Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ Η γνώμη του Τόμιτς

Η γνώμη του Τόμιτς

tomic1

tomic

Για τις αλλαγές που έχουν επέλθει στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού μίλησε ο Μίλαν Τόμιτς παραχωρώντας δηλώσεις στη σελίδα του ΣΕΠΚ, με τον Σερβοέλληνα βοηθό του Γιάννη Σφαιρόπουλου να αναφέρεται στην αλλαγή νοοτροπίας που έχει φέρει ο νέος προπονητής.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αλλαγή της φιλοσοφίας της ομάδας στην άμυνα, όπου η ομάδα προσπαθεί να είναι πιο επιθετική, ενώ σχολιάζοντας τη σχέση του με τον Σφαιρόπουλο, τόνισε ότι είναι πάρα πολύ καλή.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τόμιτς στο sepk.gr:
Για την επόμενη ημέρα του Ολυμπιακού μετά την αλλαγή προπονητή: “Μετά από μία άσχημη ήττα όπως ήταν αυτή από τον Παναθηναϊκό η έλευση ενός νέου προπονητή φέρνει μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση στους παίκτες. Από εκεί και πέρα το βάρος έχει πέσει στην άμυνα όπου ζητάμε μεγαλύτερη πίεση, καθώς από εκεί πρέπει να χτιστεί η ομάδα. Οι παίκτες συνεχίζουν την πολύ καλή δουλειά κι αυτό νομίζω βγαίνει μέσα στο γήπεδο”.

Για την άμυνα που έχει εξελιχθεί και πάλι σε δυνατό όπλο του Ολυμπιακού: “Έχουμε εστιάσει περισσότερο στην πίεση πάνω στην μπάλα. Προσπαθούμε να σπάσουμε κάθε επίθεση του αντιπάλου και να μην τον αφήσουμε να εκδηλώσει την επίθεση όπως θέλει. Δεν περιμένουμε τον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του αλλά όντας πιο επιθετικοί προσπαθούμε να σπάσουμε κάθε play που έχουν. Αυτό γίνεται με την πιεστική άμυνα στα γκαρντ, όμως κι οι ψηλοί έχουν σημαντικό ρόλο, καθώς η άμυνα είναι ομαδικό κομμάτι που πρέπει να παίζουν όλοι όσοι βρίσκονται στο παρκέ”.

Για την επίθεση του Ολυμπιακού που επενδύει στο τρίποντο: “Δεν θα έλεγα ότι είναι βασικό στοιχείο της ομάδας το τρίποντο. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που πρέπει να πάρεις και να εκμεταλλευτείς ό,τι σου δίνει ο αντίπαλος. Αν δίνεται ελεύθερο σουτ ο παίκτης πρέπει να σουτάρει γιατί αν μπει μέσα και βρει στους ψηλούς τότε είναι λάθος επιλογή. Εμάς η φιλοσοφία μας είναι να διαβάζουμε την άμυνα που έχουμε απέναντι μας κι όπου μπορούμε να τιμωρήσουμε τον αντίπαλο να το κάνουμε”.

Για τη συνεργασία με τον κόουτς Σφαιρόπουλο που γνωρίζονται από παλιά : “Με τον κόουτς δουλέψαμε μαζί κι όταν ήταν ο κόουτς Γιαννάκης στον Ολυμπιακό. Η φιλοσοφία του μου είναι γνωστή, γνωρίζω πως δουλεύει αλλά και πως θέλει να βλέπει την ομάδα. Η συνεργασία μας ήταν και παραμένει πολύ καλή”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…