Κεντρική Ασίστ Basketbase Ο Άγγελος του…

Ο Άγγελος του…

tsamis

tsamis

petridis-giorgosΔεν είναι Ροδίτης στην καταγωγή, όμως ο Άγγελος Τσάμης είναι πλέον ένα με τους Ροδίτες, αφού τα καλύτερα και τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του είναι συνυφασμένα με τον Κολοσσό.
Δεν πέρασαν παρά μόνο μερικές μέρες από τότε που το eBasket.gr ανέδειξε το ιστορικό για τον Κολοσσό προσπέρασμα του Τσάμη στον Ασημακόπουλο, που τον κατέστησε πρώτο παίκτη σε συμμετοχές στη διαδρομή της ομάδας στην Α1 και ο αρχηγός της έκανε ένα ακόμη σπουδαίο ατομικό επίτευγμα.

Με τους 25 πόντους που είχε χθες, κόντρα στον Πανελευσινιακό, σημείωσε ρεκόρ καριέρας στη “μεγάληκατηγορία, καθώς το προηγούμενο, ήταν οι 24. Τόσους (24) είχε στις 20 Νοεμβρίου 2010, στο παιχνίδι Κολοσσός – Άρης (89-70) και την 1η Φεβρουαρίου 2014, στο ματς Κολοσσός – Απόλλωνας (82-84).

Ο 33χρονος γκαρντ, όμως, πλησίασε και το ρεκόρ του στα ριμπάουντ, με τα 12 που είχε στο χθεσινό παιχνίδι. Είχε 14 στις 17 Μαρτίου 2012, στο παιχνίδι Ρέθυμνο – Κολοσσός (76-70). Ακόμη, ο Τσάμης ξεπέρασε με τα έξι εύστοχα δίποντα που είχε χθες τα 400 στην Α1 (έχει 401/784).

Το χειρότερο ξεκίνημα

Δεν είναι μεγάλη η πορεία του Πανελευσινιακού στην Α1, μια και διανύει μόλις την 3η σεζόν του σε αυτήν, όμως, και αυτό είναι ενδεικτικό της προβληματικής εκκίνησης του στο φετινό πρωτάθλημα: Το 0-4 είναι ο χειρότερος απολογισμός της ομάδας της Ελευσίνας σε αυτό το σημείο της σεζόν, αφού πρόπερσι ως νεοφώτιστη είχε 1-3 και πέρυσι 2-2.

Ενδεικτικό της κακής ψυχολογίας που υπάρχει πάντως στον Πανελευσινιακό είναι ίσως και τα 3/23 τρίποντα που είχε χθες στο “Βενετόκλειο“, που είναι η χειρότερη φετινή επίδοση, καθώς “ξεπέρασε” και τα 4/30 που είχε ο Απόλλωνας στην πρεμιέρα στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό (13% έναντι 13,3%).

Στο παιχνίδι της Ρόδου, πάντως, ο Περικλής Δορκοφίκης ξεπέρασε τους 1.600 πόντους καριέρας στη “μεγάλη” κατηγορία και ο Φώτης Βασιλόπουλος έφτασε τις 60 συμμετοχές σε αυτήν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…