Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Στην καρδιά μου ο Πανιώνιος”

“Στην καρδιά μου ο Πανιώνιος”

markopoulos petros oikonomakis

markopoulos-petros oikonomakis

Για την επιστροφή του στη Νέα Σμύρνη ως βοηθός του Σούλη Μαρκόπουλου μίλησε ο Στέργιος Καλύβας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ και δήλωσε ότι ο Πανιώνιος θα βρίσκεται πάντα στην καρδιά του, καθώς είναι η ομάδα που του έδωσε τη δυνατότητα να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του.

Σχολιάζοντας τον Σούλη Μαρκόπουλο, ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για εξαιρετικό προπονητή, που κάνει πολύ καλή δουλειά και βοηθάει στην εξέλιξη των νέων παικτών, ενώ αναφορικά με τους στόχους της ομάδας, ξεκαθάρισε ότι τον ΠΑΟΚ ενδιαφέρει τόσο το πρωτάθλημα όσο και η καλή παρουσία στο Eurocup.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
“Ο coach Μαρκόπουλος είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και άνθρωπος. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που να βρίσκεται μέσα στο χώρο του μπάσκετ και να μην γνωρίζει την προπονητική του ποιότητα αλλά και το ποιόν του ως άνθρωπος. Για εμένα είναι μία ακόμα πολύ καλή συνεργασία γιατί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο βρέθηκα στον Πανιώνιο δίπλα στους Γιάννη Σφαιρόπουλο, Θανάση Παπαχατζή, στην Εθνική ομάδα με τους coach Κατσικάρη, Πρίφτη και Σκουρτόπουλο και Βασίλη Γεραγωτέλη, αλλά και στον ΠΑΟΚ με τους coach Μαρκόπουλο και Μπούτσκο.

Η βοήθεια τους στην εξέλιξη μου είναι τεράστια, όπως και με όλους όσους είχα συνεργαστεί τα προηγούμενα χρόνια. Γενικά είχα κι έχω πολύ καλές συνεργασίες με εξαιρετικούς προπονητές μέσα σε αυτά τα λίγα χρόνια που ασχολούμαι με το μπάσκετ και γι αυτό νιώθω ευλογημένος”.

– Για την επιστροφή του ως αντίπαλος στο κλειστό της Αρτάκης για να αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο: “Ο Πανιώνιος ήταν η πρώτη ομάδα που μου έδωσε το βήμα στην Α1 μέσω του κόουτς Σφαιρόπουλου, ο οποίος με κάλεσε να ενταχθώ στο προπονητικό επιτελείο. Πάντα θα έχω στην καρδιά μου αυτόν το σύλλογο γιατί είναι ο πρώτος που ουσιαστικά με ανέδειξε σε αυτό το επίπεδο. Στην αρχή ήταν περίεργο και δύσκολο να μπω μέσα στο γήπεδο γιατί μέσα εκεί έχω περάσει ατελείωτες ώρες. Τον Πανιώνιο θα τον ευχαριστώ για πάντα, καθώς μου έδωσε την ευκαιρία και το βήμα που με έφερε στην Εθνική ομάδα το καλοκαίρι και τώρα στον ΠΑΟΚ“.

– Για τους ευρωπαϊκούς στόχους του ΠΑΟΚ στο Eurocup: “Το Eurocup είναι ένας θεσμός που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Ο ΠΑΟΚ φέτος έχει θέσει έναν βασικό στόχο που δεν είναι άλλος από το να περάσουμε στην επόμενη φάση. Μέχρι τώρα τα καταφέρνουμε αρκετά καλά. Είναι μία διοργάνωση που έχει συνεχώς πολύ δύσκολα παιχνίδια και κάθε ένα από αυτά απαιτεί τεράστια ενέργεια και συγκέντρωση οπότε αναμφίβολα θα πρέπει να παραμείνουμε σε αυτό τον βαθμό ετοιμότητας για να είμαστε πάντα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον εκάστοτε αντίπαλο.

Θέλει μεγάλη προσπάθεια διανοητικά αλλά και ενεργειακά για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις μίας διοργάνωσης όπως το Eurocup. Φυσικά όλα αυτά συνδυάζονται και με την παρουσία μας στο ελληνικό πρωτάθλημα όπου μέχρι τώρα είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι με όσα έχουμε πετύχει. Φυσικά ξέρουμε ότι βρισκόμαστε ακόμα στον πρώτο μήνα κι έχουμε αρκετούς ακόμα μήνες μπροστά μας, οπότε πρέπει συνέχεια να δουλεύουμε και να προσπαθούμε καθημερινά να βελτιωνόμαστε “.

– Για τη διαδικασία της ανάλυσης των αντιπάλων: “Ένα κομμάτι του αποτελέσματος σε έναν αγώνα εξαρτάται από την σωστή ανάλυση του αντιπάλου, το οποίο θα βοηθήσει το επιτελείο να πάρει τις σωστές αποφάσεις στο κομμάτι της τακτικής πριν και στην διάρκεια του παιχνιδιού. Προσωπικά εκτός από την χρήση του βίντεο πιστεύω πολύ και στην χρήση των stats αλλά και των advanced stats στην χρήση της ανάλυσης και της απόφασης. Η στατιστική δεν είναι πανάκεια αλλά σίγουρα πρέπει να λαμβάνεται πάντα υπ’ όψιν. Τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα, πλέον, μας δίνουν την δυνατότητα να κάνουμε πολλά πράγματα”.

– Για τους προσωπικούς του στόχους: “Είμαι σχετικά λίγα χρόνια στον χώρο του μπάσκετ κι είχα την τιμή και την τύχη να κάνω κάποια βήματα προς τα μπροστά γρήγορα. Κάποιοι άλλοι συνάδελφοι που μπορεί να είναι πιο έμπειροι δεν είχαν την τύχη που έχω εδώ. Όταν οι συγκυρίες έρχονται τόσο ευνοϊκά αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να προσπαθήσεις και να αρπάξεις τις ευκαιρίες που δίνονται. Μπορεί να ακουστεί τετριμμένο, όμως με πολύ δουλειά και σκυμμένο κεφάλι επιβάλλεται να προσπαθείς και να μαθαίνεις κάθε μέρα κάτι καινούριο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…