Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Τάκη μου, όλα καλά;

Τάκη μου, όλα καλά;

tsagronis bakogiorgos

tsagronis-bakogiorgos

Εμείς αγαπάμε το γυναικείο μπάσκετ, γιατί απλά είναι κομμάτι του μπάσκετ. Ανησυχούμε όταν βλέπουμε την Επιτροπή Πρωταθλήματος να μην στελεχώνεται από ανθρώπους που γνωρίζουν τον χώρο, ανησυχούμε όταν οι γονείς υποχρεώνονται να στείλουν τα κορίτσια τους στο βόλεϊ, για να μην περάσουν από κρεβάτια συμπαικτριών τους, για να μην γίνουν κρίκος στην αλυσίδα των ιδιαίτερων ερωτικών επιλογών απ’ ορισμένες βρωμιάρες πατρόνες.

Ανησυχούμε όμως και για τις Εθνικές μας ομάδες. Καιρό τώρα συλλέγουμε στοιχεία, καθώς μας έκανε (αρνητική) εντύπωση το γεγονός ότι γνωρίσαμε τον υποβιβασμό και στις Κορασίδες, και στις Νεάνιδες, και στις Νέες Γυναίκες. Η χρονιά είναι ορισμός της αποτυχίας, αυτό δεν συζητιέται, όμως δεν είδα καμία διάθεση για να πέσουν όλοι από πάνω, να συζητήσουν το πρόβλημα, να αναλύσουν τα αίτια, να αναζητήσουν λύσεις.

Ακούγεται (όχι επίσημα, αλλά θεωρείται δεδομένο) πως οι τρεις προπονητές… πληρώνουν το μάρμαρο. Ήτοι απομακρύνονται ο Γιώργος Βελισαράκος (από τις Νέες Γυναίκες), ο Ευριπίδης Μελετιάδης (από τις Νεάνιδες) και ο Θανάσης Σόφτσης (από τις Κορασίδες). Κι αν φεύγουν, φεύγουν εν κρυπτώ!

Βεβαίως, παραμένει (εδώ και 30 χρόνια) ο Τάκης Μπακογιώργος, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα στον χώρο και μάλιστα -ακούγεται- θα πριμοδοτηθεί (!) με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των Κορασίδων. Πώς γίνεται να φταίνε οι προπονητές και να μην φταίνε αυτοί που τους έδωσαν το χρίσμα;

Αναρωτιέμαι, φταίνε οι προπονητές; Γιατί κάθε χρόνο αλλάζουν τμήματα, τη στιγμή που στο ανδρικό ο Μάνος Μανουσέλης ασχολείται χρόνια με την Εθνική Παίδων, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου με την Εθνική Εφήβων, χωρίς να ακολουθούν τις… φουρνιές και να αλλάζουν πόστα, άρα να μην έχουν συνεχή ενημέρωση, προσήλωση, αλλά κι εμπειρία από τις συγκεκριμένες ηλικίες; Προφανώς, γιατί οι Εθνικές στο γυναικείο μπάσκετ χρησιμοποιούνται για να βολεύεται κόσμος.

Μέχρι πρότινος, όπου πήγαινε η Άρτεμις Σπανού, πετυχαίναμε. Φέτος δεν είχαμε Σπανού, δεν είχαμε χαρά. Εξαιρετικός σχεδιασμός Τάκη μου, αλλά πώς να γίνει διαφορετικά, όταν -και καλά κάνεις- ασχολείσαι (λόγω Δούκα) κυρίως με το ανδρικό;

Μα μήπως ο άλλος Τάκης, ο κ. Τσαγκρώνης, κατ’ ευφημισμό πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων Γυναικών, έχει δει αγώνα γυναικείου μπάσκετ; Μιλάμε για μια Επιτροπή, στην οποία μετέχουν ως υπεύθυνος Εθνικής Γυναικών ο Γιάννης Κουτραφούρης (στην Καλαμάτα πώς να αποκτήσει σχέση με τον χώρο;), ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με το γυναικείο μπάσκετ, όπως και ο Βασίλης Ελευθεριάδης (“στρατηγός” γι’ αυτούς που τον γνωρίζουν), ο οποίος όντας υπεύθυνος για τις Εθνικές Νέων Γυναικών και Νεανίδων, ακολουθεί τα τουριστικά καλοκαιρινά ταξίδια, αλλά όλον τον χρόνο δεν έχει πατήσει σε αγώνα γυναικείου μπάσκετ.

Για τον Γιάννη Μακρή (Υπεύθυνος Κορασίδων και Παγκορασίδων) τί να πω; Φαντάζομαι ότι οι πρώτες… Κορασίδες που τον γνώρισαν ως Έφορο, τώρα μπορεί να είναι και γιαγιάδες. Τα σχόλια είναι περιττά. Αναρωτιέμαι μόνο, είναι τόσο άσχετος ο φώτης Κατσικάρης, που επέλεξε τους δικούς του συνεργάτες στην Εθνική Ανδρών;

Κακά τα ψέματα. Οι αγώνες των Εθνικών ομάδων γυναικών έχουν ενδιαφέρον μόνο ως τσάμπα ταξιδάκια, ως αθλητικός τουρισμός, γι’ αυτό και αρκετοί (όπως ο Κώστας Παρίσης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ, με τεράστια θητεία σε Εθνικές Ανδρών) εμφανίζονται τότε, αλλά τον υπόλοιπο χρόνο αγνοούν πότε παίζουν οι Γυναίκες, οι Νεάνιδες, κτλ.

Αν θεωρείτε ότι είμαστε υπερβολικοί, κάντε μια βόλτα σήμερα στο ντέρμπι νεανίδων Κρόνος – Ίκαρος (να τί μαθαίνουν διαβάζοντάς μας, οι ομοσπονδιακοί) και πείτε μας πόσους από τους κυρίους που προαναφέραμε θα συναντήσετε.

Ούτε αυτό δεν “απαιτούμε“. Έχουν, όμως, υποχρέωση όλοι αυτοί, με ΠΡΩΤΟ τον Τάκη Μπακογιώργο, να μας εξηγήσουν γιατί (για παράδειγμα) στην Αθήνα το Πρωτάθλημα Νεανίδων και Γυναικών γίνονται Κυριακή; Και, μάλιστα, βάσει προκήρυξης απαγορεύεται αλλαγή ημέρα αγώνα από την Κυριακή.

Ο Αθηναϊκός (για παράδειγμα) με τόσους τραυματισμούς κι απουσίες παίζει στο γυναικείο πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη (με τον Παναθλητικό) και στο πρωτάθλημα νεανίδων ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Πού θα πάνε οι νεάνιδες; Θα αποκτήσουν εμπειρία γυναικείων αγώνων, ή θα μείνουν στην Αθήνα; Αλήθεια, αυτό γιατί δεν γίνεται στο ανδρικό μπάσκετ κι οι έφηβοι παίζουν άλλη μέρα;

Αυτά και θα επανέρθουμε. Για την ώρα ρωτάμε: Τάκη μου, όλα καλά;

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…