαμποράλ ξέσπασε επιθετικά, την ώρα που μόνο ο Σπανούλης αποτελούσε αξιόπιστη επιθετική λύση για τον Ολυμπιακό και η ομάδα του Σφαιρόπουλου έμεινε στο -7 (20-13), ενώ η Ισπανοί έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο 24-17.

Ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις από την περιφερειακή του γραμμή, αλλά Μπέγκιτς και Σαν Εμετέριο διατηρούσαν τη Λαμποράλ σε απόσταση ασφαλείας (30-24). Με δύο εμπνεύσεις του Σλούκα (ασίστ σε Ντάνστον και τρίποντο) ο Ολυμπιακός μείωσε στον πόντο, όμως, η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση με πέντε πόντους από Βούγιασιτς και Σαν Εμετέριο που διαμόρφωσαν το 34-29.

Ο Ντάνστον έδωσε λύσεις με συνεχόμενους πόντους, αλλά οι αμυντικές αδράνειες του Ολυμπιακού δεν του επέτρεψαν να πλησιάσει στο σκορ, καθώς ο Σαν Εμετέριο ήταν αυτός που δημιούργησε πολλούς μπελάδες και οδηγούσε εκ του ασφαλούς την ομάδα του στην επίθεση. Έτσι οι “ερυθρόλευκοι” πήγαν στα αποδυτήρια στο -7 (44-37).

Παρότι ο Σφαιρόπουλος ξεκίνησε με τριάδα Σπανούλη-Μάντζαρη-Σλούκα για καλύτερο έλεγχο, ο Ολυμπιακός είχε πολύ κακές επιλογές στην επίθεση, ενώ δεν σημείωσε καμία βελτίωση στην άμυνα και η Κούτσα έτρεξε σερί 9-0 και εκτόξευσε τη διαφορά στο +16 (53-37).

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαζε παρά τις συνεχείς αλλαγές του Σφαιρόπουλου στην πεντάδα του Ολυμπιακού και οι γηπεδούχοι έφτασαν και στο +20 (66-46). Με τον Σπανούλη να είναι το μοναδικό στήριγμα, οι “ερυθρόλευκοι” έτρεξαν επιμέρους σκορ 6-2 και μείωσε στους 16 (68-52) στη λήξη της τρίτης περιόδου, ενώ είχε ευκαιρίες να ρίξει ακόμα περισσότερο τη διαφορά με Σλούκα και Καββαδά.

Μεταμορφωμένος στην άμυνα επέστρεψε ο Ολυμπιακός στο τέταρτο δεκάλεπτο και με γκολ-φάουλ του Ντάρνετν και τρίποντο του Λαφαγιέτ κατάφερε να μειώσει ακόμα περισσότερο (70-59), ωστόσο, έχασε αρκετές ευκαιρίες να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους και ο Μπερτάνς τιμώρησε με τρίποντο, ενώ με δικό του καλαθι η διαφορά πήγε εκ νέου στους 16 (77-61).

Ο Σπανούλης έμοιαζε να παλεύει μόνος και με επτά συνεχόμενους δικούς τους πόντους ο Ολυμπιακός έβρισκε σκορ στην επίθεση, χωρίς, όμως να καταφέρνει να “μαζέψει” τη διαφορά, καθώς με συνεχόμενες βολές από φάουλ και τεχνικές ποινές, η Λαμποράλ έφτασε στο +21 (87-66), δίνοντας πρόωρο τέλος στο ματς.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 44-37, 68-52, 89-70.
ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ (Ναβάρο): Άιβερσον 3, Κοσέρ 9 (3), Σενγκέλια 14, Πέρκινς, Τιγί, Μπέγκιτς 12 (7 ριμπ.), Βούγιασιτς 4, Σαν Εμετέριο 12 (1), Ερτέλ 18 (1), Μπερτάνς 17 (3).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ, Χάντερ 4, Ντάνστον 12 (6 ριμπ.), Σπανούλης 27 (1), Σλούκας 5 (1), Αγραβάνης 7, Μάντζαρης 2, Καββαδάς, Λαφαγιέτ 6 (1), Ντάρντεν 7.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Για να κερδίσεις στο ΟΑΚΑ πρέπει να είσαι 40 λεπτά συγκεντρωμένος»

Στην έλλειψη συγκέντρωσης της Μακάμπι αναφέρθηκε ο Οντέντ Κάτας. Ο τεχνικός της Μακάμπι Τε…