Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Συγκέντρωση στην άμυνα”

“Συγκέντρωση στην άμυνα”

tomic osfp

tomic-osfp

Στο πρόσωπο που έδειξαν οι παίκτες του στα τελευταία λεπτά της αναμέτρηση στάθηκε ο Μίλαν Τόμιτς, εξαίροντας τη συγκέντρωση που έδειξαν, ώστε να αντιδράσουν όταν βρέθηκαν πίσω με 4 πόντους προς το τέλος.

Παράλληλα, ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για του Μπρεντ Πέτγουεϊ και Βασίλη Σπανούλη, τονίζοντας ότι ο πρώτος ήταν εξαιρετικός στην άμυνα, ενώ ο δεύτερος απέδειξε γιατί είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο.

Αναλυτικά όσα είπε:
“Ξέραμε ότι η Βαλένθια παίζει πολύ σκληρή άμυνα επάνω στη μπάλα. Παίζει σκληρή άμυνα στην έδρα της. Αντιδράσαμε σωστά όταν βρεθήκαμε τέσσερις πόντους πίσω, με αρκετή συγκέντρωση στην άμυνα καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς. Δώσαμε μόνο 1-2 αιφνιδιασμούς στη Βαλένθια, κάναμε εξαιρετική δουλειά σε αυτό το κομμάτι.

Θέλω να σταθώ στον Πέτγουεϊ, ο οποίος σήμερα δεν σκόραρε, αλλά ήταν από τους καλύτερους μας παίκτες. Σε ό,τι είχαμε ετοιμάσει στην άμυνα και στις αλλαγές, το έκανε, ήταν παντού. Θέλω να σταθώ και στον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος για άλλη μια φορά έδειξε γιατί είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπης αυτή τη στιγμή”.

Για τα σχέδια πριν το ματς, είπε: “είχαμε πει πριν από το παιχνίδι ότι αν θέλαμε να ελέγξουμε τον ρυθμό, θα έπρεπε να είχαμε τον έλεγχο των ριμπάουντ και να σταματούσαμε τον αιφνιδιασμό της Βαλένθια. Τους αρέσει να τρέχουν και να σουτάρουν ακόμη και τρίποντα στον αιφνιδιασμό και εμείς αυτό το αποτρέψαμε. Και το καταφέραμε αυτό και με την άμυνα μας, αλλά και με τα δικά μας επιθετικά ριμπάουντ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…