Κεντρική Ασίστ Περαστικός Τον στοίχειωσε ο Τζόε

Τον στοίχειωσε ο Τζόε

dorsey

dorsey

Λένε πως από αυτό που φοβάσαι δεν γλιτώνεις κι ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν αποτέλεσε εξαίρεση στον κανόνα. Θα πείτε “τί ξέρεις εσύ και μιλάς;“. Εγώ παιδιά “Περαστικός” είμαι, οπότε αυτά που γράφω αν θέλετε τα παίρνετε στα σοβαρά, αν όχι δεν τρέχει και τίποτα.

Η ιστορία, λοιπόν, ξεκινά από τη στιγμή που ο Γιώργαροςστράβωσε” με τον θηριώδη Ντόρσεϊ. Με συνοπτικές διαδικασίες τον αντικατέστησε και θα το είχαμε ξεχάσει ήδη, αν δεν υπήρχε… συνέχεια. Βλέπετε, ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού έχει μια τάση να χωρίζει άσχημα.

Μόνο τη δήλωση που έκανε ο Πέρο Άντιτς, λίγο μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ, ή λίγο πριν την αποπομπή του Μπαρτζώκα, θα καταλάβετε πως δεν τα πάει καλά με τα διαζύγια. Ο Τζόε είχε δώσει μια συνέντευξη, όπου υποστήριζε ότι ο Βασίλης Σπανούλης κάνει κουμάντο στ’ αποδυτήρια. Αυτό ήταν το κεντρικό νόημα.

Από τότε, ο Μπαρτζώκας είχε βαλθεί να αποδείξει ότι δεν είναι ο Σπανούλης το αφεντικό. Και το έκανε με τέτοιον τρόπο, όπου στο τέλος αδικούσε τον Λαρισαίο. Κι αν θυμηθείτε παιχνίδια, αν θυμηθείτε καταστάσεις από πέρυσι, θα ενώσετε τις τελείες για να έχετε πλήρη την εικόνα.

Στο προχθεσινό παιχνίδι ο Σπανούλης ήταν εξαιρετικός. Μπορεί να ξεκίνησε με άγχος, όμως στο τρίτο δεκάλεπτο έκανε πράγματα και θαύματα. Όχι μόνο στην επίθεση, που σε κάποιο σημείο σκεφτόμουν ότι και τα μάτια να του έκλεινες στο καλάθι θα έστελνε την μπάλα, αλλά και στην άμυνα, που βουτούσε και… πονούσε το παρκέ, για να σώσει μια χαμένη κατοχή.

Ο Μπαρτζώκας έπρεπε -λέω εγώ ο “Περαστικός“- να τον αφήσει να ξεμπουκώσει. Είχε βάλει 12 (αν δεν κάνω λάθος, αλλά τί σημασία έχουν οι αριθμοί), να έβαζε 21, να βγάλει από πάνω του το “γαμώτο“, το στρες, το ψυχολογικό του. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού τον κράτησε οκτώ λεπτά στον πάγκο κι αυτό το σχολίασαν όλοι. Όπως και την τελευταία (κακή) άμυνα του Σπανούλη.

Αυτό που δεν σχολίασε κανείς (και μετά με λένε εμένα “Περαστικό“) είναι πως στην τελευταία επίθεση δεν έδωσε την μπάλα στον Σπανούλη για να εκτελέσει, αλλά στον Σλούκα! Κι αν πάλι θυμηθείτε την τελευταία νίκη στο ΣΕΦ (προτελευταία, γιατί θαρρώ ότι είχε και μια στα πλέι οφ) επί του Παναθηναϊκού, με σουτ του Σπανούλη είχε κριθεί.

Ο Τζόε Ντόρσεϊ έβαλε σε λάθος… τρυπάκι τον Γιώργο Μπαρτζώκα, που εντέλει στην προσπάθεια να αποδείξει κάτι, το οποίο ακόμα κι αν ίσχυε μικρή σημασία είχε, “έφαγε το κεφάλι του“.

Άντε, να το γράψω κι αυτό: “Περνώντας” έξω από τ’ αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, προχθές μετά τον αγώνα των “αιωνίων“, άκουσα διάφορες φωνές. Κι ο Σλούκας (αν κατάλαβα καλά τη φωνή του) κάτι έλεγε, κι ο Μάντζαρης κάτι είπε. Ο Σπανούλης πάλι δεν μίλησε. Ούτε εγώ θα μιλούσα στη θέση του…

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Περαστικός
Περισσότερα σε Περαστικός

Δειτε επισης

«Σταύρωσαν» τον μπασκετικό

Αυτόν τον μπασκετικό τον… ψήφισαν οι «φίλοι» του. Μπορεί να έχουν ξεκινήσει Ευρωλίγκα και …